Tijdschriften

Vroeger las ik echt alles wat los en vast zat. Dat was al zo als klein kind en veranderde eigenlijk pas een beetje tijdens mijn studie. Ik kon er de rust niet echt meer voor vinden. Het enige dat ik nog een beetje ‘weg’ kreeg waren de dingen waar ik een beetje lekker snel doorheen kon bladeren, meestal de roddelbladen en lichte hap.

Juist omdat ik het vroeger zo heerlijk vond, probeer ik het lezen de laatste tijd weer op te pakken. Dat gaat behoorlijk goed; zeker toen het zo lekker warm was en het buiten heerlijk toeven was, heb ik het ene na het andere boek uitgelezen. En ik merk dat ik ook weer meer belangstelling krijg voor ‘echte’ tijdschriften. Of tenminste, de informatieve varianten. Zo vond ik laatst een heel mooi blad met een hele uiteenzetting over de Eerste Wereldoorlog (vraag me niet waarom, maar die heb ik altijd het meest interessant gevonden) en trekken ook de gezondheidsbladen erg. Ik denk dat dat laatste komt omdat het sporten en gezond eten eindelijk echt een beetje onderdeel zijn geworden van mijn routine en ik wat dat betreft nu veel meer het besef heb dat dat goed voor mezelf zorgen is. En die bladen zorgen dan voor goede motivatie, inspiratie en ideeën.

Het nadeel is natuurlijk dat ze niet gratis zijn. Maar ik merk dat dat me niet zoveel uitmaakt. Het levert me echt wat op, iets dat ik met bijvoorbeeld de gemiddelde wekelijkse glossy wat minder heb. Daarnaast is dit voor mij allemaal ‘vakliteratuur’, dus ik merk er qua kosten sowieso wat minder van dan wanneer het uit m’n gewone pot moet komen (lenen bij de bibliotheek is vanwege beperkt assortiment – de reden dat ik mijn abonnement heb opgezet – geen optie). Voor nu vind ik het zo wel leuk: lekker wat meer op papier lezen, in plaats van op internet, maar wel op een manier waar ik vrolijker van word. Want hoewel ik best wel van een sappige roddel houd, merk ik dat dat net een beetje zo’n effect op me heeft als fastfood: weerstaan is moeilijk, maar het doet niet echt wat voor je humeur.

Lees jij tijdschriften? En welke lees je het liefst? Doe je dat voor ontspanning, haal je er inspiratie uit of doe je het om op de hoogte te blijven?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Ja ook hier genoeg tijdschriften, maar dan vooral de woonbladen en de buitenleven bladen… Heerlijk, daar haal ik mijn inspiratie vandaan…
  Fijne zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. sinds ik kleine kindjes heb lees ik ook veel vaker tijdschriften dan boeken… leg je gemakkelijker even opzij. Ik maak vaak gebruik van preofabonnementaanbiedingen. Zo lees ik steeds een paar keer een tijdschrift en dan weer wat anders. Dit jaar: Genoeg, filosofie magazine, yoga magazine, landleven, psychologie magazine, avro kunst en cultuur, maarten. En natuurlijk die berg babytijdschriften die je gratis krijgt bij aanmelden voor de blije doos 🙂
  Ook heb ik wel eens een flinke stapel tijdschriften via marktplaats of de kringloopwinkel gekocht voor een prikkie. bijv. National geographic, openbaar kunstbezit, quest. Die kun je prima "oud" lezen. Ik heb minder met de gangbare roddelbladen en modebladen, maar ook die liggen regelmatig in stapeltjes aangeboden.

  1. Ik zat inderdaad ook te denken aan proefabonnementen, dat scheelt toch de helft. Dus als ik wat leuks tegenkom, dan ga ik dat zeker doen. Een tip daarbij is trouwens dat je ook kunt doen alsof het een cadeau-abonnement is. Dan houdt het automatisch op en zit je niet met een stilzwijgende verlenging! O, en de meeste proefabonnementen kunnen ook via b.v. Euroclix (zie rechterzijbalk).

 3. Tijdschriften kopen doe ik nu eigenlijk niet meer. Een aantal jaren terug had ik een collega wiens man bij een drukkerij werkte. Elke maand kwam ze met tassen vol roddelbladen op het werk en deelde die aan ons uit (man had blijkbaar toestemming om deze mee te nemen). Denk gerust aan 10 verschillende bladen per keer. Wat een luxe! Nadat ik ze gelezen had gingen ze nog naar een vriendin. Helaas ging de goeie man met pensioen (helaas voor ons dan natuurlijk 😉 en was het gedaan met de pret. Nu lees ik alleen nog roddelbladen bij de kapper…
  p.s. Ook ik heb een fascinatie voor de 1e wereldoorlog. Ik heb een paar aanraders voor boeken: 'Het lied van de loopgraven' van Sebastian Faulks, en 'Verbreek de stilte' van Maureen lang.

  Lilian

 4. Ik heb zelf geen abonnement en ik koop geen tijdschriften. Maar ik krijg ze van vriendinnen en ik vind het voornamelijk op zondagochtend heerlijk om te lezen! Ik krijg flairs, happinez en Linda's. Maar het allerleukst is natuurlijk het tijdschrift Gelukkig , waar ik ook een bijdrage aan mag leveren 🙂

 5. Er zijn hier in huis maar 2 abonnementen: de donald duck en flow.
  Weinig interessants qua intelligentie, maar wel leuk. Kindlief kan niet wachten tot de nieuwe duck er is en als er een nieuwe flow is, heb ik gewoon even een uur echt voor mezelf.
  En daarna wordt er mee geknutseld 🙂

 6. Ik heb een paar woontijdschriften die absoluut favoriet zijn, maar daarnaast nog heel veel leuke tijdschriften die ik heerlijk vind om even door te bladeren. Eigenlijk zijn dat allemaal bladen die maar één keer per maand verschijnen, bedenk ik me nu. Toch heb ik geen abonnementen meer maar blijf het een heerlijk moment vinden: op de bank of in de tuin, kop thee en tijdschrift … net als Lottebees heb ik dan een uurtje voor mezelf.

 7. Ik lees /blader graag tijdschriften, even tussendoor, ter inspiratie enz. Ze hoeven niet nieuw te zijn hoor. Ik wissel tijdschriften uit met vriendinnen, loot ervoor mee op de weggeefhoek, koop ze soms voor weinig in de kringloop. Allemaal prima. Een deel geef ik weer door, soms worden ze ook verwerkt tot creatieve uitspattingen. Maar nooit alleen tijdschriften, altijd ook 1 of meerdere boeken daarnaast.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.