Vol goede moed aan de slag

Het is de eerste week van de maand en in tegenstelling tot de laatste week van de maand, betekent dat hier meestal een relatieve rust. Normaal gesproken betekent dat ook dat ik dan vooral aan het uitpuffen ben van de week ervoor. Voor ik het weet is die heerlijk rustige(re) week alweer voorbij. Deze week wil ik het iets anders aanpakken.

Laat ik er wel eerst even een disclaimer in gooien; mijn goede voornemens zijn ook deel gebaseerd op het feit dat de schotel het begeven heeft en ik geen zin heb om ernaar te kijken. Ik zal mijn ‘ontspantijd’ dus op een andere manier in moeten vullen dan met tv kijken, ook wel eens leuk.

Maar dan, het plan: ik wil deze week tijdens werktijden zoveel mogelijk werken. Vooruit werken, zodat ik wat meer grip heb op de komende weken. En natuurlijk om de omzet een flinke boost te geven, want meer werken = uiteindelijk meer geld. Na werktijd ga ik me storten op de verbouwing. Ik heb nog een stroomklus liggen waar ik best tegenaan zit te hikken en kan in ieder geval nog wat schuur- en schilderwerk doen. Met dat laatste heb ik gisteren en eergisteren al een begin gemaakt, dus wat dat betreft zit ik al een beetje in het ritme. Het moet er nu ook echt wel van komen, want hoewel we best wel doorgaan, zou het ook veel sneller kunnen gaan en we beginnen de troep (relatief, want we zijn niet in woonruimtes bezig) wel een beetje zat te worden. Vandaar dat de tv even op de tweede plek komt; verbouwing first!

Wat hadden jullie in mijn geval gedaan; de schotel na laten kijken of de overgebleven tijd anders besteden?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Je tijd anders besteden is natuurk altijd goed. Maar ook zou ik de shotel wel weer na laten kijken. Want er komt vast een tijd dat je weer lekker onderuit op de bank wilt.

  2. Wij hebben geen tv, dus voor mij zou het maken van de schotel niet prioritair zijn 🙂 Je merkt dat je zonder tv andere dingen kunt doen, ook leuk! Wel moet ik eerlijk bekennen dat we wel dvd's kunnen kijken (met projectieschermpje), dus geheel tv-loos zijn we niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.