Leuk, extra rente!

Vanaf morgen krijg ik weer meer rente op mijn MoneYou spaarrekeningen! Ik kreeg een mailtje dat de rentetarieven van 2,45% naar 2,6% verhoogd worden. Dat komt mooi uit, want mijn meeste spaargeld staat bij MoneYou. Sinds kort heb ik ook ontdekt dat je toch wél meer dan vijf rekeningen kunt openen, door niet alleen gewone spaarrekeningen te openen, maar ook van die kwartaalspaarrekeningen.

Ik heb bij MoneYou allemaal verschillende potjes, waarvoor ik het handig vind om ook verschillende rekeningen te hebben: Pensioen (dat is nu dus een kwartaalspaarrekening, want het is de bedoeling dat ik daar echt niet aan kom), Verbouwing, Buffer, Vloer (daar later meer over), Reserve, Hypotheek. Het geld in die potjes probeer ik ook alleen te gebruiken voor het doel van de potjes. Op zich gaat dat goed, hoewel de inhoud van het potje Buffer soms ook wel eens wordt ingezet voor Verbouwing.

Vanaf 16 mei komt er aan het einde van elk kwartaal dus nog wat extra rente bij, ik hoop dat de potjes daardoor nog sneller vol lopen 🙂

Vind jij het sparen op verschillende rekeningen handig? Of heb je gewoon één rekening en houd je het overzicht voor eventuele verschillende doelen bij in bijvoorbeeld een Excel-sheet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Dat is heel leuk, extra rente.

  Wij hebben op dit moment eigenlijk geen doelen, dus hoeven wij het niet extra te splitsen.
  Wel gesplitst voor kinderen en gewoon sparen. En wij doen er alleen wat van als het boven een bepaald bedrag staat. Anders komen wij er ook niet aan.

  Maar het lijkt mij heel handig zoals jij het doet!

  Groetjes,
  Julia

 2. Ik heb 2 rekeningen, allebei een lopende met een spaarrekening eraan gekoppeld. De ene gebruik ik voor huis en vaste lasten. De andere voor ons aflossingsplan voor de hypotheek.
  We zorgen dat daar ieder jaar genoeg naartoe is gesluist om weer een jaarlijkse aflossing te doen. Tot nog toe werkt dit goed.
  Als je maar overzicht houdt hè. Niet weten waar je geld naartoe gaat laat financielen gaten bij mij vallen heb ik gemerkt.

 3. Ik zag net het mailtje idd! Bij mij staat het meeste daar ook. Ik heb ook allemaal verschillende potjes. Ik vind het ideaal, zo hou je goed overzicht, wat voor welk doel is!

 4. Ik had er eerst wel, maar er kwamen zoveel kosten bij ( ik woon in België) dat we het nu houden bij één lopende rekening en één spaarrekening.

 5. Ik heb verschillende spaarrekeningen bij verschillende banken. Eén spaarrekening bij ING, waar ook mijn betaalrekening loopt. Daar staat een bedrag op(niet zo veel), voor als ik meteen geld nodig heb.Die andere rekeningen duren wel een dag. En in het weekend kun je geen geld opnemen.

  Ik heb geen potjes en geen doelen. Nou ja, één dan. Pensioen. Daar staat ook het meeste op. Bij LeasePlan Bank. Bijna 3% nu.

  De rest staat verspreid met een reden. Ik had geld bij ICESAVE en toen die bank failliet ging kon ik nergens meer bij.
  Ik heb het teruggekregen, maar ik zat wel krap.Ik heb er van geleerd. Als de ene bank ommvalt heb ik nog geld bij een andere bank. En dat ze tegelijk omvallen, dat geloof ik niet.

  Dat is dus de reden van de spreiding.

  Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.