Geld verdienen met sporten?

Omdat wat extra inkomen nooit weg is als je flinke financiële doelen hebt, kijk ik regelmatig even rond op internet naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Wat ik nu tegenkwam… Kijk zelf maar even:

En voor wie geen tijd/zin heeft om te kijken: de makers worden een beetje moe van mensen die zeggen dat ze gaan sporten en vervolgens om tal van slechte redenen afhaken. Dus hebben ze het volgende bedacht: je gaat via de app een pact aan, waarbij je zelf aangeeft hoe vaak je naar de sportschool wilt gaan. Ook geef je aan hoeveel je wilt betalen als je NIET gaat. Dat bedrag ligt minimaal op $5. Elke zondagavond berekenen ze hoeveel geld er betaald is door de mensen die zich niet aan hun afspraken hebben gehouden en dat wordt verdeeld over de mensen die zich er wel aan hebben gehouden. En des te vaker je gaat, des te groter je deel is. Kortom, als je je aan je afspraak houdt om te gaan sporten, dan kun je er alleen maar geld mee verdienen, die je dat niet, dan ben je het kwijt.

Op zich vind ik dit wel een heel leuk idee. Ik weet niet of ik me aan zou melden, maar het is eens een keer een beloning van goed gedrag, in plaats van het afstraffen van slecht gedrag (zoals die vettaks waar ze het nu weer over hebben…). Ik weet namelijk dat geld krijgen voor mij motiverender werkt dan een keer niet gaan en dus iets minder uit mijn maandelijkse abonnement halen.

Wat vinden jullie van zo’n idee en zou je je aanmelden?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Ik ben bang dat het mij geld zou kosten. Aan de andere kant begint mijn bespaar karakter scrooge achtige verhoudingen aan te nemen dus ik kon nog best wel eens heel gespierd worden dan.
  Hoe dan ook, bedankt voor je blog, ik zou vandaag afhaken vanwege het weer, maar ik ga zo m'n tas pakken en gewoon door het rotweer heen fietsen!

 2. ik geloof dat zo'n experiment een paar jaar terug ook in Nederland ergens bij een sportschool werd gedaan. Dan betaalde je bijv. 50 euro per maand meer aan de sportschool (bovenop je abonnement) en dan kreeg je bij elke keer dat je kwam 5 euro cash. Maar ik weet niet hoe dat is uitgevallen. Het is dan wel gemakkelijk te realiseren, alleen is het wat extra administratief werk.

 3. Leuke actie.
  Ik ga sowieso drie keer per week naar de sportschool.
  Ook nu, nu mijn hart niet zo goed werkt, blijf ik toch gaan, al sport ik momenteel heel erg weinig.

 4. Nu heeft het voor mij geen zin, want ik mag niet meer sporten. Maar toen ik tiener was en 5 keer per week 3 uur per dag trainde… appeltje eitje zou ik zeggen…

 5. Hoi, nee hoor. Je mag mijn doelenlijstje plaatsen hoor. Des te gemotiveerder ik raak. Ik heb vandaag al een stukje doel nr 02 kunnen aanpakken (zie m'n blogberichtje van daarnet). En ik hou het zeker ook bij.

 6. Ik zou mij wel aanmelden. Ik ben deze week nog iedere dag geweest. Morgen niet en dan vrij-za-zo ga ik weer. 6 keer per week. Dat is dan geld verdienen. Mascha.

 7. Het idee is goed, maar aan mij hebben zouden zij een slechte hebben. Ik ben lid van een sportschool en al heel lang niet gewest. Dat is mijn goede voornemen. Deze maand een beslissing nemen. Gaan of opzeggen.

  Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.