Huis onder controle – deel 683

Richard Masoner, Flickr.com

Het lijkt misschien soms of hier helemaal niets gebeurt, maar dat is niet waar. Het verschil is alleen niet altijd even goed te zien. De afgelopen paar dagen ben ik weer flink bezig geweest met sorteren, opruimen, wegdoen, schrobben en andere huishoudelijke activiteiten, om zo beetje bij beetje de boel weer onder controle te krijgen. Hoewel ik dol ben op allerlei slimme organisatiesystemen, zeker als ze er een beetje strak uitzien, werkt organiseren voor mij vooral goed als ik niets te organiseren heb. Dus ik heb weer wat mensen blij gemaakt met spullen en ook de kliko staat weer goed gevuld aan de weg.

De zolder ziet er nu bijna een beetje triest uit. Die is denk ik zo’n 60 vierkante meter groot en er staan nog iets van 10 dozen, die samen misschien een krappe 4 vierkante meter nodig hebben. Maar dat vind ik helemaal niet erg, dan kan ik overal tenminste goed bij en staan er straks (want het is nog niet helemaal klaar) ook alleen nog maar échte zolderspullen.

Ondertussen ben ik ook vast wat bezig in de logeerkamer. Nou ja, zo noem ik ‘m voor het gemak, maar het is meer een soort opslag voor dingen-waarvan-ik-even-niet-weet-wat-ik-ermee-moet-maar-die-wel-bij-de-hand-moeten-blijven en dingen die op Marktplaats staan. De spullen uit die eerste categorie kan ik nog wel wat verder uitzoeken, misschien kan daar ook wel weer het één en ander van weg. En volgens mij staan er ook nog wat dingetjes van vroeger die wel weer naar zolder kunnen, daar is toch ruimte zat.

Maar: vandaag eerst sporten en even stevig aan het werk, heb een paar leuke dingen op de planning staan, dus ik heb er weer zin in 🙂

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

P.S. Heb jij al meegedaan met de Give Away?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. vroeg wakker geworden van de kids. die sliepen ivm vakantie en leuk idee bij elkaar op de kamer.. geen goed plan :p zoontje vond het raar dus ging steeds zus roepen.. ze sliepen pas 21.15 en wel 6.15 wakker.. wordt een lange dag denk ik (veel huilen en moe.. ) maar gaat goed komen 🙂 en werken. oppaskindje van net 2 komt van 8.30 tot 17. wat huishouden tussendoor als t lukt (denk dat ik niet verder kom dan de was ophangen die nu draait en vanmiddag tijdens t slaapje huiskamer weer opruimen, vaat in de vaatwasser en avondeten voorbereiden, maar goed)

 2. Fijn dat het opruimen goed gaat, toch lekker hoor vind ik altijd. Geeft ook in je hoofd ruimte…bij mij tenminste…

  Plannen voor vandaag: Straks komt de spv'ster hier voor gesprek, vanmiddag fysio. En hopelijk tussendoor beetje afstoffen e.d.

 3. The joy of less al gelezen? Ik ben nu het hele huis doorgeweest. Ook maar een paar dingen op zolder. Heerlijk ruimte in de kasten en daardoor ook meer ij mijn hoofd.

  1. Leuk geschreven boek dat voor mij een eyeopener en een schop onder mijn kont was. In een week grondig het hele huis gedaan. Belangrijk voor mij: als je iets koopt ter vervanging doe de oude dan weg en leg deze niet ergens neer voor het geval dat. De kringloop was blij met mij na die week!!!!

 4. Ik heb vandaag maandag grote schoonmaakdag inclusief staaaaapels strijkwas… En ik moet mijn fruittas nog steeds ophalen, ben ik donderdag (en dus ook vrijdag en zaterdag) vergeten…
  Nu eerst verder luisteren naar het 'foute uur' op Qmusic, dat zingt zo lekker mee…
  Veel plezier vandaag!

 5. Wij zijn vandaag ook op zolder bezig. Na-isolatie afmaken enzo. En in het halletje bij de keuken het kozijn schilderen. Nu we ook veel minder spullen hebben gaat klussen ook zoveel makkelijker.

 6. Lekker hoor, zo'n opgeruimde 'lege' zolder. Nu weet je hoeveel ruimte je hebt en kun je er straks heel overzichtelijk van alles bergen, wat je niet gebruikt, maar niet wilt wegdoen…
  Fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

 7. Ik heb in de vakantie even gas gegeven en heb dat 'opgeruimde' gevoel als ik mijn kasten open trek. Nu zo zien te houden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.