Hulp: toch wel fijn!

Ik neem niet zo makkelijk hulp van anderen aan, laat staan dat ik er om vraag. Toch is het soms wel heel erg prettig. Je kunt in je eentje staan kijken naar een klusproject, of je kunt het met z’n tweeën aanpakken. In dat eerste geval blijft het bij mij soms (zie ook vorige blogje) gewoon bij kijken, omdat ik dan uiteindelijk niet weet waar ik moet beginnen. Schijnt vaker voor te komen bij mensen die meer met hun hoofd moeten werken dan met hun handen 😉

Afgelopen week heb ik onverwachts weer hulp gekregen, waardoor het grootste verbouwingsproject van het moment (die relaxkamer) nog sneller lijkt te gaan. Het kan heel misschien wel zo snel, dat de timmerman er nog maar één keer werk aan heeft. Maar ik heb inmiddels ook wel geleerd niet te veel op de zaken vooruit te lopen; eerst er maar eens voor zorgen dat dat kamertje (wat een soort vergaderruimte wordt, dus vandaar misschien ook het gebrek aan motivatie er iets aan te doen) voor 1 juli af is. En wie weet krijg ik voor die tijd nog wel eens een keer hulp uit onverwachte hoek!

Nemen jullie makkelijk hulp aan, of heb je al snel het gevoel dat je dingen zelf moet/wilt doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Ik vind het ook moeilijk om hulp aan te nemen. Het liefst doe ik alles zelf. Gewoon om onafhankelijk te zijn en misschien is het ook wel een beetje trots ofzo. Soms is het makkelijker om het toch de hulp te accepteren.
  Goede tip trouwens voor het laatste stukje kaas om het te raspen en in de vriezer te doen!

 2. Hulp vragen maakt een mens zo afhankelijk maar soms kan het niet anders. Ik ben er ook slecht in en ga daarom vaak over mijn grenzen heen. Fijn dat je de hulp als positief ervaart!

 3. Ik vind het ook moeilijk om hulp aan te nemen. Het klinkt misschien heel stom, maar ik heb altijd het gevoel dat ik er wat tegenover moet zetten. Terwijl degene die de hulp geeft dat werkelijk niet verlangd.
  Ik verlang dat ook niet als ik zelf een helpende hand biedt.
  Maar het zit er een beetje ingebakken. Ik moest daar maar eens wat aan doen.

 4. Ik heb er ook zo'n moeite mee! Waardoor ik soms veel te laat aan de bel trek, omdat ik het zelf op wil lossen, en dus maar aan blijf modderen…

 5. Ik ben vroeger vaak geholpen met verhuizen, behangen, klussen, en dingen als opgehaald worden. Nu wil ik ook het liefste alles zelf doen, en wat blijkt: veel dingen kan ik prima zelf of prima zelf regelen! Ik wil net als Blondy onafhankelijk blijven, dus ik heb er nu inderdaad moeite mee om hulp te vragen.

  Ik bied zelf hulp wel veel aan, vooral bij mijn familie omdat zij ook veel voor mij hebben gedaan. Nu haal ik mensen op of breng ze ergens met de auto, of ik help met klussen in mijn broertje z'n huis. En daar verwacht ik niets voor terug, ik doe het uit liefde. 😉

 6. Ik kom eigenlijk nooit op het idee om hulp te vragen. Wel helpen we altijd anderen. Toen mijn man de laatste keer een laminaatvloertje legde en heel ongeduldig en allerlei krachttermen ging gebruiken, was ik heel blij toen zwager aanbood om te helpen. Ik word dan altijd heel zenuwachtig. Gr. LZV

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.