Zo min mogelijk uitgeven: de boodschappen

Normaal gesproken houd ik mijn boodschappen helemaal niet zo goed bij, maar ik vond het idee van Zena/Buffertje (Zo min mogelijk uitgeven) zo leuk, dat ik het tot nu toe wél goed doe. En dat levert best wat inzichten op, want eerlijk is eerlijk: ik dacht altijd dat ik heel voordelig boodschappen deed, maar dat valt best wel een beetje tegen. Ik denk dat ik zonder deze uitdaging deze maand al tenminste €20 meer uit zou hebben gegeven, zonder dat ik het door had.

Dit was mijn lijstje van deze week:

Toelichting:
Ik heb deze week ontzettend veel buiten de deur gewerkt en vaak ook gegeten. Daarom was er doordeweeks minder nodig. Toen ik zaterdag thuis kwam, was ik echt op en heb ik pizza’s gehaald. Normaal neem ik er 1, maar daar zit ik dan niet echt vol van. Dus nu maar twee. Dat was bij elkaar een flinke uitgave, dus ik ga toch eens beter kijken naar of zelfgemaakt deeg ook in te vriezen is oid. Dan is het wel snel te pakken, maar niet zo duur en vast lekkerder.

Voor de komende week heb ik inmiddels een enorme berg aardappelideeën gekregen. Voor een pan stamppot (boerenkool oid) gebruik ik anderhalve kilo. Ik heb er nu twee pannen van op, dus ik heb nog 17 kilo aardappels. Die wil ik graag op hebben voor ze gaan uitschieten, dus dat is een mooie uitdaging. Ik heb nog boerenkool, wat wortels, wat boontjes en volgens mij nog wat bloemkool of broccoli in de vriezer staan. Waarschijnlijk ga ik komende week bij de LIDL nog wat groenten halen. Meestal koop ik de ‘vaste’ dingen echt in de week ervoor en de dingen die met eten te maken hebben in de week erna. Bij ons kan de planning qua werk soms ineens verschillen, dus als ik echt voor 7 maaltijden in huis zou halen, dan kun je aan het eind van de week zeker 3 maaltijden doorschuiven/weggooien en dat is gewoon zonde.

Ik heb ook wat extra hapjes meegenomen; kruidenkaas voor toastjes die ik nog heb, chips was in de aanbieding, kaassouffles waren op en worden hier graag gegeten als alternatief voor de snackbar. Ook weer bolletjes voor de timmerman.

In ieder geval is het wel gelukt om binnen het budget te blijven. Doordat ik minder heb uitgegeven, heb ik ook het teveel van vorige week (€2,70) op weten te heffen en iets in weten te lopen. Als ik volgende week op een totaal van maximaal €34,07 uit kom, dan zit ik voor de maand helemaal goed.

Overige uitgaven:
• €20 voor de pedicure
• €52 aan de pomp (betaal ik zakelijk, maar toch)
• €112 aan dierenvoer (heb ik een aparte rekening voor, is ongeveer voor 2 maanden eten)

Onverwachte meevaller:

• Mijn voorganger bij de LIDL had een euro in het boodschappenkarretje laten zitten, die is in de spaarpot gegaan

Hoe is het jullie deze week vergaan met de boodschappen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

21 Comments
 1. Hier gaat dat ook lekker. Ben echt op dreef met zo'n blogafspraak in het achterhoofd. Leuk!
  Wel veel aan het opeten van vriezer en voorraad en verder lekker inventief zijn hè.
  Even geen snoep en chipsvoor onszelf.Voor vandaag krijgen we visite en staat er een grote pan verse groentensoep en een enorme stapel pannenkoeken op het menu. Ook wel gezellig op de oud Hollandse toer en iedereen kan zich helemaal rond eten.
  We zitten alweer op de helft van de maand trouwens!

 2. Hoi, ik kom even terug op jouw reactie bij mijn blog.
  Hyacinthenbollen horen eigenlijk in september-november in de grond te gaan. Daarom bloeien ze in het voorjaar. Als je bol nu is uitgebloeid dan kun je hem nog in de grond zetten, maar dan heb je er pas volgend voorjaar weer plezier van, de bol bloeit maar één keer in het jaar. En het is ook niet zeker of deze weer gaat bloeien hoor, maar het is het proberen waard.
  Ik zou het zeker doen…
  Fijne zondag nog,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Ziet er goed uit, erg weinig, maar ook weinig groenten. Ik had gisteren ook geluk met het karretje. Was mijn boodschppenpenning kwijt en ook geen 50 cent munt meer. Kon een kar van de parkeerplaats meenemen. Ook 50 centen winst.

 4. Goed hoor! Pizzabodems kan je trouwens goed invriezen als je ze maakt en even bakt, bewaren met bakpapier ertussen, ook handig als je ze afmaakt.

 5. Jeetje… wast ben je goed bezig. Deze maand wil het nog niet zo goed lukken. Een paar verjaardagen, een grote aankoop, de benzine is erg duur en ik ga nog te vaak naar de supermarkt. Ik had nog voorraad van de feestdagen. Dat ben ik aan het opmaken. Maar het kan veel beter.

  Liefs Frederique

 6. Nou, jij gaat prima! Fijn hoor!
  Ik zit ook binnen het budget dat ik maximaal mag besteden voor onze uitdaging om de garage te kopen zonder lening!!

 7. Je bent goed bezig!
  Ik ging van de week alleen voor de "verse dingen" naar C1000, maar kon een paar € 1,- aanbiedingen niet weerstaan en heb die gehamsterd 😉

 8. Hier gaan er zeker 6 stuks fruit door op een dag.En groenten bij de lunch en 's avonds. Dat maakt mijn boodschappenlijstje duurder. Zolang we het kunnen betalen ,geniet ik er van. Groeten Izerina

 9. Geweldig dat je je zo aan je budget houdt! Ik probeer deze maand mijn ''overige'' uitgaven binnen de perken te houden…de gewone boodschappen blijven bij mij wel binnen budget. Wel is mijn streven deze maand om niets uit te geven aan zaken die niet echt noodzakelijk zijn!

 10. Jij gaat lekker, goed bezig hoor.

  De boodschappen hebben we de basis gedaan, dus dat is goed. De lege limonadeflessen zijn blijven staan, dat is dus ook goed, want normaal pikken de kids die in. Verjaarscadeautjes hebben we ons aan het afgesproken bedrag gehouden… Meisje van 8 is binnenkort jarig en haar hoofdcadeau ben ik zelf aan het maken, en dat scheelt sowieso al € 25,00 op dan wat ik normaal uitgeef… Dus de start is goed.

 11. Ik hou ook de blogafspraak in het achterhoofd en heb daarom echt heel erg weinig uitgegeven aan etenswaren. Moet opletten dat we wel verse groenten en fruit moeten eten, maar voor de rest probeer ik het te doen met wat ik allemaal nog in de kast heb.
  Deze week twee avonddiensten, waarbij ik eten kan bestellen en vervolgens op eht werk mag declareren. Vaak koop ik deze maaltijden en laat ik die door manlief meenemen om vervolgens een eigen maaltijd op te eten…

 12. Goed bezig! Maar ik zie wel verbeterpunten:-) twee pizza;s per persoon?! Jeetje, dass wel heel veel hoor. Kun je niet beter 1 pp nemen en dan aanvullen met een lekkere salade of zo?
  Verder geef je in mijn ogen veel geld uit aan niet-voedsel. Daarmee bedoel ik aan zaken die je niet echt nodig hebt zoals chips, croissants, kaasbol, kruidenkas ed. Daar kun je nog een heel lekker op besparen denk ik door te kiezen voor alternatieven die ook nog iets bijdragen aan je voedingspatroon:-) Maar hé het begin is er en je zult zien dat het steeds makkelijker gaat worden!
  groejtes Brenda

 13. @Brenda: Bedankt voor de tips! Aanvullen met salades is idd een optie, hoewel ik zelf niet echt dol ben op salades, zeker niet in de winter. Overigens zijn het niet van die enorme pizza's hoor, het is niet zoals bij de pizzeria. Daar kan ik er niet eens 1 van op. De kruidenkaas is een voordeliger alternatief voor kaas, wat ik normaal veel eet. Met de kruidenkaas ben ik voor €0,60 een week klaar (of langer) en met gewone kaas is dat al snel €4-5 per week. En omdat kruidenkaas ook op de toastjes kan, sla ik daarmee 2 vliegen in 1 klap. Die moeten namelijk ook écht eens op. De chips proberen we idd te minderen, dat was eerst ongeveer een zak per dag, nu hooguit 2 in de week (heb er nu wel 4 gekocht omdat het een aanbieding was, maar er liggen er nog 3 van). De croissantjes en kaasbol waren idd 'extra', dat is geen vaste prik. Vind ik als vaste prik ook veel te duur, want zelfs bij de supermarkt betaal je er zo meer dan een euro voor. Die bol is wel wat goedkoper, maar nog steeds totaal niet in verhouding met een gewone boterham.

 14. Ach je hoeft jezelf natuurlijk ook niet alles te ontzeggen he:-) Doe ik ook niet trouwens. Ik merk alleen dat ik enorm geinspireerd raak door alle blogs die ik lees over beter voor jezelf zorgen en consuminderen. Ik lees met je mee hoor, ga zo door!
  groetjes Brenda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.