Stroomstommiteit – geaard of niet geaard?

Boodschapjes doen voor de verbouwing is niet altijd makkelijk. Of eigenlijk: bijna altijd niet. Negen van de tien keer ben ik wat vergeten, heb ik net het verkeerde of heb ik net te weinig of veel te veel van iets. Nu was het ook weer zover: ik wilde graag stopcontacten vervangen. De lelijke opbouwstopcontacten (zie hieronder) mochten van mij wel wat subtieler worden. Of liever: in de muur verwerkt. Heb ik net eindelijk alles klaar om het contact te vervangen, blijkt dat ik niet-geaarde stopcontacten heb gekocht…. *zucht*

Bijna nergens in dit huis zijn aardedraden, maar net in dit oude gedeelte wel. En als het even kan, wil ik alles gewoon geaard hebben. Maar dat kan dus niet zomaar met elk stopcontact. In plaats van deze stopcontacten bewaren voor ‘ooit eens een keer’, ga ik ze dus deze week maar even terugbrengen en omruilen voor geaarde exemplaren. Wel echt balen, want ik had de contacten (kosten zo iets van €7-8 per stuk) juist gekocht toen ze met 30% korting waren. Ik hoop wel heel hard dat ik dit soort missers steeds meer kan voorkomen, want het is regelmatig een dure grap. Vaker heen en weer rijden, dingen niet terugbrengen of niet terug kunnen brengen omdat het al open is, enzovoorts.

Overkomen dit soort missers jullie ook wel eens/hebben jullie tips om het te voorkomen, ook als je haast hebt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. De ergste misser was ooit een stuk gaas,dat al jaren in de schuur ston. Vier maanden nadat ik het naar de kringloopwinkel gebracht had,moest ik het terugkopen.Jij kunt nog terugbrengen. groeten Izerina

  2. Ik kan het altijd nog wel op tijd terugbrengen. Ik kijk wel uit wat ik koop. Boven willen wij laminaat leggen. Nu heb ik al maanden iets in mijn hoofd. Gaat net dat produkt uit de handel. Veel goedkoper. Ik durf het niet te kopen, want ik heb het pas over driekwart jaar nodig. Het is wel balen.

    Liefs Frederique

  3. Ik ben er ook zo eentje, die dat soort dingen over het hoofd zie. Ik laat mijn man dit soort dingen halen. Die heeft er meer zicht op en hij komt nooit met verkeerde spullen thuis. Wel met teveel, want hij is gek op de koopjesbakken bij Aldi, Lidl en Gamma.Gr. LZV

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.