Eén ding tegelijk

Eén ding tegelijk. Het klinkt zo gemakkelijk, maar mèèèn wat heb ik daar moeite mee! Het lijkt wel of m’n hoofd de hele dag door op volle toeren draait. Steeds weer allerlei zijweggetjes in, dingen waar ik mee bezig ben, dingen die ik met anderen besproken heb of juist niet besproken heb. Het gaat echt alle kanten op en ik kan er soms zo ontzettend moe van worden 🙁

Ik probeer er wel vanaf te komen. Door één ding tegelijk te doen bijvoorbeeld, of door bewust afstand te nemen. En meestal werkt dat ook wel even, maar nooit heel erg lang. Binnen de kortste keren gaat het sneltreinverkeer in m’n hoofd weer door. En rust zoeken werkt ook niet echt, want dan lijkt alles juist meer ruimte te krijgen om door te razen. Het enige dat écht lijkt te werken is keihard aan het werk gaan, maar dat ‘kan’ ik weer alleen op die manier op het moment dat ik een megastrakke deadline heb en het me niet kan veroorloven om ook maar iets anders te doen dan aan zo’n klus te werken. Dat focussen werkt dus wel, maar ik ben nog geen ster in het gebruik ervan op het moment dat het niet noodzakelijk is voor bijvoorbeeld werk.

Op deze manier voelt het soms een beetje alsof iedereen aan de teugels van mijn leven trekt, behalve ik zelf. Terwijl dat gewoon nergens op slaat. Ik ben prima in staat om m’n eigen leven te leiden en daar wat moois van te maken. Dus waarom zou ik anderen daar zo’n rol in laten spelen? Behalve een hoop gezeur levert het immers niet zoveel op. Tenminste, niet voor mezelf.

Ik geloof dat het tijd wordt om maar weer eens wat stappen vooruit te zetten, afscheid te nemen van bepaalde mensen/dingen waarvan ik dacht er niet onderuit te kunnen en zo weer wat ruimte voor mezelf te maken. Want als er iets is waar ik volgens mij altijd wel behoefte aan heb, dan is het dat wel. Misschien met één ding tegelijk, maar misschien ook niet. Maar wel er weer even radicaal doorheen en bekijken wat nu écht de moeite van het (onder)houden waard is.

Zo. Al met al misschien niet het meest heldere stukje, maar wel lekker om even van me af te kunnen schrijven. Bereiken jullie ook wel eens zo’n ‘kookpunt’? En wat doe je dan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Ik herken het denk ik wel… Wat ik vaak heb is dat ik mijn agenda te vol inplan en dan als tegenreactie besluit ik opeens overal nee op te zeggen. Dan vervolgens is mijn agenda helemaal leeg en voel ik me daar weer niet prettig bij en ga dan weer dingen inplannen waardoor het vaak al snel weer teveel volloopt… Zo ben ik constant aan het bijsturen, en dat is eigenijk helemaal niet fijn.

  Nu probeer ik wat minder in te plannen en ook wat meer ruimte te houden voor onverwachtse dingetjes. Overigens helpt het daarbij wel dat ik ook rekening moet houden met Tobias, daardoor kan ik ook niet meer zo bizar veel inplannen als vroeger.

 2. Even in een soort retraite helpt meestal bij teveel drukte! Dan kijk ik in de agenda en bedenk welke dingen ik liever niet wil doen en welke wel. De dingen die ik niet wil doen zeg ik af met uitleg dat ik het even rustig aan moet doen omdat het te druk voor me is. Dat klopt ook en ik vind het 't meest eerlijk om het gewoon te zeggen.

 3. dat is bij ons nogal een familiekwaaltje. zowel moeder als.zuslief is er net zo erg in.
  Het is.niet eens dat ik zoveel buitenshuis moet doen, juist nIet eigenlijk.
  Ik doe mijn afwas ook altijd in stukjes. Langer dan 20min gaat niet. Ik heb me er in het huishouden gewoon bij neergelegd. Zolang alles maar gedaan wordt, ishet allang best

 4. Altijd lees ik met je mee en zo vaak zoveel herkenning. Ik hoop voor je dat er verbetering voor je komt want ik ben al een stukje ouder en nóg word ik moe van mezelf. Zojuist ook besloten dat ik al die wilde gedachten, ergernissen, plannen en vooral het eindelijk voor mezelf kiezen in een nieuw blog ga gieten. Als ik zover ben zal ik je het influisteren. ��. Sterkte!

  1. Graag, daar ben ik heel benieuwd naar! En over de hele linie genomen merk ik echt al wel verbetering sinds ik besloten heb om beter voor mezelf te zorgen en 'dingen' langs die meetlat te leggen, maar af en toe… pfff… Nou ja, als ik je goed begrijp, dan herken je het wel.

   Het zijn waarschijnlijk gewoon nieuwe paden die ingesleten moeten worden en dan nog kun je af en toe toch weer op het oude pad schieten.

 5. Tja, dan kom ik toch weer terug op het maken van lijstjes… en schema's. Werk- of klusschema's bedoel ik dan en die volgen… dan ben je echt maar met één ding tegelijk bezig… Bij mij werkt het tenminste, wil natuurlijk niet beweren dat het voor iedereen werkt…
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. mindfulness/meditatie inbouwen in je dagelijkse routine! serieus, daarmee train je jezelf om meer te focussen, rustiger te worden en het geeft je meer overzicht/grip. 10 min per dag is genoeg. info is overal op de internets gratis te vinden!

  1. Ja, daar moet ik echt eens mee aan de slag. Soms denk ik wel eens dat ik daar misschien wat bang voor ben ofzo, want ik weet dat het zou moeten werken, en toch staat het al jaren op m'n denkbeeldige to-do-lijstje en gaat zo'n beetje alles voor. Maar de laatste tijd ben ik er wel wat meer mee bezig, dus het komt – met babystapjes – wel een beetje dichterbij…

 7. Is het bij jou ook altijd Alle Dagen Druk in je hoofd? Ik herken dat zo! Bij werk etc. heb ik wel (niet altijd haha) die hyperfocus en dan knal ik gewoon door maar thuis gaan alle gedachten weer gewoon druk druk druk door elkaar, wil iedereen van alles van me en dat vreet energie waardoor ik me minder goed op vooral de huishoudelijke klussen kan concentreren.

 8. Herkenbaar hoor, ik bedenk ook altijd van alles maar uiteindelijk loopt het dan mis omdat het veel te veel is. Ik moet eigenlijk ook 1 voor 1 dingen doen (of laten)
  En voor mezelf kiezen….moeilijk hoor vind ik dat.

  1. Dat laatste vind ik ook nog niet zo gemakkelijk, maar ik merk wel dat het makkelijker gaat als ik o.a. gezond eet, sport en wat rust vind in bijvoorbeeld lezen/ontwikkeling. Alsof ik daar sterker van word, waardoor ik weer beter voor mezelf kan kiezen. Maar het blijft ingewikkeld, want het kan me ook een goed gevoel geven om mezelf opzij te zetten voor een ander.

 9. Ja dat heb ik ook wel, als ik gezonder eet gaat het wel beter. Maar helaas val ik nog te vaak terug in depressie, dan speelt ook de eetstoornis weer op en dan kukel je als' vanzelf' verder naar beneden.
  Gelukkig heb ik nu wel weer hulp daarin maar hard gaat het nog niet.
  Komt wel weer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.