Meevallers

Net toen ik dacht dat het met mijn rekeningsaldo écht niet veel slechter kon, kwamen er wat meevallers op mijn pad. Gelukkig, want die waren hard nodig! Het werk bij mijn payroll-klant begint weer wat aan te trekken, waardoor ik hopelijk straks elke week weer iets van €50 of misschien zelfs €100 extra kan verdienen (deze week in ieder geval zo’n €60), de te vertalen tekstjes waar ik vorig jaar zo mee bezig ben geweest beginnen ook langzaam weer terug te komen (tot nu toe deze week zo’n €175 mee verdiend) en er zijn toch nog wat MP-dingetjes uitgegaan (ook weer goed voor €30). Volgens mij moet ik dan volgende week rond deze tijd wel tenminste weer op de 0 zitten. Overigens ga ik dan zeker nog wel even door met extra (be)sparen, want ik heb nog wat extra hout nodig voor de verbouwing en het type dat we buiten gebruiken is best duur, dus het kan zomaar zijn dat daarvoor weer €100 gerekend wordt.

In ieder geval kan ik één ding wel concluderen: ik dacht dat ik na het pauzeren van betaalde krachten bij de verbouwing flink geld over zou houden, maar dat valt tegen. Als het daar niet heen gaat, dan is er wel weer iets anders. Nu scheelt het dat het soms ook is voor werk dat we nu zelf doen, dus dat een uitgave van €100 nu later €600 ofzo scheelt,maar toch.

Maar voor vandaag ga ik me daar niet druk over maken. Het is vies weer, dus dat maakt het makkelijk om te kiezen wat ik ga doen: lekker binnen blijven, flink wat werk verzetten, huis weer een beetje op orde krijgen en hopelijk nog wat MP-verkopen realiseren.

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Lekker wat meevallers.
  Toevallig wou ik vandaag maar eens wat op MP zetten. Doe dat eigenlijk nooit, de puf ontbreekt. Maar ik heb besloten toch 1 voor 1 er iets op te zetten.
  Ik begin met een kleuterspeeltafel en 2 stoeltjes. Zo foto's maken en dan maar zien wat het wordt….

  1. Wat voor soort dingen verkoop je dan precies? Ik heb heus nog wel dingen in huis waarvan ik denk: ik doe er niks mee, weg ermee. Maar het idee dat iemand anders precies dat gaat zoeken op MP, lijkt me zo onwaarschijnlijk.. Maargoed, misschien zie ik het te somber in en kan ik via MP vast een theepotje of pastamachine verkopen..

   Tips zijn iig welkom! Ik ben een n00b op het gebied van tweedehands verkopen, tweedehands kopen daarentegen, dat doe ik dan weer wel 🙂

   M

  2. Ik heb eigenlijk bijna altijd wel een voorraad boeken die weg kan en heb op het moment ook wat meubels in de aanbieding. Maar dat zijn vrij eenvoudige dingen, want meubels zijn toch te groot om te versturen en boeken passen vaak mooi door de brievenbus, waardoor de verhouding tussen de prijs en de verzendkosten netjes blijft. Aan de andere kant; je weet nooit wie iets ziet, dus een theepotje kan zomaar door iemand van drie huizen verderop opgehaald worden…

 2. Ik ga dozen halen bij de winkel en kijken wat we volgende week wellicht kunnen verkopen op de vrijmarkt. Verder een klein beetje opruimen, want we krijgen vannacht logees. Een was of drie wassen en wegwerken in de kast. En lekker relaxen….

 3. Vandaag ga ik werken. En morgen ook, dus mijn weekend begint pas op maandag… Als ik niet zou werken vandaag zou ik vanmiddag naar het Bloemencorso gaan kijken. Dat blijf ik elk jaar weer mooi vinden…
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  en ik duim voor wat zon…
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. k Probeerde al weken een aantal buitenbloempotten te vinden bij de kringloop en dat lukte maar niet, daarom vanochtend even naar aktion geweest, zij hadden genoeg in de aanbieding.
  groet

 5. Wat fijn voor jullie, die meevallers!
  Vandaag een verjaardags-kadootje zelf gemaakt en een lekkere appel-cake gebakken. Morgen is mijn moeder jarig en gaan we dus op verjaardagsvisite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.