In de verleiding

Hoewel ik de kunst van verleiding weerstaan inmiddels redelijk beheers, komen zwakke momenten echt nog wel eens voor. Gisteren bijvoorbeeld. Om onduidelijke reden bezocht ik weer eens een online shop. En daar zag ik ze: schoenen die ik al heel lang graag wil hebben (of in ieder geval dat type), veel goedkoper dan ik ze eerder gezien had, ook nog beschikbaar in mijn maat, terwijl alle maten eromheen al weggestreept waren. Alsof het een teken was waar ik toch vooral gehoor aan moest geven!

Vanwege 100.000 praktische redenen (‘veel goedkoper’ is nog steeds duur: €240 zonder verzending, verbouwing, hypotheek, geplande schilderwerk en als er iets over is: vakantie) heb ik het natuurlijk niet gedaan, maar het was wel even lastig. Ik merk echt dat ik het beste gewoon helemaal geen online shops kan bezoeken. Mailtjes met aanbiedingen wegklikken kan ik prima, maar als je eenmaal zo’n shop in gaat, dan staat er voor je het weet weer van alles op je ‘wish list’. Ook niet handig, want dat is op een later (zwakker?) moment ook alleen maar weer een reminder.

Hoewel de helft van mijn hoofd die schoenen nog steeds graag wil hebben, is de andere helft van mijn hoofd blij dat ik dan toch de verantwoorde keuze heb gemaakt. Hopen dat die eerste helft hierin net zo vergeetachtig is als in veel andere dingen 😉

Komen jullie ook wel eens zo in de verleiding en wat doe je dan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

25 Comments
 1. Ow ja, hier gisteravond hetzelfde hoor. Had voor schoonmoeder gekeken en later had ik bijna zelf besteld (trackers!). Maar ik wordt er steeds beter in… ben weg voor een logje!!

 2. Ik geef mezelf dan de luxe van bedenktijd. Als ik het na een week nog heel graag wil dan kan het kopen. Bijna altijd hoef ik het dan niet meer of ben ik het alweer vergeten.

  Groetjes, VeggieMo
  PS Behlave bij vegan kookboeken. Ik heb me voorgenomen om die dan voor mijn verjaardag te vragen.

 3. Ik denk dat iedereen dat wel eens heeft. Ik dus ook. De ene keer geef ik toe, maar de andere keer niet. Dan ga ik het rijtje af en kom ik tot de conclussie dat ik het niet nodig heb. Op zwakke momenten vind ik mezelf zielig en koop ik het wel, maar dat zijn dan wel kleinere bedragen hoor. Collega had een heel mooi kookboek (H.omemade) en die wil ik ook graag hebben. Vroeger zal ik gelijk naar de winkel zijn gerend om het boek te kopen nu denk ik eerst na en spaar ik straks mijn verjaardagsgeld gewoon op en koop ik hem dan als ik hem nog steeds wil hebben.

 4. Ik vind het heel sterk van je!

  Persoonlijk heb ik het niet met webwinkels (en al helemaal niet met schoenen LOL!), maar zet me niet in een winkel met leuke natuurlijke kleding of leren tassen… zucht…

  Snel voorbijlopen maar!

 5. Wat een prachtige schoenen zeg :O Ik kijk niet meer op zalando ofzo, want dan zie ik elke keer prachtige vesten, jurken en al die dingen voorbij komen.

 6. Ik heb ook een paar laarzen van New Rock die ik heeeeeeel graag wil hebben. Ik ging steeds kijken en zoeken waar ze het goedkoopste waren. Niet gedaan omdat ik ze toch wel duur vond (over de 200 euro). Nu eet ik sinds een half jaar helemaal plantaardig en koop ik ook geen andere dierlijke producten meer. Ze zijn van leer dus nu is het 'gemakkelijk' (zucht) want nu mag ik ze om twee redenen niet meer hebben. En niet dat ik nou zo hard laarzen nodig heb…. 😉 Ik wacht nu op de vegan versie. (kun je lang wachten hahaha)

  1. Bijzonder hè, hoe gemakkelijk toch ook best soms wel een beetje zwaar kan zijn. Maar wie weet, kun je ze niet mailen om te vragen of ze eens een keer vegan versies gaan maken? Liefst voor de helft van de prijs ofzo? 😉

 7. Meestal kan ik me inhouden, maar de laatste week is het helemaal mis hier. Sparen deze maand is minimaal tot niets. Och, een keer verwennen moet ook kunnen, maar dan mag ik de komende 2 maanden echt niks meer kopen van mezelf. Ik zit echt te kwijlen bij die schoenen zeg…

 8. Ik kan de verleidingen voor mezelf goed weerstaan, maar voor mijn dochter moet ik echt mijn best doen.
  Ik zie zoveel leuke dingen voor haar,maar tot nu toe gaat het goed.

 9. Gave schoenen! Ik gooi regelmatig virtuele winkelmandjes vol met allerlei dingen die ik best zou willen hebben, en gooi ze dan later weer leeg zonder te bestellen. Werkt bij mij goed bij kooplustaanvallen 🙂

 10. Voor mezelf kan ik verleidingen goed weerstaan. Ga ik met mijn dochter shoppen, die weinig tot niets om kleding geeft, dan heb ik de neiging tot doorslaan…deze maand staan we dan ook rood…dus nu weer flink besparen…ik weiger om hiervoor geld van m'n spaarrekening te nemen…ik zal voor kledinguitgaven beter moeten budgeteren…

 11. Hoi, ik had me voorgenomen geen onnodige dingen meer te kopen, maar kwam bij blokker afgelopen week een leuke voorjaarskrans tegen met eieren erop. Eerst er langs gelopen, toen terug, eens vastpakken, wegleggen en daarna… ja hoor gekocht. Kom ik thuis, weet ik niet eens waar ik hem neer moet hangen. Maar… leuk blijft ie.. Gelukkig was het maar 4,95…..

 12. Die schoenen! Wat mooi, ik zou er niet op kunnen stofzuigen denk ik.. Maar ik herken het wel heel goed hoor. Ik moet ook niet op de H&M site kijken daar wordt ik hebberig van. Maar niet voor mijzelf voor de kinderen ik geef geen lor m kleding

 13. Ik heb het tegenwoordig dus wel met kleding. Ook al geef ik er niet veel om. Maar ik heb een soort lijstje in mijn hoofd, voor als ik ooit ineens veel geld zou hebben. Met dure schoenen en mooie kleren.
  Straks moet ik wel andere kleren aanschaffen, maar ik vind het inmiddels ook een sport om dingen tweedehands te vinden of aan te passen.

 14. WTF, 240 euro?! Niet doen, hoor.

  Ik heb laatst de tip gelezen dat als je iets heel graag wilt, je het na 30 dagen pas mag kopen. Als je het dan nog steeds erg graag wil, prima, maar vaak ben je het dan alweer vergeten. Of hoef je het niet meer.

 15. ze zijn erg mooi maar zeg nou zelf…hoe vaak trek je zoiets aan?
  goed dat je sterk bent gebleven en voor mij geld ook: zit er geen geld in de knip dan kijk ik niet eens op zo'n site

  1. Oh, zulke trek ik als het even kan elke dag aan hoor! Als ik thuis ben niet, natuurlijk, want ik draag geen schoenen in huis, maar ik ga hier zonder problemen boodschappen mee doen oid. Dus wat dat betreft zou ik er zeker meer dan genoeg plezier van hebben!

 16. Ik heb 'mazzel' dat ik op grote voet leef, maat 43! Nee dat is geen mazzel, want ik kan niet overal terecht voor schoenen. Daarbij wil ik ze altijd eerst passen, dus ga ik gewoon nog naar de fysieke winkel. De reclames van en over schoenen doen mij daarom helemaal niets.

 17. Ik heb me afgemeld voor alle "nieuwsbrieven", Vooral HenM en Esprit kon ik vaak niet weerstaan, kostte me niet veel maar wel te veel..
  Sinds ik die mails niet meer krijg heb ik geen impulsaankopen online meer gedaan..

 18. Ja, jammer hè, dat dat niet kon. Ik heb nog steeds een zeurend gevoel dat ik niet in het Midden Delfland kon wonen.
  Maar ook nu voor mezelf vast gesteld dat ik nu ook heel mooi woon met fantastische mensen om me heen en mocht ik later (nog) ouder worden, dan heb ik OV voor de deur (eind en beginpunt) en park, en autoluw gebied.
  Ik ben nu hier meer van aan het genieten en zie ook hoeveel werk het onderhoud van een lap tuin is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.