De Herfst- of(en?) Winter Dip

Hoewel ik het natuurlijk helemaal niet leuk vind dat anderen ergens last van hebben, deed het me toch wel goed te lezen dat ik niet de enige ben die een beetje het gevoel heeft ‘vast‘ te zitten. Als ik de reacties zo lees, dan denk ik dat er een grote kans is dat het inderdaad een soort herfst-/winterdip is. Ik moet echt heel erg mijn best doen om daar niet te ver in mee te gaan. Zo kwam ik er vandaag achter dat ik via MP opgelicht ben. Niet voor een groot bedrag, maar ik was wel even boos op mezelf dat ik toch wat te goed van vertrouwen ben geweest. Dan probeer ik dat maar te zien als een les, waar ik dan – op bijzonder kromme wijze – maar blij mee moet zijn. Ook hadden we voor de zoveelste keer flinke internetproblemen, maar in plaats van me daar uren door op te laten fokken, probeer ik de internetloze periodes maar te zien als mooie kansen om even de dingen te doen die soms juist blijven liggen doordat internet werkt en ik volledig aan het werk kan. Ik zeg er eerlijk bij: helemaal vanzelf gaat het niet en ik slaag er ook niet altijd even goed in om mezelf te overtuigen van de positieve kant, maar het lijkt me beter dan ergens in te blijven hangen. Da’s voor jezelf niet leuk, maar ook niet voor de mensen om je heen.

Ook heb ik bedacht dat ik mijn werkkamer eens wat netter moet maken. Nu is het echt een rommeltje en ik merk dat dat dan ook in mijn hoofd een rommeltje is (overigens moet ik bekennen dat ik dat soort dingen net als geldover doe terwijl ik flink geïnspireerd ben door programma’s als Hoarders, inderdaad met die extreme verzamelaars). Dat in combinatie met allerlei nieuwe plannen is geen goede combinatie. Ook de tip van Stuiterballetje om wat meer de deur uit te komen is een goede. Als het herfst is heb ik de neiging binnen te blijven. Omdat ik thuis werk, heb ik ook maar erg weinig redenen om naar buiten te gaan. Maar dan merk je wel dat je wereldje heel klein wordt en dat voelt ook niet prettig.

Ik heb ook zitten twijfelen over een ijzertekort, dat heb ik eerder wel eens gehad, dus het kan best dat dat er nu ook weer mee te maken heeft. Ik voel alleen altijd een enorme (waarschijnlijk totaal irrationele) drempel om naar de huisarts te gaan, dus ik denk dat ik me eerst even richt op gezond eten, met wat meer ijzer dan ik nu waarschijnlijk doe. Blijft het aanhouden, dan kan ik alsnog gaan.

In ieder geval wil ik iedereen heel erg bedanken voor de nuttige tips en voor de herkenning, het is soms al best lastig om uit te leggen wat het nu precies is en dan is het wel prettig als je toch merkt dat het niet helemaal tussen je oren zit. Of dat misschien wel, maar dat je dan tenminste niet de enige bent 😉

Wie nog meer tips heeft tegen een herfst- of winterdip: van harte welkom!!!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Wat mij altijd wel goed doet is even onder de zonnebank gaan. Ik weet niet of je op de sportschool daartoe de mogelijkheid hebt? Vorig jaar heb ik zelf aanzienlijk minder last gehad van een winterdip, doordat ik 1 a 2 x in de week naar de zonnebank ging. Daarnaast inderdaad af en toe even naar buiten is ook goed voor je.

  We komen er wel doorheen, maar ik ben altijd weer blij als het februari is. 😀

 2. Heb je vaker een laag Hb laat dan ook eens vitamine B12 controleren. Net als vit. D. tekort kan dat een (dat flinke) dip veroorzaken en zit dan toch echt niet tussen de oren.
  Groet, Ellen1979

 3. Je ijzergehalte kan je zelf even snel 'redelijk goed' controleren door je onderste ooglid naar beneden te trekken, is dat gezond rood dan is er niets aan 't handje, maar als de binnenkant heul wit ziet, zou 'k zowiezo Vit-B tabletten (met toegevoegd ijzer) halen.
  Lang geleden geleerd van m'n moeder
  sterkte

  1. Levertraan, daar zit dus o.a. veel vit. D in. Als je binnen werkt (zoals jij) is het in Nederland bijna niet mogelijk om daar voldoende van binnen te krijgen. Heb je nu al een dip door vit. D gebrek wordt dat met minder zonlicht in de komende maanden helaas zonder iets te nemen echt niet beter. Goed in de gaten houden dus.

 4. Appelstroop werkt idd goed om je ijzer op te vijzelen. Alleen bij mij niet, want het heeft ook de nare bijwerking dat de stoelgang niet zo makkelijk gaat. Dit probleem heb ik ook met de staalpillen die de huisarts voorschrijft. Sinds een jaar slik ik Floradix tabletten, hier zit niet alleen ijzer in maar ook veel andere vitamines. Het is ook in vloeibare vorm te verkrijgen, maar die vind ik niet lekker smaken.
  Succes!

 5. Heb je vaker rond deze tijd een dip? Zeker als je niet veel buiten komt kan een winterdip de verklaring zijn. Een zonnebank heft het gebrek aan licht niet op (ander deel van het lichtspectrum) maar probeer eens een paar weken zoveel mogelijk op de lichtste plek van het huis door te brengen, evt, vitrage/gordijnen open. En zoveel mogelijk naar buiten! Er zijn daglicht lampen ( min 10000 lux een half uur per dag) maar dat is de duurdere oplossing, pas nodig als je er echt depressief van wordt of veel gewicht aan komt. Aanvullen van omega3 (visolie) en vit D is echt geen slecht idee.
  Sterkte met het uitvogelen van wat het is, en anders professionele hulp inroepen!
  Marjolijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.