Wat zou je doen als…

Wat zou je doen als je elke maand €1000 extra te besteden had. Of in ieder geval over had. Je hoefde het niet per se te besteden, kunt het ook sparen natuurlijk. Af en toe denk ik er eens over na wat voor invloed het zou hebben als ik een goedkoper huis had. Die €1000 moet er volgens mij zo vanaf kunnen. Maar wat zou ik ermee doen? Ik heb nu al niet speciaal het idee dat ik iets tekort kom. Als ik nu ineens een berg geld kreeg, zou ik ervoor verbouwen of mee aflossen, maar met een ander huis is dat misschien niet eens nodig, dus waar zou ik het dan voor gebruiken?

Ik denk in de eerste instantie een soort freedom-fund opbouwen, dat het geld er gewoon is, mocht ik het willen gebruiken. En misschien eens wat vaker op grote reizen, hoewel ik ook weer niet ergens zou willen wonen waar het niet het hele jaar door al een beetje vakantie is. Mijn ’thuis’ moet ook wel echt een ’thuis’ zijn, ik zou het erg vinden als het een plek is waar ik alleen m’n tijd uit aan het zitten was.

Maar wat ik verder met al dat geld moest? Eigenlijk geen flauw idee. Niet dat het niet binnen mag komen natuurlijk, maar ik ben zo ook al behoorlijk rijk. Wat zouden jullie doen als je elke maand €1000 extra te besteden had? Sparen? Weggeven? Uitgeven?

Volg Lekker Leven Met Minder ook op Facebook! 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

27 Comments
 1. Wat grappig, vorige week dacht ik nog wat ik zou doen als ik echt heel veel geld had? 1000 meer zou ik heel veel geld vinden. Ik dacht meteen dat ik dan vaker een Shiatsu massage zou willen nemen. Pas later bedacht ik me: ik zou ook een schoonmaakster kunnen inhuren. Die volgorde leidt met tot de conclusie dat ik welbevinden blijkbaar belangrijker vind dan gemak.

 2. Ik denk dat er iets gebeurt wat er bij heel veel mensen gebeurd: De kosten stijgen vrolijk mee met de inkomensstijging en je houdt veel minder over dan je zou willen.

  Maar in mijn geval, zou ik meer gaan sparen, voor de kinderen later, hun studie, voor bepaalde reizen. Een grotere buffer en een potje voor leuke dingen. Beleggen, misschien minder werken, genoeg mogelijkheden!

 3. Ik zou eerst sparen voor een goede camper (dat gaat best lekker hard met 1000 euro per maand) en daarna m'n dochter helpen met aflossen van haar huis.

 4. een huis kopen! we willen dolgraag kopen ipv huren, maar weet niet zeker of het er echt in zit. en dan zeker niet met alle wensen die we eigenlijk hebben, helaas.

 5. Niet om te stoefen, maar wij hebben dat over, en zelfs meer. Maar eerlijk gezegd doen we er niets spannends mee. We leven sober en we sparen: eerst maakten we een ruime noodbuffer, en daarna een soort stootkussen om uiteindelijk minder te kunnen gaan werken.
  Grtz, Lara

 6. Toevallig wordt die 1000,- per maand over per september werkelijkheid voor ons. Dan is na het hoofdstuk hypotheek, ook het hoofdstuk studie kinderen afgesloten en hebben we zomaar 1000,- per maand over! We sparen nog ff voor het geval manlief volgend jaar zijn baan zou verliezen en daarna (nu nog 14.000,- te gaan) gaan we sparen voor een camper. Door een combinatie van consuminderen en een Dijsselbloempje (50.000 gekregen van mijn vader om de hypotheek af te lossen) en het feit dat per 1 september de periode van 5 jaar voorbij is dat we het jongste kind (flink) hebben gesponsord met zijn studie, maakt dat we plotseling heel veel geld (1000,- dus) per maand gaan overhouden! Ik kan het bijna niet geloven!

 7. Ik zou een woongemeenschap op gaan zetten (wil ik nu ook hoor) Met gezamenlijke tuin, moestuin, kippen, enzovoort.
  Het gaat er komen maar met duizend per maand extra zou het wat sneller lukken.
  Groet,Greet

 8. Wij zouden eerst onze schuld aflossen uiteraard.
  Daarna in ieder geval sparen en als we genoeg bij elkaar hebben zouden we waarschijnlijk wel weer 'n autootje kopen.

 9. Ik wil heel graag mijn huiskamer opknappen en energiezuiniger maken ( huis uit 1929). Verder wil ik graag mijn hypotheek sneller aflossen en daarna doorsparen om eerder te kunnen stoppen met werken.

 10. je wilt verhuizen en je hebt nu duizend euro over per maand.
  je bent al vaak verhuisd. nu ook weer, verhuizen en die verbouwing komt maar niet af.
  dan zijn er nog de herinneringen.

  wat wil je nu echt? je woont landelijk en dat is voor de meeste stedelijke bewoners echt vakantie.
  In 2050 woont 70% van NL in stedelijke gebieden.

  Hoe komt het toch dat die verhuiskriebels telkens opspelen?
  Wat wil je nu echt. Wat is je doel? Je ultieme doel?

  Afgelopen winter heb je nog een nieuwe kachel gekregen. Je hypotheek is steeds lager. In mijn ogen een prima WOZ per maand voor een heel grote boerderij.

  Wat wil je nu echt, vraag ik me af? Misschien wil je wel dat die verbouwing volledig achter de rug is, dat je rust hebt en dat het helemaal jouw woning is.

  Of wil je opnieuw verhuizen? Dat brengt ook vele duizenden euro's met zich mee. Wat voor huis wil je dan?

  1. Ik heb geen verhuiskriebels, maar voel wel een drang naar vrijheid. Die voel ik hier vaak, maar je hebt hier inderdaad ook de herinneringen. Bovendien is het gewoon een feit dat ik in m'n eentje woon in een huis dat ook gemakkelijk ruimte biedt aan een gezin van 6-8 personen. Dat brengt ook het nodige werk met zich mee.

   Maar ik zit hier voorlopig prima. Ik zou absoluut niet in de stad meer willen wonen. Wat kleiner, minder onderhoud, bij het water en wat goedkoper: graag. Maar het MOET niet. Want wat je zegt: de hypotheek wordt steeds lager, waardoor ik steeds meer ruimte heb om óf het onderhoud uit te laten voeren, óf het voor een aantrekkelijke prijs te koop te zetten.

  2. Blij te lezen, dat je je doelen hebt gesteld. Ik zou zelf ook niet blij zijn met dat onderhoud.
   Speelt ook mee, dat ik vanmiddag bij een huis was, waarvan ik denk, dat behoeft nog veel onderhoud. Bovendien hadden ze al zoveel onderhoud gepleegd.
   Het is het nadeel van oudere huizen. Je kunt aan het onderhouden blijven

   Nadeel van het water is, dat je meer muggen hebt, maar ik hoorde een heer onlangs verklaren dat hij met zijn boerderij in Drenthe, dicht bij de koeien, ook veel vliegen en muggen van die koeien had.
   Enfin, heb ik nu een rolhor er bij in huis, kostte slechts 265 euro…..

  3. Klopt, met oudere huizen blijf je bezig en des te groter het huis, des te meer je bezig blijft. Zo is het nu eenmaal. Prima als je pensionada (of nog beter: twee) bent met 2 rechterhanden, maar anders kan het ook veel zijn.

   Koeien (en schapen overigens ook) zorgen inderdaad voor veel meer vliegen, daar moet je echt op letten bij het zoeken naar een huis. En muggen houden inderdaad van water. Maar als je 'gewoon' aan zee of aan een echte rivier zit is dat weer anders dan wanneer je aan een sloot of de Goudriaanse plassen woont.

  4. Als het huis te groot voor je aanvoelt kun je ook overwegen een deel te verhuren. Wij wonen in het buitengebied in een gehuurd deel van een woonboerderij. Heerlijk, precies wat we zochten. Er zijn dus zeker ook huurders te vinden in meer afgelegen gebieden.
   Voor jou dan het voordeel van lagere maandlasten door huurinkomsten en wellicht is het ook fijn om mensen in de buurt te hebben. Natuurlijk weet ik niet hoe de lokale huurmarkt in elkaar steekt en de juridische details, maar het is een optie die het overwegen waard is.

 11. IK heb ook wel eens van die dromen, net als een grote prijs winnen. Het gekke is, alhoewel er genoeg is wat ik zou willen zoals het afbetalen van de hypotheek en zo, is het eerste waar ik altijd aan denk…o..de kinderen. Ik zou geld willen geven aan de kinderen en de kerk en aan een aantal goede doelen en aan een neef. Raar, we kunnen het zelf zo goed gebruiken maar ik geloof dat weggeven me heel gelukkig zou maken.

 12. Leuke "even dromen" vraag! € 1000,- extra in de maand, op dit moment in ons leven: ik zou alles in de hypotheek kieperen! Alles om maar minder lasten om de nek te hebben per maand.. Elke maand minder bij elkaar hoeven te werken/verdienen lijkt me heerlijk!

 13. Ik zou mijn kinderen helpen. Om hun dromen te verwezenlijken en om hun hypotheek af te lossen. Zelf hebben wij een redelijke buffer. En echte grote plannen zijn er niet. Maar onze kinderen willen wij graag helpen.

  Liefs Frederique

 14. Ik zou er kriebelig van worden! Want juist omdat het me niet zo heel makkelijk afgaat om te sparen, moet ik keuzes maken. Keuzes die mijn leven echt meer inhoud geven. Met geld omgaan is een levens-houding voor mij. Mocht ik zoveel meer hebben, dan worden de keuzes makkelijker en niet noodzakelijk meer. Klinkt misschien raar, maar ik zou iets missen in mijn leven!

 15. Persoonlijk zou ik het in een fonds of spaarrekening voor later investeren, ofwel voor mijn kids hun eventuele studie te kunnen bekostigen. denk dat het een heel eind zou komen, en voor de rest… sparen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.