Kleine stapjes

Het voordeel van thuis werken is dat je je bij niemand ziek hoeft te melden en ook niet langer doorkwakkelt dan nodig is. Het nadeel is dat je geen collega’s hebt die jouw werk oppakken tijdens je afwezigheid. Nu had ik het deze week redelijk rustig, dus op zich heb ik wel redelijk de tijd kunnen nemen om uit te rusten, maar toch begint de tijd nu een beetje te dringen. Daarom begin ik vandaag toch maar met wat kleine stapjes, om te voorkomen dat ik straks na het weekend wél helemaal beter ben en direct compleet in de stress ga schieten vanwege wat ik allemaal nog moet doen. Volgende week wacht me namelijk wél een heel grote deadline, waar ik nog niets aan heb kunnen doen.

Voor vandaag staan op het programma:

– Wat boodschapjes doen, ook voor morgen (komen er weer klussers)
– De boekhouding afmaken en versturen (meeste is al gedaan, is nu vooral nog puntjes op de ‘i’)
– Een artikel schrijven
– Een (goed) begin maken met het werk voor die grote deadline

Ik ga mezelf niet overwerken, maar wil vandaag wel de energie die ik heb steken in een beetje vooruitgang, zodat ik mezelf straks niet dubbel zo hard tegenkom.

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Je moet maar zo denken vele kleine stapjes maken één grote.
  En doordat je voorbereid weet je beter wat e straks te wachten staat.

  Ennuh bedankt voor je reactie, heb de koffer net gesloten en zelfs al zou ik iets nog willen meenemen, de koffer zit stampvol en is ook bijna aan het gewicht…O_0

  1. Precies, dat vind ik ook. En hoewel de verleiding dan groot is om gewoon maar helemaal niets te doen, heb ik daar ook uiteindelijk mezelf alleen maar weer mee. Vandaar: de energie die ik heb maar even nuttig besteden.

 2. Goed dat je weer beter bent! Succes met je klusjes en dode lijnen 🙂 Hoop voor je dat je er snel mee klaar bent!

  Ik ga een enorme boerenkool in stukjes hakken, kind I wordt door oma opgehaald om te logeren en om vier hebben we weer Noorse les. Vanavond komen onze buren een wijntje drinken.

 3. Beterschap.

  Hier een doodnormale werkdag. Ik speel loonslaaf voor 40 uur in de week (geintje, vind mijn werk serieus leuk). Dus niet heel bijzonder. Dan via de bieb naar huis. Weekboodschappen doen. Eten koken (ovenschotel die ik gisteravond al maakte). Eten, afwassen, huis aan kant. En dan komen vrienden met wie we een borreltje gaan drinken. Zij blijven slapen. Dus daarmee is mijn zaterdag ook grotendeels bepaald. Maar wel leuk hoor.

  En volgende week? Dan doen we het waarschijnlijk precies weer zo 😉

 4. Ik moet vanochtend flink aan het werk, want gisteren was een rommelige dag, waarop ik o.a. de kinderen voor school naar een techniekles moest brengen.

  En vanmiddag moet ik de keuken schoonmaken en de woonkamer.

 5. Ik heb vanmorgen allemaal aankopen gedaan voor de tuin. Beetje bij beetje ga ik nu de tuin aanpakken.Heel veel succes vandaag met het oppakken van jouw taken.

 6. Beterschap en succes met de kleine klusjes. Ik had een late dienst dus heb vanochtend thuis al lekker wat kookklusjes gedaan. En nu op het werk wachten tot de telefoon gaat of dat er mail binnenkomt, beetje slome dag…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.