Soms kost opruimen ook geld…

Meestal levert opruimen me geld op. Ik verkoop dingen en koop soms ook dingen niet omdat het zo fijn is om de ruimte te hebben. Af en toe loop ik er echter ook tegenaan dat het juist geld kost. Ook spullen werden hier met behoorlijke regelmaat mishandeld (ik noem geen namen, maar ik was het niet :’) ) en dat ging soms sneller dan dat ik ze kon vervangen. En op een gegeven moment had ik ook niet zoveel zin meer om steeds naar de winkel te rennen voor iets nieuws, want de kans dat het binnen no-time weer sneuvelde was toch groot.

Lang verhaal kort: af en toe kom ik dat soort spullen tegen. Meestal kijk ik dan of ik helemaal zonder kan, dan kan het gewoon weg. En anders moet het eigenlijk vervangen worden. Soms rek ik dat nog wat, maar op een gegeven moment ben ik het zat. Ik houd er niet van als dingen niet werken of halfgaar zijn én ik wil gewoon niet steeds met minder leuke herinneringen geconfronteerd worden, die toch door m’n hoofd schieten als ik dan weer zoiets moet gebruiken.

Van de week had ik er ook weer even genoeg van en heb ik een paar ‘steenpuisten’ verwijderd. Die moesten vervangen worden, maar omdat het toch voor het huis is, kan dat wel uit het potje van de verbouwing. Ik heb eerst ook nog wel even op Marktplaats gekeken, maar kon daar niet slagen. Het lukte me zo wel om de beste prijs te vinden, dus dat scheelde wel weer. Gisteren kwam m’n bestelling binnen en ik ben er erg blij mee. De oude dingen zijn inmiddels ook de deur uit, opgeruimd staat netjes. Het levert dan misschien wel niet extra ruimte in huis op, maar wel in m’n hoofd. En dat is me ook wel wat waard!

Hoe werkt het bij jou, levert opruimen je meestal wat op, of kost het je juist geld? En waarom?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. OOK spullen werden mishandeld?! Dat is nogal wat.
  Goed geschreven verhaal, misschien is het goed om in algemene termen te schrijven het maakt het verhaal leesbaarder.
  Ik kan me voorstellen dat spullen voor de verbouwing worden mishandeld, als ik zou klussen…., dan gaat dat altijd nooit zo goed als iemand dat doet met ervaring, zoals mijn onvolprezen onderhoudsman dat doet voor inmiddels 37 euro per uur. Peilsnel, secuur, vriendelijk en efficient.

 2. Ja, opruimen kost hier ook wel eens geld. Bijvoorbeeld als ik het opeens zat ben en dozen ga kopen om alles netjes in op te bergen. Of inderdaad als er spullen stuk zijn en ik ze dan weggooi, maar later wel moet vervangen…

  1. Dat eerste deed ik eerst regelmatig, maar tegenwoordig kijk ik gewoon of ik niet van het spul dat in die dozen moet af kan komen, zodat er helemaal niet meer opgeruimd hoeft te worden. Dat laatste is nog steeds heel herkenbaar, en meestal is het nieuwe dan net nodig op een moment dat totaal niet uitkomt…

 3. opruimen kost me vooral energie, en dan niet het opruimen zelf als het uitzoeken, maar dan vooral het stukje erna, waar laat ik de spullen. omdat ik fulltime werk vanuit huis, vind ik eht lastig om de spullen echt mn huis uit te krijgen. maar dat is vooral in mn eigen hoofd, ik zit mezelf in de weg.

  1. Ik heb gemerkt dat ik het het beste direct kan doen, op de manier die op dat moment mogelijk is. En soms betekent dat wel eens dat ik dingen weggooi die ik ook naar de kringloop had kunnen brengen. Niet zoals het 'hoort', maar anders blijft het mij (vooral in m'n hoofd) ook in de weg zitten en kan het soms zo weer in huis verdwijnen. Dan staat het bijvoorbeeld bij de deur om weg te brengen, maar heb ik geen tijd om te gaan. Vervolgens blijft het staan, komt er een keer visite en moet het er even wat netter uitzien, spul in een kast/kamer en voilà, de hele opruimactie is eigenlijk teniet gedaan.

 4. Momenteel ben ik echt bezig elke dag iets op te ruimen. Steeds een stukje in een kamer of in de garage. Het enige dat het me tot nu toe heeft gekost is ongeveer 2,50 aan plastic bakjes voor alle moeren, schroeven etc. en de diesel van het 6 x naar de vuilstort rijden. En nee, ik bewaar niet alles in bakjes uit de supermarkt, die gaan me te snel kapot als ze net iets te vol zitten met schroefjes waarna de hele mikmak op de grond valt :).

 5. En toch leverde dit weer ruimte op, ruimte in je hoofd, want die nare herinneringen (wat betreft die kapotte spullen) heb je nu ook niet meer. En dat scheelt ook weer natuurlijk… Ja, als iets kapot is ruim ik het op, maar negen van de tien keer moet het toch vervangen worden… Het zij zo…
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.