Blue Monday

Vandaag is het weer Blue Monday. Dit zou gevoelsmatig de allerslechtste dag van het jaar moeten zijn. Want: goede voornemens zijn inmiddels mislukt, financiële vooruitzichten zijn niet best en dan is het ook nog eens slecht winterweer. En alsof dat nog niet genoeg is, is Blue Monday dit jaar nog erger dan ooit tevoren.

Als dit Blue Monday is, dan kijk ik vast uit naar de rest van het jaar. Ik werd vanmorgen namelijk wakker bij een soort Yellow Monday, de zon scheen aan alle kanten naar binnen (ja, vooral aan één kant, maar dan lijkt het aan alle kanten). Pas om half 9, want ik mag vandaag gewoon weer een dagje thuis werken. En dat wil ik ook goed doen, zodat ik van de week misschien nog een paar dagen uren elders kan maken, mooi voor de zakelijke buffer.

Dan wil ik nog lekker naar de bieb, om wat gewone leesboeken te halen. Ik heb wel veel werk-achtige boeken, maar niet echt veel leesboeken. Die verkoop ik/geef ik weg nadat ik ze gelezen heb, omdat ik ze toch niet twee keer lees. Verder misschien nog sporten en denk ik even iets kleins klussen of in de tuin aan de gang. O, en met een beetje geluk maakt de Belastingdienst vandaag ook nog een leuke bonus over. Blue Monday? Laat maar komen!

Hebben jullie last van ‘Blue Monday’, of is dat gewoon weer zoiets om toch maar wat nieuws te hebben in deze tijd van het jaar?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

21 Comments
 1. Mijn blue monday is vooral een maandag van echt actie ondernemen. Ik heb nog een aantal telefoontjes te plegen vandaag en nog wat papierwerk op te sturen. En eens een goed gesprek voeren over het financiele beleid in ons huishouden. Dat is dan misschien niet zo gezellig, maar geeft mij een stuk meer rust.

 2. Echt weer zo'n blablabla van de reguliere media wat mij betreft. Ik voel me alles behalve 'blue', dus ik doe met je mee; laat de rest van het jaar maar komen als dit de slechtste dag moet zijn. Hahahha.

 3. Ow; iets concreets positiefs is dat manlief vandaag pay-day heeft en een leuke loonstijging gaat ontvangen. Ik popel om een leuk bedrag naar de spaarrekening te sluizen voor de garage;)
  Hoezo slechte financiële vooruitzichten. Whoehaha!

 4. tja ik lees het ook pas net van die blue monday maar ik voel me kiplekker en heb zelfs de badkamer al helemaal gesopt!
  ook een lekker extraatje van de belasting ontvangen en per 1 januari loonsverhoging gehad.
  het is maar wat je er zelfs van maakt vindt ik hoor…

 5. Ik heb nergens last van ook al zit ik op de sofa… Nee hoor geen Blue-monday neigingen! Het zonnetje schijnt, de kinderen gingen zonder gekakel de deur uit, mannetje lief komt vandaag vroeg thuis… allemaal positief toch?

 6. Ja, ik heb zeker last van blue monday 🙁 Ik heb het echt helemaal gehad met mijn werk namelijk en die 10.000 euro die ik nodig heb om te stoppen en een opleiding te gaan doen is nog lang niet bij elkaar 🙁

 7. Eerlijk gezegd had ik gisteren nogal last van blue sunday, maar dat is helemaal over na de frisse neus die ik zojuist heb gehaald. Wat een heerlijk knisperweer. De voordeur staat open om het huis eens lekker te laten luchten. Ik kom deze dag dus wel door.

 8. Nooit van gehoord zelfs, Blue Monday… Kun je nagaan. Ik heb dan ook geen voornemens gedaan, zoals ik nooit doe aan het begin van een nieuw jaar. Dan kan het ook niet mislopen.
  En financieel is het voor mij niet anders dan de afgelopen jaren. Ja natuurlijk wordt alles duurder, maar dat voelen we het hele jaar al, dus niet speciaal vandaag.
  Voor mij dus geen Blue Monday, maar eentje met een heerlijk zonnetje…
  Lieve groet,
  Mirjam

 9. Haha, geen last van gehad!
  Wat een geweldig weer vandaag!
  En goede voornemens maak ik niet, ik kan me er toch slecht aan houden;-)
  Financieel gaat het beter dan ooit dus nee, geen blauwe maandag!

 10. Nergens last van. Vreselijk gelachen om een hele domme mail van de vorige school van mijn dochter, die haar uitnodigde n.a.v. het behalen van haar diploma (niet waar dus, ze is naar een andere school overgestapt) om op een terugkomdag te komen, met een ingevulde enquetelijst. Eén van de vragen daarop: vind je dat onze school je goed heeft voorbereid op je huidige opleiding:-)? Ach ja, school heeft verkeerde groep leerlingen aangeklikt en niet gecontroleerd bij het verzenden, he. Verder nog een mooi mailtje: n.a.v een klacht over een dienst krijg ik een bedrag terug.E n vanavond een adapter verkocht via MP. Hoezo blauwe maandag? Groet, Hsm.

 11. ach, vind het zo'n onzin.
  Je kan ergens een blauwe maandag gewerkt hebben maar om nu collectief, en dan ook nog een Engels woord, een blauwe maandag te moeten hebben?
  volgens mij is dat net zo iets als die komkommertijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.