Yes, een kapotte hoofdkraan!

We hebben een kapotte hoofdkraan! En voor zover mogelijk ben ik daar blij mee 🙂 Waarom? Omdat het eindelijk iets is dat we kunnen laten vernieuwen, zonder dat het ons een cent kost. Daar betaal je namelijk al vastrecht oid voor. Natuurlijk is er niet zoveel aan om weer thuis te moeten blijven, koffie te moeten zetten en blij te blijven lachen, maar wie al langere tijd aan het verbouwen is, zal het wel herkennen: alles kost geld. Een scheet laten nog net niet, maar laat je timmerman een scheet, dan betaal je daar wel voor.

Vandaag krijgen we een nieuwe hoofdkraan, zodat we weer goed het water af kunnen sluiten. Dat kon even goed wel, omdat we direct na de meter nog een kraan hebben, maar het is eigenlijk niet de bedoeling dat die daarvoor gebruikt wordt. Ik ben benieuwd of het een beetje snel geregeld is, of dat ze er echt wel een paar uur voor uit moeten trekken.

Heb jij je hoofdkraan wel eens laten vervangen of weet je andere dingen die vervangen kunnen worden, zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Heul flauw maar ik heb al twee keer de elektrameter laten vervangen. Er is bij de bouw ééntje ingezet die na twee jaar op zwart bleef staan, nieuwe erin en een schappelijke monteur die ook direct de ouwe meterstand moest invullen, heul laag, aardig hè;-)
    Twee jaar later nog eens.
    Groet

  2. bij schoonma werd de watermetertoestand vervangen, want ze had in een jaar tijd minder dan 6 kuub water verbruikt, dus de meter moest stuk zijn. Al onze argumenten van: oud, wast zich bij wasbak, haarwassen bij kapper, was de deur uit, tafeltje dek je, alleen in huis, geeft de tuin nooit water en drinkt geen thee of koffie, heeft geen levende kamerplanten en wenst geen snijbloemen in huis, het hielp niets. Er kwam een nieuwe meter en na een maand nog een tussenmeter. Toen weer een nieuwe meter, want de vernieuwde meter gaf een TE HOOG gebruik aan, wat door de tussenmeter gecorrigeerd was. Maar goed dat die hele toestand gratis was, je zou ze anders.. wat weet ik niet.

  3. Ja ook ooit vervangen 's avonds laat nog wel. Achter de voordeur liep de put vol water en de kelder stond een halve meter hoog. Ik maar hijsen met emmers. Gelukkig had een buurman een pomp.
    Toen is er ook de hoofdkraan vervangen. Via hun verzekering kreeg ik 100 euro voor schimmeldodend middel en witssel voor de kelder …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.