Goedkope verf

Als je aan het verbouwen bent, probeer je waar mogelijk natuurlijk ook op materialen te besparen. Het loopt allemaal namelijk nogal op. Zo had ik een poosje terug wat glas nodig en had ik daarvoor vijf of zes offertes opgevraagd. De geoffreerde bedragen (voor hetzelfde glas!) liepen uiteen van €119 tot €190. Dat is dus snel bespaard.

Voor verf geldt hetzelfde; dat is ontzettend duur. Nu hadden we een paar dingen in het huis al geschilderd met verf van de Action, werkte prima. Ik dacht dus: ‘Mooi, dan kan ik dat ook voor mijn andere verfklusjes in die kleur gebruiken.’ Goed ingeslagen en aan de slag gegaan. Geen goed idee. Ik weet niet waarom dat andere op zich wel mooi werd en dit niet, maar het was geen succes. Het schilderavontuur ligt inmiddels al zeker drie maanden achter me en sommige delen zijn nog steeds nat/plakkerig! En nee, het is niet zo dat alles er met dikke lagen op zit! Dan dus toch maar op zoek naar een goedkope versie van de Rambo-verf die we eerder naar tevredenheid gebruikt hadden. Normaal kost zo’n potje €22,95, maar via internet lukte het me om ze voor €12,50 te krijgen. Dan kwamen er wel verzendkosten bij, maar totaal was het nog goedkoper dan in de winkel.

Vorig jaar was het me ook al gelukt om dit soort verf via een outlet te krijgen, dat scheelt echt enorm. Toen heb ik ook een paar potjes Flexa gekocht voor €7,50, in plaats van de normale €20-€23. Het is verder goede verf, alleen soms met een wat ouder label.

Helaas betekent dit voor nu dat alles weer opgeschuurd en opnieuw gelakt moet worden, maar ik heb er deze keer meer vertrouwen in dan de vorige keer. En het voordeel van de Action-verf was dat het in ieder geval niet duur was, dus de kosten van deze misser blijven redelijk beperkt.

Waar kopen jullie normaal gesproken je verf en kijk je ook naar aanbiedingen, of is het maar net wat uitkomt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Ik koop altijd verf van het G.amma huismerk. Die kun je ook helemaal op kleur laten mengen, en vind ik net zo goed als de A-merken. Maar wel wat beter geprijsd!

  2. Als eerste laag gebruik ik vaak een goedkoop merk, maar de definitieve laag komt uit een speciaalzaak mét advies … maar ja, op een gegeven moment waren mijn muren ook pooh beer oranje en zonnebloemgeel, dus vanaf dat moment heeft husband de hulptroepen in geschakeld 😉

  3. Ik gebruik altijd H.istor. is wel de duurste, maar alles zit er goed op en blijft lang mooi. Vaak is een laag genoeg.

  4. Voor het buiten- en binnenschilderwerk Sikkens EPS. Dure verf, maar wel heel goed en heel prettig verwerkbaar.

  5. Wij hebben verschillende soorten gebruikt. Vaak het huismerk, F.lex.a en ook H.ist.or. Ik smeer er wel twee lagen op. Tot verdriet van Husband.
    Jongste zoon heeft veel verf over en vroeg of wij het wilden hebben. Wij moeten de hele bovenverdieping nog schilderen, dus het is erg welkom. Precies de goede kleur!

    Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.