Binnenkort eten uit de moestuin?

De regenbuien van de afgelopen dagen waren goed voor mijn moestuintje; heel veel plantjes schieten omhoog en het lijkt erop dat ik binnenkort misschien wel het eerste spul uit mijn moestuin kan eten. De rabarber gaat vrij goed, de tuinkers is al megagroot, de broccoli en bloemkool worden groter (de planten dan, ik heb daar nog geen krop gezien) en de worteltjes, radijsjes, tomaten en bonen gaan ook de goede kant op.

Ook mijn knoflook doet het boven verwachting goed: ik had ergens in de herfst of winter een partje van een knoflook in de grond gestopt en het lijkt erop dat die inmiddels is uitgegroeid tot een flinke bol. Ik had al even geprobeerd te kijken, maar hij zat veel te vast. Toch maar even wachten tot het look verdort!

Als dit allemaal een beetje goed gaat, wordt het tuintje misschien wat groter. Wat zal ik dan verder nog planten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Leuk is dat.
  Bij ons gaat het ook goed.
  Ik heb ook ongeveer wat jij hebt (behalve bloemkool). Wel veel spinazie. Gaat super.

  Van knoflook doe ik het groene spul ook gewoon in de sla en zo. Gebruik jij dat ook?
  Groetjes,
  Julia

 2. Niet langer meer wachten met de tuinkers hoor, dan wordt hij bitter. Heb je al rucola? Groeit heel snel en is superlekker. Kan de hele zomer door. Elke week een rijtje zaaien, en op een gegeven moment kan je elke week een rijtje oogsten.

  Groetjes Jacq.

 3. Wij eten al een week van gemengde pluksla. Veel lekkerder dan andere slasoorten vinden wij. De rucola eten we al 10 dagen, echt lekker! bij deze slasoorten kun je volstaan met een simpele dressing die je pas op je bord toevoegd.
  Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.