Het is weer betaaldag

Zo ongeveer één of twee dagen in de maand voel ik me een beetje rijk, dan is het namelijk weer betaaldag. Als ondernemer maak ik mijn salaris van mijn zakelijke naar mijn privérekening over, dus het blijft een beetje een broekzak/vestzak verhaal, maar toch. Vandaag is het weer zover. Of eigenlijk was het voor dit weekend al zover, maar mijn saldo op de betaalrekening bleek niet toereikend te zijn om mijn salaris over te maken, dus ik moest even wat overhevelen van de spaarrekening. Geen ramp, wel vervelend, maar je merkt gewoon dat klanten ook steeds later betalen.

In ieder geval betekent dat dat er deze week ook weer een kleine impuls wordt gegeven aan de hypotheekrekening. Helaas staat daar nog niet genoeg op om weer een aflossing te doen en met oog op dat hele dak- en werkverhaal, durf ik het eigenlijk ook niet van een andere rekening te plukken. Soms doe ik dat wel eens, omdat ik dan gewoon weer toe ben aan de motivatie van een extra aflossing. Maar wie weet komt dat nog. Ik heb dit weekend wel weer voor €200 via Marktplaats weten te verkopen, mijn verkoopkastje begint nu aardig leeg te worden. Wel allemaal flink wat onder de prijs die ik ervoor wilde, maar dan was ik wel het één en ander in één keer kwijt en dat is me ook wat waard. Vooral omdat de biedingen de laatste tijd toch al niet zo’n storm lopen.

Dan was het ook nog op een andere manier betaaldag; onze asielige kat moest natuurlijk nog een check-up hebben. Gelukkig is hij, met uitzondering van de gebruikelijke ouderdomskwaaltjes, in orde. Er komt straks nog wel een wat duurdere ingreep aan, maar goed, daarna is hij weer als nieuw.

Al met al dus nog een goed begin van de week. Op de planning deze week staan wat kluswerkzaamheden, een mysteryshopklus (waarvan ik er trouwens eindelijk een aantal betaald heb gekregen!) en verder opruimen in huis. Volgens mij heb ik ook nog genoeg tijd over om wat extra werk erbij te pakken, dus dat scheelt ook weer.

Wat zijn jullie plannen deze week?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Hier was het ook betaaldag. Alleen is dat regelmatig. Ik maak dan alle gekregen rekeningen en andere mogelijke betalingen over. Vandaag was het de grootste klap van de maand juli.
  Verder moet ik deze week vooral de tas van zoonlief inpakken, omdattie op zomerkamp gaat komende zondag. En ik hoop eindelijk klaar te zijn met schilderen (afhankelijk van mijn energie en andere dingen)
  En misschien gaan er ook nog wel een paar kastjes tegen de muur (eindelijk!)

 2. Nou, hier geen betaaldag! Mijn werkgever is weer te laat met het salaris…!

  En ik laat dus de 25e allerlei dingen automatisch afboeken (salaris kwam vroeger altijd de 21e), dus ik stond meteen rood vandaag.
  Wat dingen teruggeboekt en maar hopen dat salaris er morgen is. Grrrr!

  1. We sparen eerst even door; we hebben in feite toch nog in ieder geval tot augustus/september om het dak te leggen en het kan zijn dat alles er dan weer wat zonniger voorstaat. Ik hoop van wel, want ik doe dingen liever graag in één keer goed en ik weet dat ik me (en dat geldt voor vriendlief net zo goed) kapot zou ergeren aan iets dat niet is zoals het 'hoort' te zijn. En ik vind het ook doodzonde om daar dan geld aan uit te geven. Maar iemand anders gaf ook al aan dat het misschien een optie is om het in ieder geval even waterdicht te maken, dan is de druk ook even weg. Maar als ik heel eerlijk ben, dan heb ik het liefst dit jaar de 'goede' pannen erop. Maar het hangt wel even af van hoe het gaat met werk/of we nog meevallers kunnen scoren.

  1. Ik ben o.a. ingeschreven bij AQ Services en MultiValue. Je krijgt dan steeds een update als er nieuwe klussen zijn en kijkt dan of er iets bij jou in de buurt is. Dan geef je je op en is het afwachten of je de klus krijgt toegewezen!

 3. Ik heb je blog even bijgelezen van de laatste periode. Wat vervelend dat er een klant in financiele problemen is gekomen en je zoveel minder ontvangt. Ik ben natuurlijk ook al 3 jaar aan het knokken om rond te komen met mijn dubbele huis, maar ik weet zeker dat je oplossingen gaat vinden.Ik heb ook al enige tijd een bijbaan naast mijn normale werk zodat ik net wat meer te besteden heb.

  Veel sterkte de komende tijd

  1. Wow, drie jaar al! Ik had wel gezien dat je inderdaad dubbele lasten had, maar dat het al drie jaar was… petje af dat het dan nog lukt! Ik vind het met één set lasten soms al behoorlijk pittig… Jij ook veel sterkte toegewenst en in ieder geval fijn dat je er iets bij hebt, waardoor je net wat meer lucht hebt.

 4. Het loon van mijn man (eenverdiener) komt altijd de laatste dag van de maand toe behalve als die dag op een weekend 'valt'. Deze maand moet ik dus nog wachten tot vrijdag 29 juni vooraleer het nieuwe loon 'er' is….

 5. heel knap hoe jij met deze tegenvallers omgaat! ik ga deze week de hele week werken, di. t/m zaterdag. heb net boodschapjes gedaan, dus tot vrijdag kunnen we hier hopelijk mee vooruit. door jou word ik ook geinspireerd om weer aan mijn marktplaats verkoopjes te werken! heb nog een oud kastje dat ik ooit zelf voor 5 euro heb gekocht en wil hem nu eigenlijk proberen te verkopen. ben benieuwd hoe het gaat. een fijne week gewenst!

 6. Hier is de bankrekening ook weer aangevuld. Ik heb meteen gekeken of ik niet alvast wat extra kon "afromen" naar de spaarrekening. Nog 100 euro naar de spaar gedaan, dan zouden we genoeg over moeten houden voor alle kosten. We sparen iedere maand al automatisch. De kinderbijslag was ik even vergeten, ook maar meteen doorstorten naar spaar als het komt.

 7. Ik sla gewoon steil achterover van 200 euro aan verkopen op Marktplaats. Goed zeg! Ik verkoop echt zowat niks, en mag blij zijn als ik eens 4 euro weet binnen te harken.

  Mijn week bestaat uit werken, de tuin doen, en op donderdag kinderen uit groep 7 naar een technieklokaal rijden.

 8. Voor de dierenarts zou ik even een rondje langs dierenartsen bellen. Hier loont het om 20 km verderop de inentingen laten doen. Scheelt echt tientjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.