Wat. Een. Week.

De afgelopen paar dagen is het wat rustiger dan gebruikelijk hier, maar ik heb een ontzettend drukke week achter de rug. Het begon eigenlijk vorige week al. In tegenstelling tot wat ik gewend ben, had ik toen heel veel afspraken. Het werk schoof ongemerkt een beetje door en de rek was er ook wel een beetje uit. En toen kwam afgelopen week. We waren vrijdag al begonnen met de voorbereidingen voor het planten van de haag, er kwamen nog wat bezoekers bij (geen helpers, maar visite op andere momenten), een flink grote opdracht met een bijna onmogelijk strakke deadline, een overdosis suiker en nog wat dingen die ik nu ongetwijfeld vergeet. Gelukkig was er dit weekend tijd om lekker uit te puffen en kunnen we het volgende weer van het lijstje afstrepen:

– De haag planten; ben zelden zó blij geweest dat we iets hebben laten doen, wat we in theorie zelf ook hadden kunnen doen. Uiteindelijk ging het om ongeveer 700 plantjes die in een rechte lijn, op de juiste manier verdeeld, ingeplant moesten worden. Zelfs de expert is er ongeveer 5 uur mee bezig geweest. Uiteindelijke meerprijs van het laten planten: €90. En aangezien ik op dat moment dus ook aan het werk was aan die grote klus, heb ik dat in die tijd ruimschoots weer terug kunnen verdienen. We maakten ons nog even zorgen om de temperaturen enzo, maar uiteindelijk heeft dat denk ik heel goed uitgepakt; steeds direct na de kou flink wat zon en soms zelfs wat regen. Als alles nu niet goed wortelt, dan weet ik het eigenlijk ook niet meer. We zullen het over een paar maanden gaan zien!

– Deadline gehaald: yes! Een uur voor tijd was ik klaar. Toen mocht ik wel meteen door met de volgende, maar dat was gelukkig ‘maar’ een kleintje. Grote klussen zijn super vanwege de opbrengsten, maar ze brengen vaak ook een hoop stress met zich mee. Dan is het prettig om daarna ook weer even iets kleins te hebben.

– Leren haken; het stond vorig jaar al op mijn lijst met 52 doelen en nu is het er eindelijk van gekomen: ik heb de eerste stappen gezet in het leren haken. Ik hoop vandaag nog wat te kunnen oefenen en krijg volgende week weer ‘les’ van vriendinnen. Leuk!

– Gezond eten; in de afgelopen weken had ik flink wat suiker op, door eigen baksels en uitjes-met-baksels-van-anderen. Gevolg: ik voelde me moe, had de hele tijd hoofdpijn en m’n huid zat onder de uitslag. Het was niet echt zichtbaar gelukkig, maar wel voelbaar. Geïnspireerd door de Paleo-verhalen van Valhalla en de Suikervrij-verhalen van Spaarcentje, ben ik op zoek gegaan naar wat alternatieve mogelijkheden. Qua avondeten gebruik ik eigenlijk sowieso nooit suiker, maar ik eet natuurlijk ook wel eens iets dat (deels) voorgefabriceerd is. Maar qua snacks en lekkers vind ik het lastig. Tot ik dus daar ook een heleboel lekkere dingen voor vond; roomkaas-ei-dunne-achterham-hapjes, komkommer-roomkaas-hapjes, lekker gekruide rundergehaktballetjes een voor het ontbijt: magere yoghurt met wat vanillepoeder, een beetje kaneel, in stukjes geknipte gedroogde abrikozen en een paar scheppen havermout. Ik had ook ergens kruidenboterkruiden vandaan, maar die misten nog net het scherpe randje, als iemand daar tips voor heeft; graag! Ik had al knoflook toegevoegd, maar dat was weer niet te eten, omdat je dan op die knoflook zat te bijten.

Al met al dus een drukke, maar ook vruchtbare week. En eentje die ook wel tot nadenken heeft geleid. Ik overweeg toch om in mijn persoonlijke budget een post op te nemen voor gezond-voorraad-eten. Ik heb deze week een bestelling geplaatst bij een webshop, voor onder andere dus dat vanillepoeder, speltvlokken, die abrikozen en nog wat verschillende soorten kruiden die ik in de winkel niet of alleen heel duur kon vinden. Dat soort dingen zijn eigenlijk wel onmisbaar als je veel zelf wilt gaan doen en daar ook een beetje variatie in aan wilt brengen. Maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat in wil gaan kleden en wat er handig in is.

Eerst vandaag nog maar eens lekker rustig aan doen, genieten van meer lekkere hapjes én even geen werk.

Hoe was jullie week?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Inderdaad! wat een drukke week!
  Geniet nu maar even van je rust vandaag!
  fijn dat de haag er staat….
  Hier ook teveel suiker binnen deze week….met hoofdpijn als gevolg…
  Grr..wanneer ga ik het eens leren? 😉
  liefs en fijne zondag

 2. Voeding is zo bepalend voor hoe je je voelt! Hopelijk heb je snel weer je energie opgebouwd.
  Tip voor kruidenboter: Zelf maken is het lekkerst, dat kan ook met gedroogde kruiden. Het "pit" voeg ik toe door als alles gemengd is er nog een paar druppels citroensap aan toe te voegen. Doe ik ook met alle dips en vaak met hartige sausjes. Smaakt het minder vet en komen de kruiden meer naar voren.
  Azijn zou misschien ook kunnen, maar ik vind de smaak van citroen zelf ook wat toevoegen.
  Lekker luie zondag gewenst, misschien wat zon pakken?
  Marjolijn.

 3. Aaah druk! Maar nu hopelijk een rustige dag voor jou.

  Ik doe altijd geperste knoflook door de kruidenboter, dan zit je toch niet op stukjes te kauwen?

 4. Gelukkig is de week nu om. Ik had vooral een hele vermoeiende week met ook wat afspraken, een hulp die nog steeds ziek is. Vooral emotioneel was het hier zwaar, maar dat weegt ook fysiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.