Was dat nu zo moeilijk?

Een van mijn 52 doelen was het minder bezoeken van de schoonheidsspecialiste en pedicure. De frequentie ‘moest’ van elke 6 weken naar minimaal elke 8 weken, zodat ik maximaal 6 bezoekjes per jaar had (totaal 12 dus). Ik zat er best wel een beetje over in over hoe ik dat moest brengen, maar dankzij heel veel reacties voelde ik me gesterkt in mijn keuze en voornemen. Inmiddels heb ik de eerste (al geplande) bezoekjes gebracht en: het viel eigenlijk best mee!

Ik heb gewoon aangegeven dat ik een stap terug moest nemen en dat ik dus minder vaak wilde komen. Ik probeer de pedicure nu op ongeveer 10 weken te houden, kijken hoe dat bevalt. Dat zou dus betekenen dat ik dit jaar 5 keer ga, in plaats van 8 keer. De schoonheidsspecialiste heb ik nog eens goed over nagedacht en ik denk dat ik dat terug ga brengen naar 2 keer. Ik merk dat het goed is voor mijn huid om af en toe even een flinke oppepper te krijgen, maar het is wel leuk als het ook echt speciaal blijft. Bij elkaar zou dit een jaarlijkse besparing op kunnen leveren van ongeveer €200. Niet gek!

Nu zou het helemaal mooi zijn als ik dat apart kon zetten, maar voor het jaar goed en wel begonnen is, is dat toch alweer op aan prijsverhogingen aan de pomp, van de zorgverzekering en in de supermarkt. Die besparing houd ik dus maar even ‘in de pot’, in plaats van dat ik hem een spaarpotplekje geef. Dat is denk ik iets realistischer.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Fijn dat je zo kan besparen! Mijn lief is nu een jaar gestopt met roken! Dit zouden wij dus financieel gezien moeten merken…no way…??? 20 euro per week aan sigaretten…Wij hebben nu een nieuwe auto en zijn overgestapt van benzine naar gas…dit scheelt ons 100 euro per maand…merken wij dit financieel gezien…niet echt…terwijl we niet anders leven of meer geld uitgeven…ik ga toch proberen dit bedrag naar de spaarrekening door te sluizen!

 2. Goed zeg! Moet zeggen (ik ben kapster) ik zit er ook niet mee hoor als iemand eens niet om de 6 maar om de 7 weken komt. Is ieder z´n keus toch? Ik kan ze nu eenmaal niet in de knip kijken.. Fijn weekend verder!!

 3. Goed gedaan! Ik ga alleen nog naar een pedicure met een eksteroog oid. De schoonheidsspecialiste probeer ik te passeren door zelf beter te zorgen voor mijn probleemhuidje. Dus elke avond de make-up eraf en even cremen. Af en toe een maskertje en de wenkbrauwen storen me niet als ze niet zijn ge-epileerd. Ik ga ze niet zelf vernielen (ken er een paar die dat hebben gedaan, eeuwig zonde), dus ben een beetje als die actrice uit de jaren '80 (brooke shields?). Alleen boven mijn neus een beetje plukken en met een oude mascararoller in model kammen 😉
  Maar ik geniet ook niet van een pedicure of een schoonheidsbehandeling, ik zie het als een noodzakelijk kwaad. Dat gepluk…. brrrr!
  Maakt het wel makkelijker om niet te gaan.

 4. Goed gedaan hoor. Vaak als je ergens tegenop kijkt valt het vreselijk mee ken je dat? 🙂

  Fijn dat je hierop weer kan besparen. Maar wat betreft de pedicure, dat kan je toch grotendeels ook zelf bijhouden met een voetenbadje en een puimsteentje?

  Maar lekker dat je je die luxe gunt. Ben daar dan weer te knieperig voor…

 5. Dat dat is een hele goede besparing!

  Ik ben een krent, maar ik gun mijzelf dat niet. Ik vind het te duur om aan mijzelf uit te geven. Ik kan daar weer zoveel andere dingen mee kopen, maar dat ligt misschien ook aan dat ik nog een dochter heb en ik het het liefst aan haar uitgeef.

 6. Jammer van de mindere bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste. Ik begrijp het wel. Ik geniet er erg van. Probeerde het met goedkope aanbiedingen van Groupon en vakantieveilingen te doen, Ik neem nu af en toe een massage bij de pedicure annex masseuse. Ik doe mijn voeten nu zelf en laat me af en toe verwennen.
  In het zuinigste begin kapte ik alles. Nu breng ik voorzichtig aan alles weer terug.

 7. Wat goed! je zult wel trots op jezelf zijn dat je het nu tóch hebt gezegd. En gelukkig dat het ook nog zo meeviel. Had ik trouwens ook wel verwacht hoor 🙂

 8. Goeie besparing dus, maar o zo jammer dat het alweer moet worden besteedt aan het duurder worden van allerlei zaken… Wat doe je er aan… Helemaal niets denk ik.
  Ik wens je wel een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 9. @Anoniem: Dat is helemaal vreemd zeg, dat je dat besparingen niet eens merkt. Dat ontmoedigt wel een beetje…

  @Lisette: Gelukkig rijd ik bijna niet meer, maar toch, het motiveert wel om nog vaker de fiets te pakken (en daar is hier echt nog wel wat verbetering mogelijk…)

  @Trudy: Nee, dat klopt! En ik zou zelf blij zijn dat ze iig nog komen, de deur is niet voor altijd dicht ofzo.

  @Zena: LOL!

  @Valhalla: Ja, dat heb ik heel vaak!! Ik deed het trouwens eerst ook niet, maar vond dat ik toch maar iets voor mezelf moest gaan doen. En soms heb ik wel iets aan mijn tenen, een likdoorntje of iets, dan is het fijn als iemand anders er naar kijkt. Ik kan een puimsteentje gebruiken, maar heel eerlijk: daar heb ik gewoon geen zin in en gun ik mezelf de tijd niet voor :$

  @Samantha: Dat heb ik ook lang gehad, maar ik ben nu wel blij dat ik af en toe ga. Ik vind voetverzorging met puimsteentjes e.d. zelf vreselijk, maar draag 's zomers wel vaak open schoenen en loop ook veel op blote voeten. Dan is eelt vermijden een onmogelijke opgave…

  @Opnieuw Beginnen: Dat is ook een goed idee. Hier heb je niet vaak Groupon-aanbiedingen, maar ik werd op een gegeven moment ook gek van al die mailtjes, dus ik houd het ook niet zo goed meer in de gaten. De schoonheidsspecialiste vind ik vooral gezellig en mijn huid knapt er wel van op, maar het kan minder, dus ik probeer het eerst zo terug te brengen. Mocht het echt niet werken, dan kan ik de frequentie altijd weer aanpassen.

  @Daantje, Julia en Mirjam: Het voelt inderdaad wel prettig. Iets minder dat je het geld elders weer kwijt bent, maar aan de andere kant; liever 1 euro besparen en 1 meer uitgeven, dan 0 euro besparen en 1 meer uitgeven. Je doet nu eenmaal niet overal iets aan.

 10. Knap hoor! Ik vind het goed dat je meteen zo een stap zet. Meestal worden den 52 doelen lijst van iemand meteen in de prullenbak gezet. Dat geeft ook wel aan dat een blog schrijven je doelbewuster ermee laat omgaan. Je moet immers wel! Anders worden wij lezers boos!

 11. @Luxe of Zuinig: Dat klopt echt! Ik neem afspraken met mezelf niet zo serieus, maar ik wil natuurlijk hier niet 'afgaan'. En alle leuke en lieve reacties helpen ook echt om er iets van te maken, als je je doelen alleen maar voor jezelf hebt, dan mis je die motivatie denk ik soms wel. Zo had ik dus bv die aardappels gekocht. Als ik niet 100 van die heerlijke recepten had gekregen, had ik misschien maar de helft opgemaakt. Resultaat: zonde van het geld en een naar gevoel. Nu heb ik er gewoon zin in om er iets van te maken. Dat scheelt heel wat extra tripjes naar de supermarkt en levert een gevarieerd menu op en hopelijk ook wat besparingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.