Herfst komt eraan!

Officieel is het al een paar dagen herfst en dat begin je duidelijk te merken. Het wordt weer kouder, bladeren vallen van de bomen en het is weer sneller donker. Waar ik in de zomer het liefst zoveel mogelijk buiten ben, komt met dit weer mijn innerlijke huismu(t)s weer boven. Ik vind het nog steeds heerlijk buiten, maar in plaats van lekker in bikini in de zon te liggen en wat te lummelen, raap ik hazelnoten, kastanjes, trek ik onkruid, veeg ik bladeren en maak ik de tuin langzaam klaar voor de winter.

En bijna nog lekkerder is het nu om binnen te zijn. Als de wind langs het huis giert en regen op de pannen en ramen tikt, haal ik m’n speculaas- en koekkruiden weer tevoorschijn om lekkere pepernoten te bakken en geniet ik van dingen als kachel, kaarsjes, filmpjes en winterthee (ja, ik weet het, dat is nog erg vroeg, maar zó gezellig). Ook het opruimen enzo gaat een stuk sneller met dit weer. Afgelopen weekend heb ik de logeerkamer (lees: m’n Marktplaats-en-wat-moet-ik-hiermee-kamer) en de gang goed opgeruimd. Dat stond al een tijdje op de planning, dus het is fijn dat dat nu geregeld is.

In verband met de aankomende vakantie ben ik nu nog even vooral de voorraad aan het opeten, maar na de vakantie ga ik weer even kijken naar herfstvoorraad. Zo is het met bakken bijvoorbeeld altijd wel handig om genoeg eieren en boter te hebben. Nu moet ik eerlijk zeggen: de herfst zal nooit mijn favoriete seizoen worden, maar het lukt op deze manier wel steeds beter om vooral de leuke kanten ervan te benadrukken. De winter is hier namelijk nóg minder favoriet…

Ben jij al langzaam aan het overschakelen naar de herfst? Of ben je blij dat het nu ‘eindelijk’ zo ver is?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Ik ben erg van de zon, maar ook ik ben blij dat de ergste hitte (en daardoor benauwdheid) voorbij is. Nu lekker frisse lucht, ramen staan allemaal open, alles goed door laten luchten, vandaag gaat mijn dekbed weer op bed (tot nu toe alleen onder hoes geslapen), laarsjes aan, geurkaarsen met echte herfstgeuren (van Yankee Candle, zijn duur, maar geweldig), dus ja ik ben zo goed als herfstklaar.
  Ik moet nog wel veel in de moestuin en tuin doen, zijn allebei ontploft tijdens onze vakantie, maar ja, regen he = goed excuus (want zware kleigrond). Dus vanmiddag echt even lekker met een boek op de bank en een beker thee.

 2. Van mij mag het nog wel even nazomeren, ik hou niet zo van 'door weer en wind' oftwel flinke regenbuien en herfststormen 🙂

  1. Precies! Mijn ideale herfst heeft wel alle herfstkleuren, maar graag in combinatie met het zomerse zonnetje en temperaturen die toch nog een beetje rond de 15 graden hangen. En hoosbuien graag alleen als ik niet de deur uit hoef. Hoewel ik het soms ook heerlijk vind om gewoon zeiknat te regenen. Maar bovenal heb ik liever zomer.

  1. Ik probeer vooral wat positieve punten te zoeken. En in de winter is dat voor mij écht zoeken, want ik houd niet van kou en heb ook echt wel m'n dosis daglicht nodig. Dingen die mij dan wel wat helpen zijn zorgen voor genoeg voorraad, zodat ik niet de deur uit hoef als ik er geen zin in heb (of als ik ingesneeuwd ben, wat ook wel eens voor komt), zorgen voor 'gezellige' thee, kaarsjes en (pellet)kachel aan, zorgen voor voldoende kijk/film/seriemateriaal, op droge dagen zoveel mogelijk naar buiten gaan en wat kleine tuinklusjes doen, als het er netter uitziet vind ik dat prettiger en zo kom je nog een beetje aan daglicht. En ik hoop dit jaar ook gewoon in de winter door te blijven hardlopen, als m'n buddy tenminste mee gaat 😉 In grote lijnen dus vooral: overal warmte in opzoeken en me zo min mogelijk richten op de kou.

 3. Ik ben een van die mensen die de herfst heerlijk vinden 🙂 Lekker thee drinken, met een boek op de bank en zo, terwijl het buiten regent, kaarsjes aan … Nou scheelt het dat ik niet echt veel dingen heb waarvoor ik op bepaalde tijdstippen naar buiten moet, als ik een half uurtje later (of een dag later) boodschappen doe lukt het ook allemaal, en ik heb alleen een balkonnetje om te onderhouden 😉

 4. Ik sta altijd dubbel tegenover de herfst. Vind het binnen zitten met kaarsjes en een dekentje lekker maar het is zo donker en wordt nog donkerder en dat is minder mijn ding…
  groet, Christel

 5. In de herfst lees ik altijd veel meer boeken dan in de zomer. Terwijl de meeste mensen tijdens de vakantie lezen.
  Ik vind de herfst wel gezellig. Met de kinderen door de bossen slenteren en speuren naar spullen om mee te knutselen en dan thuis ermee aan de slag gaan. Meestal komen er in de herfst ook weer leuke films op televisie. En ik houd van de texturen van de warmere kleding.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.