Ongewenste indringer

Ik heb alweer even last van een ongewenste indringer. Geen inbreker of ander naargeestig publiek, maar wel een geduchte tegenstander: rotzooi. Toen ik dit blog begon, was ik supergoed bezig met opruimen; veel de deur uit, niets er in. Heerlijk! Maar nu mijn tijd weer iets schaarser lijkt te worden, stapelt de troep zich op. Ongemerkt komen er dan toch dingen het huis in, die ik hier eigenlijk helemaal niet wil hebben. Tijd om dit nog veel beter bij te houden dus. Omdat ik niet altijd tijd heb om bijvoorbeeld een hele dag op te ruimen, heb ik een lijstje gemaakt. Elke dag (tot en met vrijdag) zet ik de wekker op een kwartier en ruim ik in die tijd zoveel mogelijk op. Dat is qua tijd goed te doen en het zou ook zeker wat meer orde in de chaos moeten scheppen.

Hebben jullie ook wel eens dat de troep je ineens weer bij de keel grijpt en wat voor middelen zetten jullie dan in?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Heel erg herkenbaar. Geen idee hoe het kan maar als je even niet oplet liggen kastjes vol met rommel en zooi je blijkbaar bij eerdere opruimacties over het hoofd zag?

  Remedie: grote doos of vuilniszak en zonder genade alles erin dat je niet 'echt' nodig hebt, daarna er niet meer naar kijken en naar de kringloop brengen. Dus niet je spullen weer netjes in de kastjes zetten, op die manier kom je er nooit vanaf 🙂

 2. Ik ben ook te opruimerig. En daar word ik zelf gek van (en mijn gezin).

  Maar als ik te moe ben, laat ik het ook voor wat het is. Dan is de tip met de wekker ook wel iets voor mij!

  En de tip van Valhalla vind ik wel echt super! Ik denk dat ik echt zo een doos ga maken!

  Gr,
  NZ

 3. nou daar hebben wij hier ook last van ben blij met je tip heb woensdag namelijk een dag vrij en geen kindje in huis en wilde eigenlijk heel mijn vrije dag besteden aan het huis opruimen en spullen verzamelen voor de verkoop maar denk dat ik eerst jou tip maar eens ga uitproberen zo kan ik nog van mijn vrije dag genieten…

 4. Over het algemeen ben ik ook vrij opruimerig. Heb de afgelopen tijd alles aangepakt. Ben begonnen in de huiskamer. Alle kasten en laadjes opgeruimd, alles wat ik niet meer hoefde weggegooid en de rest in dozen gedaan. Zo ben ik eigenlijk alles afgegaan. De slaapkamer, keuken, voorraadkast, ik moet nu alleen nog m'n kledingkast doen. Alles wat in dozen stond, stond in m'n extra kamer, die moesten naar m'n berging. Elke keer als ik deze week weg moest met de fiets nam ik gelijk een doos mee om in de berging te zetten. Ik zit nog wel een beetje tegen die kledingkast aan te hikken. Het geeft altijd wel weer een lekker gevoel als je weet dat alle kastjes en laadjes netjes zijn en je weet waar alles ligt.

 5. Ik heb van die dagen, dan grijpt het mij aan. Ik ruim veel op, maar het slibt ook weer dicht. Nu zijn wij bezig om het huis op te knappen. Elk vertrek komt wel aan de beurt. Het voordeel is, dat alles leeg moet. Nu ga ik de keuken weer schoonmaken en inruimen en veel weggooien. Ik zet alleen maar iets terug, wat ook gebruikt word.

  Ik neem mij altijd voor om het opgeruimd te houden, maar helaas gebeurt dat niet.

  Liefs Frederique

 6. Oh wat fijn dat er nog meer mensen bestaan die opruimen moeilijk vinden! Ik ben helaas best een sloddervos. En ik woon klein, dus de rommel zie je direct. Ik studeer, dus rond tentamentijd is mijn kamer een explosie van papieren. Mijn beste remedie: iemand uitnodigen te eten. Dwingt je om op te ruimen! Voor het overige helpt het om het opruimen in kleine stukjes te verdelen: elke dag 1 stapeltje, of 1 doos uitzoeken. Succes!

 7. Ik ben absolúút niet opruimerig en ik troost me altijd maar met het idee, dat niemand bij ons in de familie dat echt is 🙂

  Alleen.. afgelopen jaar hebben we brand gehad en daarom moest er gewoon heel veel weggegooid worden (niet door mijzelf) en wat blijkt.. ik MIS die spullen NIET eens!

  Dus zo heel af en toe kan ik mezelf ertoe zetten om mijn hamstergedrag een beetje van me af te zetten en schoon schip te maken 🙂

 8. Kleine beetjes helpen bij mij niet zo – ik gooi er meteen een dagje tegenaan – enneuh, een bezoekje van schoonmoeder werkt hier als een stok achter de deur – gelukkig komt ze maar een paar keer per jaar 😉

 9. Met de ene zieke na de andere zieke stapelde hier ook het een en ander op. Spullen, stof, afwas, was, was, was… Dat was in mijn eentje -met baby- niet meer bij te werken. Ik heb een ochtend hulp gehad om een kickstart te maken. Zelf heb ik in die tijd een half wasje op kunnen hangen en de wc gestoomd en geschrobd (en natuurlijk de baby voorzien van zijn natjes en droogjes). Maar de helpende hand heeft natuurlijk nog veel meer gedaan. Dat geeft zoveel rust in huis en hoofd, dat we het nu weer gewoon kunnen bijhouden.

  Ik vind het 15-minuten-wekker-plan wel erg goed klinken! Mocht het nodig zijn, dan probeer ik hem uit.

 10. ik ken het gevoel, bij mij slibt alles dicht, neem nu op woensdagavond het programma op sbs op verslaafd aan verzamelen. Terwijl ik het kijk krijg ik last van opruimdrang. HAha

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.