Wat gaat het hard!

De eerste week van de maand is het altijd een beetje aanpassen. Dan komen de bijdragen aan de gezamenlijke rekening weer binnen, wordt de hypotheek afgeschreven (inmiddels €45 minder rente per maand, jey!!) en moeten andere rekeningen betaald worden. Heel even voel ik me rijk, daarna is het zaak zo snel mogelijk mijn spaarplan (=overzicht van alle bankrekeningen en alles wat nog betaald moet worden, zodat we altijd genoeg hebben) weer bij te werken. En dan heb ik helemaal niet zo’n rijk gevoel meer, maar voelt het zoals Valhalla beschreef: het lijkt of er aan alle kanten geld wegvliegt, terwijl er zo weinig aan te doen is; de auto die kapot is en écht gerepareerd moet worden, familieuitjes waar je niet onderuit kunt/wilt, maar wel een halve tank voor ‘moet’ verrijden (niet dat ik het er niet voor over heb, maar het voelt een beetje alsof je het niet in de hand hebt), tijdens het schilderen op rotte delen stuiten, waardoor er (dure) houtrotvuller moet komen én een deel zelfs vervangen moet worden, omdat het echt niet meer te redden is (ben je ook zo weer €250 verder voor arbeid en materiaal. Ik kan wel helpen, maar helemaal zelf doen heb ik de gereedschappen en kunde niet voor) en dan nog al die herrie in de wereld en politiek. Daar kan ik al helemaal niets aan doen en hoewel ik me er wel afzijdig van probeer te houden, kun je gewoon voelen dat er iets in de lucht hangt. Wel weer mooi dat je dus niet de enige bent die dat merkt, maar toch.

Meestal lukt het me om aardig positief te kijken, maar soms zorgt het toch wel voor een dipje. En dat voel ik vandaag aankomen. Daarom ga ik me vandaag maar even bezighouden met dingen die ik wél in de hand heb, beetje afleiding is vast goed. En eind van de maand is natuurlijk ook de periode waarin ik weer facturen kan schrijven, dus dat pleziertje ga ik mezelf ook zeker niet ontnemen 🙂

Hebben jullie ook wel eens van die dagen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Als ik in mijn overzicht zie wat er binnen komt en wat er allemaal betaald moet worden en hoeveel moeite we ons getroosten om het geld binnenboord te houden en wat aan het einde van die 12 maanden overblijft, is het echt erg, ja.
  En ook die door de overheid opgelegde verplichte bijdragen die van je loon af gaan en waar je steeds minder voor terug mag verwachten en áls je dan een voorziening nodig hebt, wordt weggezet als uitzuiger….

  Dan heb ik even geen trek meer in NU.nl, nee.

 2. Heel herkenbaar. Zó denk je dat je de boel aardig onder controle hebt, zó is er weer een stukje van de maand over nadat je geld al op is. Blèh. Gelukkig zetten we alle grotere extra's direct op de spaarrekening, dus we hebben wel wat achter de hand.

 3. Leuk, Noeriel Roubini (dr Doom :)) volgen op twitter. Laatste tweet: With Ita/Spa spreads back close to highs, Germany vetoing Ebonds, ECB resisting QE, ESM/EFSF bazooka too small, EZ is back to extreme crisis

  Lekker dan.

  Nu.nl kijk ik nooit eigenlijk, maar dit soort dingen dan weer wel. En volgens de deskundologen is het net wat erger dan men ons wil doen geloven. En daar wil ik maar liever een beetje op voorbereid zijn… en dat houdt me dan ook best wel weer bezig.

 4. Goed dat je je focust op de dingen die je wel in de hand hebt! Dat geeft weer wat gevoel van controle terug. En gelukkig is het mooie weer helemaal gratis. En nog fijn voor de tuin ook 🙂

 5. Dat heb ik nu ook altijd. Een week voordat het salaris binnenkomt verheug ik mij erop dat de spaarrekening weer aangevuld kan worden, de rekeningen betaald. De dag na het salaris denk ik, waar is het nu? Van de andere kant is de buffer natuurlijk weer groter maar zijn ook veel lasten ervan af.

 6. Toch een mooie besparing die 45 euro per maand. Geld komt er elke maand in en vliegt er aan de andere kant weer uit. Elke maand hebben wij ook wel een post die ik van te voren niet had berekend. Kan een dierenarts rekening zijn, omdat 1 van de beesten wat mankeert of een kostenpost in huis.

 7. Zeer herkenbaar hoor!

  Soms wordt ik er een beetje moedeloos van.

  LOL! Wij zitten nu midden in het stadium van de eerste betalingstermijnen voor adoptie (dat gaat in stukjes) en alle papieren regelen.

  En echt álles kost geld. Verklaring zus, verklaring zo, eerste aanbetaling vergunninghouder, vertaling dossier…

  Het vliegt hier met bakken de deur uit. Echt niet bij te houden.

  Des te meer reden om die hand goed op de knip te houden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.