Over water, geld, verbouwen en rust

Om maar met dat eerste te beginnen: we hebben weer water. Vraag me niet wat ervoor moet gebeuren (verwarming hele dag aan en straalkachel op de buizen). Niet leuk voor de energierekening, maar nu niet zo heel veel aan te doen. De ketel moet verplaatst worden voor wij er meer bij kunnen doen en dat kost toch wel tenminste €1500. Aangezien het er ook het weer niet echt voor is, doen we het maar even zo en hopen we heel hard dat het gewoon weer warm wordt (sorry, Elfstedentocht!). Wel is het dichtmaken van het huis ineens naar nummer 1 prioriteit verschoven. Dit willen we écht niet nog een keer hebben!

Met het geld gaat het tot nu toe goed. We hebben een aantal keer (gratis) buiten de deur gegeten, dus dat scheelde met de boodschappen. Ik heb wat extra teksten kunnen schrijven/vertalen en we hadden een week vrij van de timmerman. Dat bij elkaar geeft toch weer even een extra weekje lucht, om het zo maar te zeggen.

Vandaag ga ik proberen mijn doelen weer iets meer op te pikken, want in de afgelopen dagen heb ik bijna alleen maar gewerkt, in de stress gezeten en geslapen, en dan van dat laatste nog het minste. Nu kan ik lekker even twee dagen weer gewoon thuis zitten, dus in plaats van mezelf een vrije avond te geven, ga ik even zoveel mogelijk doen, zodat ik én weer wat extra bijverdien én in ieder geval zondag rustig aan kan doen.

Hoe ziet jullie week er tot nu toe uit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Fijn dat je weer water hebt! Dat is toch wel erg essentieel.

  Hier is het ook druk. Deze week 3 dagen werken voor m'n werkgever, gisteren bij manlief in zijn bedrijf gewerkt (sjouwen en slepen in de kou), vrijdagavond ook meewerken met manlief en tussendoor nog allerlei dingen die (prive) dringend geregeld moeten worden en dingen waar ik heen moet / wil.

  Ik verheug me op mijn vrije dag, zaterdag!

  1. Goed dat je terug water hebt. Wat je er ook voor moet doen, altijd beter dan straks met een gesprongen waterleiding te zitten.
   Hier een noodgedwongen rustig weekje met buikgriep bij mij en een van de dochters.

   groetjes,
   Nena

 2. Wat een elende als je zonder water zit he! Dan besef je weer hoe goed we het hebben en ook hoe vanzelfsprekend we alles vinden. ik hoop stiekempjes ook dat het heel snel warmer weer wordt. Succes deze week, hopelijk heb je zondag helemaal vrij!

 3. zo merk je wel hoe vaak je water gebruikt en hoe gemakkelijk het is dat het uit de kraan kan komen. Fijn dat het er weer is. TJa deze week heb ik genoeg te doen. Verjaardag voorbereiden en dus extra bakken en ook heb ik mezelf ten doel gesteld deze week een flink eind te komen met mijn stoelhoezen die ik probeer zelf te maken

 4. Wat heerlijk dat je weer water hebt, dat is echt armoe, geen water hebben…
  Mijn week begon met drie vrije dagen, maar die had ik ook hard nodig, na vorige week 6 dagen gewerkt te hebben t/m weekend. Daarbij ben ik snipverkouden dus eigenlijk is het nu uitzieken geblazen. Donderdag en vrijdag weer werken en dan lekker weer vrij weekend. Ik doe dus eigenlijk lekker niets bijzonders, beetje breien, beetje bloggen en lekker vroeg naar bed.
  Succes met alle dingen die je deze dagen moet/wilt doen…
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 5. Ik heb een deadline staan voor zaterdag… maar aangezien school weer studiedagen heeft (grrr) weet ik niet of ik dat redt. Misschien dat meisje van 9 even mee wil naar kantoor… met wat leuks om te doen…

  Verder wil ik het restantje paperassen in de mappen hebben. Dan is álles weggewerkt wat manlief de laatste jaren aan papier had verzameld. Ik vond het zelf een vervelend projectje maar door Een kastje per dag is het nu wel bijna weg, dus ben er wel blij mee.

  Her en der wat overhoren voor repetities… mja… dat is het geloof ik wel zo'n beetje…

  En ik moet van mezelf Me-time gaan inplannen… daar ga ik vanavond eens over denken hoe ik dat in ga plannen (of zoiets)

 6. Fijn dat je weer water hebt! Hoop voor jullie inderdaad dat het weer gaat dooien. Maar voor mezelf mag deze kou nog wel even blijven hoor, ik vind het heerlijk!

 7. Heerlijk dat je weer water hebt. Je mist het pas als je het niet (meer) hebt.

  Als alles dicht is scheelt het in de stookkosten. Ik kan mij voorstellen dat het een prioriteit is.

  Vandaag een rustig dagje. Husband is thuis en ik heb de andere twee dagen hard gewerkt. Maandag in ons huis en gisteren bij jongste schoondochter.
  Het huis is schoon, zij kan nu rustig bevallen.

  Morgen en vrijdag ga ik verder met de bovenverdieping. Die moet leeg. Wij beginnen toch maar daar met verbouwen, ivm de computer. Die moet anders te veel heen en weer gesleept worden. Vanaf 27 februari gaan wij slopen!

  Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.