Goedkoper kopen

Vooropgesteld: niets kopen is natuurlijk altijd goedkoper. Maar soms heb je dingen nodig, of heb je gewoon wensen. Daar is ook niets mis mee. Voor mezelf probeer ik dan echter wel altijd de goedkoopste en beste oplossing te vinden. Zo wilde ik graag een omhulsel voor mijn laptop. Een aankoop die ik mooi zakelijk kan boeken en die ervoor zorgt dat mijn laptop ook beschermd is als hij gewoon op tafel staat. Ik ben altijd behoorlijk zuinig op mijn spullen en vind het zonde als de onderkant bekrast is. Eerder hield ik er altijd een hoesje onder, maar dat werkt toch niet echt prettig (is wat groter, dus dat zit met typen in de weg). Maar zo’n cover moet wel precies passen en dan kom je in de bijbehorende shop toch al snel uit op €50.

Gelukkig was dat niet mijn enige optie; als ik iets zoek, dan kijk ik ook altijd even op Amazon. Daar is geen Nederlandse versie van, maar wel een Duitse, Franse en Engelse (.de, .fr, .co.uk). Daar vond ik (bijna) dezelfde case voor €29,90. Wel kwam er nog €4,90 aan verzendkosten bij, maar dan nog: €34,80 in plaats van €50, dat scheelt toch weer.

Je kunt dit met heel veel dingen doen. De Duitse Amazon is over het algemeen het goedkoopst met kleding en kantoorartikelen (ik koop daar jaarlijks voor rond de €10 nieuwe agendavulling, terwijl ik daar in NL minimaal het dubbele voor kwijt ben), de Franse is erg voordelig met sieraden (b.v. horloges) en bij de Engelse kan ik terecht voor dingen die ik in Nederland (bijna) niet kan krijgen, b.v. panty’s met open tenen. Wat wat mij betreft overigens een briljante uitvinding is, want die maken je benen net even wat strakker, maar zijn wel gewoon te dragen met peeptoes of andere schoenen waarbij de tenen open zijn. De Amerikaanse site gebruiken is niet zo handig; daar is alles vaak wel voordelig, maar de verzendkosten zijn hoger en je kunt ook met invoerrechten komen te zitten. Binnen Europa heb je daar geen last van.

Het enige nadeel is dat je met een creditcard moet betalen, maar als je het slim speelt, kun je die via Amazon zelf regelen en krijg je nog +- €30 korting ook. Wel op tijd opzeggen, dan kost het je verder ook geen cent 😉

Nogmaals; als je er willekeurig gaat shoppen, dan ben je natuurlijk uiteindelijk veel meer kwijt dan wanneer je gewoon lekker een boek gaat lezen ofzo, maar als er echt iets is dat je wel graag wilt of ‘moet’ hebben, dan is het zeker een aanrader om op deze manier te winkelen. Het kost je iets meer tijd, maar het is wel heel leuk als je dan ziet dat het je ook iets oplevert!

Bestel jij wel eens iets via Amazon en voor welke site ga jij dan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
  1. Af en toe (co.uk) maar nu de euro steeds zwakker wordt, wordt het minder interessant. Ik kijk meestal eerst op marktplaats als het iets is waar ik ook een tweedehandsvariant van zou kunnen gebruiken. En anders in de stad (als ik het wil passen of snel wil hebben). Ik woon in een grote stad dus heb de mogelijkheid om rond te shoppen.

    Bij het kopen van een nieuwe PC doe ik veel voorbereiding via de best buy guides van tweakers.net. Meestal is het veel voordeliger om een PC in onderdelen te kopen en de bestelling te spreiden over de per onderdeel goedkoopste webwinkel. Bespaart gauw honderden euro's, en je hebt nog een betere PC ook.

    En lege CD's/DVD's in Duitsland bestellen scheelde ook altijd flink, maar die schijfjes zijn de laatste jaren praktisch overbodig geworden.

  2. Haha, manlief bestelde vier jaar terug babyschoentjes voor 5 euro, kwam er 25 euro verzendkosten bij. Oeps 🙂

    Auto-onderdelen komen bijna altijd van ebay, dat scheelt heel veel met kopen in Nederland en helemaal met de merkdealer :O

    Maar weinig komt van Amazon, af en toe een boek…

  3. Amazon heeft ook heel voordelige boeken. Manlief bestelt regelmatig samen met zijn broertje en dan delen ze de verzendkosten!

  4. Ik had er nog nooit van gehoord… bedankt voor je tip~! Ik koop wel altijd via eerst te klikken op de site van http://www.p-less.nl of shopbuddie.com. Ken je dat? Je krijgt een percentage van je aankoop op je account die je vervolgens kan uit laten betalen. Het is dus voordeliger om een wasmand bij blokker online te bestellen en dan op te halen in de winkel, dan rechtstreeks te kopen want nu krijg ik (ik dacht) 6% korting op mijn aankoop. En dat tikt aan, er zijn namelijk heel veel bedrijven bij aangesloten. ben benieuwd naar je reactie!

    1. P-Less ken ik inderdaad ook, maar daar haalden ze eerst een bedrag eraf voor je uitbetaald kreeg. Ik bestelde zo weinig, dat ik op een gegeven moment iets van €30 in de 'min' stond aan jaarbijdrages, dus dat schoot voor mij niet echt op. Maar als je regelmatig iets bij die winkels haalt, dan is het inderdaad een mooi voordeel!

  5. Wij hebben wel boeken bij amazon gekocht en dan ook samen met vrienden zodat de verzendkosten binnen de prken bleven. Een vriendin van mij komt uit de USA en krijgt elke maand een pakketje van haar ouders. Het is al een paar keer lonend geweest om iets bij haar ouders te laten bezorgen die het vervolgens meesturen met haar pakket. Ik betaalde dan mee aan hun verzendkosten en dan was het voor iedereen goedkoper.
    Mijn laptoptas is de jaren 70 documentenmap van mijn opa die laatst bij een opruimactie van oma boven water kwam. Het past echt precies! Ben er zo blij mee 😉

  6. Zoekt en gij zult vinden, dat slaat echt op dit soort goeie zoekacties… Geweldige tip, dat Amazon. Ik ga er ook maar eens kijken hoor…
    Ik wens je nog een heel fijne namiddag,
    Lieve groet,
    Mirjam

  7. Is dat niet in het Duits dan? 🙁 Weet jij de regels van die invoerrechten uit de USA? Soms wel, soms niet blijkbaar…

    1. Ja, maar als je gericht zoekt, maakt dat niet zo heel veel uit, dan zoek je vaak toch op naam of typenummer en weet je wat het is.

      Vwb die invoerrechten; tegenwoordig schijnt er bijna niets meer doorheen te gaan en dat betekent dat je voor alles dat geen cadeau is inklaringskosten a €16 moet betalen en 19% btw. Mijn ervaring is dat kleine dingen en dingen tot +- €50 er – afhankelijk van de verpakking – overigens meestal nog wel gewoon doorheen gaan.

  8. Vriendlief besteld vaak bij Engeland maar eigenlijk nog vaker bij de Amerikaanse versie. Hij koopt daar zijn comics of nerdy dvd's. Die zijn soms spotgoedkoop, en met de verzendkosten komt ie dan nog goedkoop uit. Hij koopt ook vaak tshirts bij sites als teefury.com of riptapparel.com We proberen altijd wel elders goedkoop te kopen. En wat je zegt over dvd, Duitsland is idd perfect daarvoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.