Wat kun je doen in 30 dagen?

Een doel delen geeft een soort stok achter de deur. Toch blijkt het beter te zijn om je doelen voor je te houden. Als je ze deelt, krijg je daar meestal positieve reacties op. Dat zorgt voor zo’n goed gevoel, dat je meteen al het idee hebt dat je een stap dichterbij bent. Dit lijkt weer op een vliegende start, maar betekent in de praktijk dat de kans dat je het doel daadwerkelijk gaat behalen kleiner maakt.

Hoewel ik het altijd prettig vind om een stok achter de deur te hebben, kan ik er niet helemaal onderuit dat hier (voor mij) wel een kern van waarheid in zit. Zodra ik hier bijvoorbeeld over een doel schrijf, verdwijnt het weer wat naar de achtergrond. Als het iets is dat op heel korte termijn gaat gebeuren of waar niet echt een tijdsbestek aan vast zit valt het wel mee, maar dan is het ook weer minder en echt ‘doel’ en meer iets dat toch op de planning stond of uiteindelijk toch wel ging gebeuren. Net als dat we ook allemaal ooit een keer dood gaan.

Daarom lijkt het me nu wel leuk om de proef op de som te nemen en het anders aan te pakken. Ik heb een doel dat voor mij veel groter en belangrijker is dan iets concreets of praktisch als ‘klussen’ of ‘xx bedrag bij elkaar sparen’. Hoewel het daarvoor fijn zou zijn om een stok achter de deur te hebben, is het in dit geval juist belangrijk dat ik het anders aanpak dan ik normaal gesproken zou doen. Daarnaast heb ik een dag of 30 de tijd, dat zou je nodig hebben om nieuwe gewoontes aan te leren.

Voor mezelf vind ik het natuurlijk wel handig om dingen op een rijtje te zetten en te houden, dus hoewel ik er hier waarschijnlijk niet zoveel over zal zeggen, houd ik offline natuurlijk wel het één en ander bij. Maar ook daarvoor geldt: alleen voor mezelf. En na die 30 dagen? Dan zouden dingen er wel eens heel anders uit kunnen zien, maar dat is voor later 🙂

Hoe pak jij het aan als je doelen hebt, deel je ze graag, of houd je ze voor je? Wat werkt voor jou beter? En heb je op dit moment iets waarmee jij dit experiment uit zou kunnen proberen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Dat verschilt nogal eens. Soms deel ik het,soms niet.
  Maar meestal mislukken beide dus voor mij maakt het niet uit.

  Succes met je doel!

 2. Op dit moment heb ik een doel voor ogen die ik pas later in het jaar / begin volgend jaar kan realiseren. Frustrerend! Korte uitleg, we hebben een stukje aflossingsvrije hypotheek en die wil ik graag gaan aflossen. Helaas zit mijn man nu even tussen 2 banen in dus wij leven van een ww uitkering en die is beduidend lager dan het normale loon. We leven heel zuinig en proberen zo weinig mogelijk geld van onze spaarrekening af te snoepen maar soms kan het niet anders. Er is zicht op werk, medio september kan manlief weer beginnen met een baan. Als de financiën weer op orde zijn dan beginnen we met ons nieuwe doel.

  1. O, dat is dan echt even uitzitten, of niet? Tenminste, zo zou het voor mij waarschijnlijk zijn. Ik kan me je frustratie wel voorstellen 😉 Gelukkig is het qua tijd te overzien en hopelijk kun je daarna een flinke inhaalslag maken. Al is het alleen al omdat je nu even heel zuinig leeft en die trend misschien wel redelijk door kunt zetten!

 3. Soms deel ik ze wel, soms niet. Voor mij werkt het bij praktische doelen vaak goed dat ik een doel opknip in delen en er tijd aan verbind.
  Bijvoorbeeld het plafond in de gang: aansmeren, schuren, bijwerken, schuren en dan verven met latex, nog eens verven met latex. Alles in tijdsbestekken van een half uur verdeeld over een week ( in verband met droogtijden).
  Voor niet praktische dingen als gewoontes doorbreken werkt opknippen ook wel, maar meer als aandachtspunt. Bijvoorbeeld aan het einde van de dag stilstaan bij het feit of ik wel echt genoeg beweging heb gehad die dag.
  Het werkt voor iedereen in huis overigens stimulerend en fijn om aan het einde van je dag sowieso een terugblik te doen op de dag. Bijvoorbeeld bij het avondeten. Voor de kinderen een leuke oefening om te luisteren naar de ander en ook om zich bewust te zijn van de dag. Ook helpt het om te bespreken wat we de volgende dag gaan doen. Ik ben me er dan ik elk geval van bewust dat ik ergens in de dag iets van beweging moet gaan inplannen.

 4. Het gevaar schuilt erin dat je het voor dit experiment wel gaat redden. Het is immers maar 1 doel, tegenover zoveel doelen waarover je geblogd hebt.
  Dit geeft jou dus een extra motivatie om het doel te behalen.
  Misschien is het doel iets eenmaligs. Bijvoorbeeld: kledingkast uitmesten.
  Misschien is het doel iets blijvend. Bijvoorbeeld: het huishouden op orde krijgen.
  Bij het blijvende doel (en dat lees ik tussen de regels door), kan dit experiment werken, bij een eenmalig doel geeft dit off-line gebeuren je een extra motivatie.

  Oeps, ben ik nog te volgen? In ieder geval heel veel succes ermee.

  Voor komende week heb ik ook wel een paar (stille) doelen. En daar ga ik maar mee aan de slag!

  1. Mmm… volgens mij volg ik je wel.. Wat ik in gedachten heb is niet één doel en het is een blijvend doel, het is echt een soort verandering die op veel verschillende fronten doorwerkt. Ik word er zo zelf ook niet echt duidelijker van 😉 Succes met jouw doelen!!

 5. ik deel het soms, hangt af van wat het is. Soms stel ik mezelf ook een beloning als ik het gehaal heb. Wat ik in ieder geval doe is visualiseren; plaatjes/woorden van hoe het is als het doel gehaald is, wat er dan verandert is/gebeurd

 6. Om de week hebben wij kinderen in huis en om de week niet.
  Ons doel is nu om in de weken dat de kinderen er niet zijn, de televisie uit te laten.
  We zijn heel benieuwd of ons dat gaat lukken. We hebben het niet gedeeld omdat het voor buitenstaanders niet zichtbaar zal zijn.

 7. Ik weet het niet zeker maar ik denk omdat ik meestal te veel wil/ de lat te hoog leg.
  En omdat ik zowel lichamelijke als psychische klachten heb kan ik dat dan niet aan.

 8. Ik heb korte, middellange en langetermijndoelen. Net als bij een bedrijf, maar ik zie mezelf dan ook als echte, heuse, tophuishoudmanager… Soms schrijf ik erover, en soms ook niet… Lekker vaag dit… 😉 #welgoedbedoeld
  Heel veel succes met jouw doelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.