Actieplan voor de vloer: afromen

Nog bedankt voor alle tips en suggesties rondom het sparen voor de vloer! Inmiddels heb ik het volgende bedacht: de vloer zal ons in totaal ongeveer €6000 gaan kosten. Een groot bedrag, maar dat is het ons waard. Des te sneller dat bij elkaar gespaard is, des te eerder de vloer gelegd kan worden. Zolang er bouwvakkers over de vloer komen, wil ik proberen om elke week €500 voor arbeid en materiaal te sparen. Alles wat daarboven zit gaat naar het potje voor de vloer. Als er een week niemand komt, of de bouwvakkers weer even klaar zijn, dan gaat natuurlijk alles in de vloerpot.

Omdat die €500 (en het liefst nog wat extra!) natuurlijk wel ergens vandaan moet komen, heb ik besloten wat meer te gaan werken. Als ik elke dag iets van twee uurtjes extra maak, kom ik zo ongeveer aan die €500. De rest hoop ik te halen uit Marktplaatsverkopen en toevallige extraatjes.

Als ik het zo neerzet, klinkt het misschien heel makkelijk, maar het is echt wel een uitdaging. Een keer een week of twee bikkelen is niet erg, maar drie tot vier maanden vind ik zelf weer een ander verhaal. In de komende tijd volgen er waarschijnlijk nog wel een paar blogjes over dit project, zodat we de moed er een beetje in kunnen houden! In dat kader heb ik ook direct een ticker gemaakt, dat werkt altijd ook behoorlijk motiverend!


Wat denken jullie; goede aanpak of gedoemd te mislukken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Natuurlijk gaat het lukken, en anders kom je misschien heel dicht in de buurt van het bedrag wat je met een ander potje misschien aan kan vullen. Een vloer is een hele investering maar daar kun je dan ook wel heel lang van genieten. Succes!

 2. Het is een hele uitdaging, maar het gaat je zeker lukken. Als je iets graag wilt en je zet je schouders eronder, dan komt het helemaal goed. Wel op tijd je rust nemen.Je gezondheid is balangrijker!

  Liefs Frederique

 3. Zo veel geld voor een vloer? Hardhout met bladgoud bovenop ofzo? Ik ben echt wel benieuwd hoor.

  Maar mooi hoe jij naar je doelen toe werkt! En wat hierboven staat… relax en denk aan jezelf he!

 4. @VL.: dat is dan een houten vloer, brede planken, bijna 100m2 en helemaal af, dus ondervloer, plinten, leggen, lakken etc. Op zich veel geld, maar haalbaar/ niet te duur (er zijn ook vloeren v €100/m² en dan komt leggen er nog bij!)

 5. Ik wilde net vragen of jullie vloer van bladgoud wordt;-) Wat een boel geld voor een vloer. Wel heerlijk wanneer je 500 euro per week kunt sparen. Ik zou het een jaar proberen vol te houden om vervroegd met pensioen te kunnen.

 6. 500 euro per week sparen? zoveel komt er hier niet eens per week binnen,
  je heb toch vaste lasten en moet nog leven ook toch,

  succes,

 7. Aah okee. Volledig hout. Mooi hoor! En inderdaad, dat klinkt niet duur voor zo'n oppervlakte! (is dat alleen beneden :-O)

  Ga je ook fotootjes plaatsen?

 8. @Valhalla: Het is voor de woonkamer + gang, idd beneden. Fotootjes: ik ga even kijken of ik dat wel kan doen, maar het ook een beetje anoniem kan houden. Niet dat ik verwacht dat hier iemand zit die ik ken, maar toch :$

 9. Je hebt dit al even terug geschreven, toch nog een reactie, want je motiveerde me weer omook die stap te zetten. Komende weken, maanden misschien wel, twee uur per week meer maken is een leuke "reparatie" van spaarpot. Dank!

  Lastig he, al dat tellen.,sterkte!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.