Sparen voor een vloer

Ik noemde het deze week al terloops even een keer: er moet gespaard worden voor een nieuwe vloer. Ik heb er een aparte rekening voor geopend, maar zit nu even te kijken hoe ik die zal vullen. Maar eerst even meer over de vloer: zoals jullie wel weten, zijn we al lange tijd bezig met verbouwen. In sommige ruimtes is het nu zover, dat er een vloer gelegd kan worden. Omdat het in totaal om zo’n 90 vierkante meter gaat en we geen leggers zijn/in de familie hebben, houden we rekening met een kostenplaatje van een paar duizend euro.

Dat betekent dus dat er flink gespaard moet worden, want het liefst zou ik de vloer eind augustus-half september in huis hebben liggen. Dat komt dus neer op 15 weken. Tijdens tenminste 10 van die 15 weken zullen we ook klussers over de vloer hebben, die de nodige aanslag op het budget vormen. Oftewel; ik zou 10 weken op halve kracht (want helft vloer/helft klussers) kunnen sparen en 5 weken op volle kracht. Nu zat ik zelf te denken om in de weken dat er klussers zijn een vast bedrag vast te stellen, ongeveer zoveel als nodig is voor arbeid + materiaal en daarnaar toe te werken. Als ik daar ben, gaat het restant in de vloerpot. Het nadeel daarvan is natuurlijk dat het dan 2/3 van de periode niet zo heel hard gaat en het maar de vraag is of dat in te halen is in die laatste periode van vijf weken. Ik twijfel dus nog. Misschien ook maar weer flink wat op Marktplaats zetten en dat ook allemaal in de vloerpot doen? Of dagelijks/wekelijks een klein bedragje overschrijven?

Wat zouden jullie doen om de vloerpot zo snel mogelijk te vullen, zonder te vergeten dat er wekelijks ook een gevuld arbeid/materialenpotje moet zijn?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Oeh, ik heb een tip voor je voor het materiaal.
  Binnenkort – ik dacht zaterdag 28 mei – heeft onze lokale Formido een actie van 25% korting, als je tussen 8 en 9 de winkel binnenloopt en dan wat koopt of bestelt.

  Mijn broertje gaat dan zijn gehele laminaatvloer, plinten, en wat hij verder nog maar meer nodig heeft bestellen. Zeker met hoge uitgaven heb je dan veel korting. Hij is nu bezig met een lijstje op te stellen.

  Weet niet of je al materiaal hebt, maar ik dacht ik zeg het even!

 2. Misschien kun je samen met het broertje van Oryx de vloer bestellen. Dn kun je korting nog wat opschroeven.
  Zelf hebben wij dat destijds ook gedaan .samen kopen met fam het scheelde honderden Eurootjes.

 3. @Oryx: bedankt voor de tip! Ik maak sowieso altijd een lijstje en wacht dan – voor zover mogelijk – tot ik het ergens in de aanbieding kan kopen. Dat scheelt zoveel geld!

  @Ria: Dat is ook zeker een goede tip! Wij hebben een houten vloer op het oog, maar zullen ook zeker om fikse korting vragen vanwege het oppervlak. We gaan naar een bedrijf waar we eerder al eens een vloer hebben besteld, dus dat telt vast ook wel mee!

 4. @Vlijtig Liesje: We willen graag een houten vloer, het gaat dan om de vloer, alle bijbehorende dingen (ondervloer, plinten, lak) en het leggen en schuren etc. Als ik naar onze vorige vloer kijk, dan denk ik dat het bij elkaar ongeveer €6000 zal gaan kosten. Veel geld, maar dan hebben we een mooie vloer die ons hele leven mee kan (en kan die vieze combinatie van tegels, laminaat en verkleurde vloerbedekking er eindelijk uit!).

 5. Een apart potje ervoor helpt natuurlijk goed! Idd een lijstje maken en in de gaten houden wanneer er kortingen zijn. Het laten leggen is wel duurder maar wel erg mooi. Als je zelf niet zo goed kan leggen krijg je allemaal kieren. Dat zou zonde van de vloer zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.