Statiegeld: snel verdiend!

Ik ben niet zo dol op het inleveren van flessen, dus dat doe ik niet heel regelmatig. Dat wil niet zeggen dat ik ze weggooi; ik zet gewoon de kast vol tot ik een keer de geest heb en ze weg breng. Gisteren moest ik even naar de post en had ik een boodschapje nodig. Mooi moment om even wat flessen in te leveren, scheelt toch weer op de bon. Voor mij staat een stel flessen in te leveren. Vier flessen lijken niet goed te zijn en worden in de prullenbak gegooid. Gebeurt wel vaker; niet op elke fles zit statiegeld.

Maar als ik mijn flessen in het apparaat wil doen, en mijn oog nog eens valt op de achtergelaten flessen, komen ze me toch wel heel bekend voor. Ze lijken verdacht veel op flessen van de Lidl. Statiegeldflessen! Toch maar even kijken dan. En ja hoor, €0,25 statiegeld. Na een korte strijd met mijn geweten heb ik ze maar ingeladen, die gaan de volgende keer mee naar de winkel. Toch weer snel €1 verdiend én iets dat te recyclen is uit de vuilnis gered. Niet gek, toch?

Hadden jullie de flessen bekeken/meegenomen, of had je ze laten liggen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
  1. Ik neem ze mee en lever ze in. Vorige keer ha ik een bierflesje wat een van de heren in een kret van lidl had gezet en de bedrijfsleider wilde deze weggooien, maar ik vertelde hem dat ik dit flesje wel bij AH zou inleveren. Blijkbaar vinden ze daar heel vaak tassen met flessen.Gr. LZV

  2. Ja hoor, gewoon meenemen. Heb vorige keer van die bakken waar plantjes in verkocht worden langs de weg vandaan gehaald. Kon ik weer plantjes planten en de rotzooi was opgeruimd. Als het ook nog wat oplevert, is dat fijn toch?

  3. Zeker zou ik het doen!! Mensen zijn gewoon te lui om ze uit te sorteren en dan naar meerdere winkels te gaan.

  4. Natuurlijk, je hebt gelijk. Ik zou het ook doen.
    De flessen van vruchtensap die in de glasbak moeten bewaar ik vaak voor zelfgemaakte smoothies. Dan kan ik ze in de koelkast zetten. Ook vlierbessensiroop en andere brouwsels kunnen in hergebruikflessen. Eigenlijk net als de potten van augurken enz, die prijken nu in de kast als voorraadpot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.