Waar stal jij je spaargeld?

Vorig jaar, voor heel veel kosten, had ik aardig wat spaargeld. Nadat ik een deel tijdelijk kwijt was geweest dankzij een zekere IJslandse bank en de rentepercentages na die tijd toch verdacht snel weer omlaag gingen, terwijl de kosten hier stegen, heb ik me er weer wat minder mee bezig gehouden.

Langzaam wordt hier nu weer wat opgebouwd. Heel langzaam, want met die procent rente die de Rabobank geeft, loopt het niet zo’n vaart. Hebben jullie nog tips? Graag iets dat onder het garantiestelsel valt, met zo min mogelijk voorwaarden. En natuurlijk het liefst wél met een beetje een hoge rente!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Ik zou even kijken op spaarinformatie.nl. Leaseplan bank en MoneYou geven wel hoge rentes.

    Ik heb het grootste gedeelte van mijn spaargeld ook weggehaald bij de Rabo. Nu staat het bij ASN (2,3%) en Triodos (geen hoge rente, wel duurzaam) en Leaseplan bank.

    (nb: Bank of scotland valt niet onder het garantiestelsel!)

  2. Ik heb een spaarrekening bij de Aegonbank. Basisrente 2,2%, maar daar kun je zelf nog aardig wat tiende procenten bijsmokkelen door een minimumbedrag op te geven dat je op je rekening laat staan of door af te spreken dat je iedere maand een x bedrag spaart. Verder geen voorwaarden voor zover ik heb ontdekt. Het leuke vind ik dat je vijf verschillende, visueel aantrekkelijke spaarpotjes kunt aanmaken waar je rechtstreeks naar kunt overmaken. Ik heb op een van mijn spaarpotjes nu 2,5% rente, daar heb je geen giga-bedrag voor nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.