Marktplaats

Onderdeel van mijn ‘veranderplan’ is het lozen van heel veel spullen. Weggooien is in veel gevallen zonde en ook de familie/omgeving zit niet altijd op extra materiaal te wachten. Dan is er gelukkig ook nog Marktplaats. Minder ideaal voor spullen die niet door de brievenbus passen, maar gelukkig heb ik ook b.v. veel (te veel) boeken. Ik ben half juli begonnen met mijn financiële zaken iets beter op een rijtje te zetten en sinds die tijd heb ik ook al heel veel naar de brievenbus gefietst. Niet voor niets, want een snel rekensommetje leert mij dat ik sinds die tijd al €420,73 heb verdiend aan verkopen!

Je bent er wel wat tijd mee kwijt (je wilt niet weten hoeveel mensen bieden en vervolgens niets meer laten horen…), maar het is toch ook wel weer makkelijk verdiend. Dit bedrag wil ik straks gaan gebruiken voor de vakantie, maar dan moet het nog wel even wat omhoog. Deze week mijn advertenties dus maar eens aanvullen!

Gebruiken jullie Marktplaats veel en hebben jullie nog tips om dingen nog sneller of beter te verkopen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Ik ben zelf ook net begonnen met zo'n grote opruiming richting marktplaats.
  Het enige wat ik kan bedenken wat helpt bij goed verkopen is een goede beschrijving in correct nederlands en natuurlijk een goede foto. Verder is er weinig anders aan het doen.
  Daarbij helpt het vaak ook om, zeker bij niet brievenbus passende dingen, er een redelijk aantal advertenties op te hebben staan.

  Nu moet ik er zelf belachelijk veel en ben ik daarna voorlopig nog niet klaar, maar het is een handige weg voor ongewenste spullen.

 2. Ik moet ook dingen kwijt, maar ik ben niet zo bekend met marktplaats. Ik bedoel eigenlijk spullen er op zetten. Pukman doet dat altijd. Ik moet het toch ook eens gaan doen.

  Groetjes Puk

 3. Voor de verkoop van mijn (school)boeken heb ik gebruik gemaakt van bol.com. Je zet je boeken te koop in een aan te maken account en zij regelen de rest. Geen gedoe met bieders e.d., bol.com zorgt voor de betalingen en jij draagt een bedragje af aan hen voor de bemiddeling. Je krijgt bij verkoop een pakbon ter print en je zorgt zelf voor de verzending (en verzendkosten). Gunstiger bij duurdere boeken, bij goedkope boeken van een paar Euro is dit geen optie. Ik heb zelf voor ruim € 900 al verkocht! Ruimt lekker op en spaart lekker door!!!

 4. Via Bol.com heb ik inderdaad ook al heel veel boeken verkocht, maar ik vind de bemiddelingskosten wel een nadeel. En nog erger: kopers mogen zonder opgaaf van reden de boeken zo terugsturen. Dan ben je de verzendkosten sowieso kwijt en je moet maar hopen dat je boek nog is zoals het was. Zo kreeg ik een gloednieuw dieetboek teruggestuurd, dat na retourzending ineens verdacht strakke vouwen in het midden had (gekopieerd?)…

  @Puk: Marktplaats werkt echt heel makkelijk, je kunt het altijd eens met 1 of 2 advertenties proberen!

 5. Zo! JIj hebt al een flinke buit opgehaald via MP. Ik ben al jaren actief op MP, de ene keer gaat het wat beter dan de andere keer, maar het is mooi meegenomen. Echt tips heb ik niet 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.