Schilderweer, asbest en tip

Als de herfst blijft zoals ‘ie nu is, overleef ik ‘m met gemak. Normaal gesproken moet ik echt mijn best doen om de herfst leuk te vinden, maar wij hebben de afgelopen week bijna zonder uitzondering mooie dagen gehad. Vandaag zou het weer een mooie dag worden, dus als het even lukt, willen we proberen om ons nieuwe dierenverblijf in een laag beits te zetten. Eigenlijk zou dat pas volgend jaar gebeuren, maar waarom iets doorschuiven, als het nu ook nog zou kunnen?

Dat we nu een nieuw verblijf hebben, betekent ook dat we het oude gaan afbreken. Dat is een soort berg planken met golfplaatachtige dingen eroverheen. En toen bedacht ik me ineens: kan dat geen asbest zijn? Weet iemand hoe je dat herkent? Het is van dat materiaal wat vroeger veel op schuurtjes gebruikt werd. Niet echt plastic, maar meer dat wat stevigere. En als het asbest blijkt te zijn; hoe kom je er dan vanaf? Het is bij elkaar een oppervlak van ongeveer 5 vierkante meter, op zich niet heel erg veel…

Hebben jullie wel eens asbest ontdekt en wat heb je er toen mee gedaan?

Tot slot nog even een tip; voor wie nog een verlanglijstje had bij Bol.com: dit weekend rekenen ze bij een minimum bestelbedrag van €20 geen verzendkosten. Dat scheelt toch weer €1,95 🙂

var flashvars = {clickTag:”http%3A//partnerprogramma.bol.com/click/click%3Fp%3D1%26t%3Durl%26s%3D1222%26url%3Dhttp%253A//www.bol.com/nl/games/index.html%26f%3DBAN%26name%3DGratis%20verzending”};swfobject.embedSWF(“https://www.bol.com/nl/upload/banners/BOL300x250_gratis_verzending_oktober_2011.swf “, “bol1319785686581”, “300”, “250”, “9.0.0”,”expressInstall.swf”,flashvars)

Gratis verzending

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. @Vlijtig Liesje: bij tweedehands boeken worden geen verzendkosten, maar 'servicekosten' gerekend. Die vallen er dus helaas niet onder. (Hoewel, 'helaas': ik vind die echt totaal niet aantrekkelijk met 1,95 'servicekosten' per boek. Dat kan behoorlijk oplopen, dus tegenwoordig ga ik gewoon naar de bieb of koop (en verkoop) ik (bijna) nieuw. Dat mogen ze van mij nog wel eens veranderen!)

 2. Als er asbest is: zorgen dat het beslist niet kapot gaat! Het stof ervan met name is gevaarlijk. Als het heel blijft, schijnt het geen kwaad te kunnen (maar dan heb je het alsnog liever niet in huis en tuin uiteraard).
  Als je na gaat dat het vroeger werd gepropageerd, ook door de overheid, vanwege zijn vele voordelen…
  Groet, Loonlijstmama

 3. Wij hebben het destijds nagekeken want bij ons oude huis lag asbest op een schuurtje. Dat hebben we toen natgemaakt, want het stof is schadelijk. Je hebt ook twee soorten, witte en blauwe, de een schadelijker dan de ander. Och, genoeg op internet over te vinden. Wij konden het gewoon zo naar de milieustraat brengen in elk geval.

 4. Boeken bestel ik altijd bij COSMOX, die rekent nooit verzendkosten en is ook goed gesorteerd, alleen geen tweedehandsservice.

 5. @Daantje: Ik zou het ook alleen doen als je toch al wat nodig had. Ik gebruik dit soort acties bv heel vaak als ik nog een boek/video als cadeau wilde kopen. Dan vind ik het zonde om 1,95 van het verjaardagsbudget weg te gooien, want zo voelt het toch een beetje! Hetzelfde voor als ik via een spaarprogramma een Bol bon heb: dan doe ik hier ook mijn voordeel mee 🙂

  @Vlasje: daar heb ik jaren terug (ik denk ik de beginperiode) eens iets besteld, maar daar moest ik twee maanden op wachten. Ik begrijp dat ze hun zaken nu dan beter op orde hebben?

 6. Geniet van het heerlijke herfstweer!
  Ja, ik kreeg ook een mailtje van Bol.
  Maar ik heb eigenlijk niets nodig…. heb gisteren nog een boek kado gekregen.
  Fijn weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.