#Buynothingweek: een week lang niets kopen

Ik ben een groot liefhebber van het nuttige met het aangename verenigen, dus besloot dat het weer eens tijd werd voor een #Buynothingweek, oftewel: een week lang niets kopen. De vakantie, nog een paar uitspattingen (en daarvoor: een jaar aan uitspattingen), in combinatie met typisch herfstweer. Kortom, de perfecte setting om me gewoon even lekker te richten op cocoonen, thuis, familie, vrienden, lekker eten, bewegen, enzovoorts.

Tot nu toe gaat het aardig goed. Ik ben maandag begonnen en heb er om eerlijk te zijn nog niet zo heel erg veel van gemerkt. Alleen maar goed, want dan gaat het het makkelijkst. En waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Als het een beetje goed door blijft gaan, plak ik er misschien nog wel een weekje aan vast. Hoewel dat ook weer een beetje afhankelijk is van het weer. Ik denk er namelijk over om ook nog ‘gewoon’ haardhout te kopen voor de open haard. En als het echt snel kouder wordt, dan wacht ik daar liever weer niet al te lang mee. Ik kan dat natuurlijk ook wel gaan aanmerken als uitzondering, maar dat vind ik dan al snel zo onduidelijk worden. Dus liever alles of niets.

Lassen jullie af en toe wel eens een week/maand/dag/weekend/iets in waarin je bewust niets koopt? Gewoon om weer even wat spek op de botten te krijgen of even bewust uit het consumeren te stappen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Ik doe met je mee!
  Het gevaar hier zit m in elke dag even naar de supermarkt lopen… Dat tikt toch behoorlijk aan, en volgens mij moet ik prima een week uit de voorraad kunnen leven…

 2. Ik hoor vaak het verhaal dat mensen steeds meer gaan werken en overwerken. Huis helemaal gaan aflossen en een spaarpot achter de hand hebben mocht er wat kapot gaan. Bijna geen leuke dingen doen, omdat het geld kost. En minimaal geld besteden aan eten en drinken. En als ze dan rond de 67 jaar zijn ernstig ziek worden en geen leuke dingen meer kunnen doen. Deze mensen kijken dan terug over de tijd dat ze anderen vaak hun geld met vakanties en ander vermaak en uit eten ed. spendeerden. Wat hij normaal dan zonde van het geld zou vinden. Die stelling is dan helemaal om. Als je met 0 euro op de wereld bent gekomen is het helemaal niet erg om met 0 euro eraf te moeten. Want als je geen werk meer hebt ed is er altijd nog gratis geld van de overheid. En die krijg je alleen als je onder de 6000 euro aan geld hebt. Vele spaarders en zuinige levers kunnen dan eerst hun huis opeten en spaargeld opmaken. Eigenlijk ben je het beste uit als je altijd vaak op vakantie gaat en leuke dingen doet. Want naarmate je ouder bent moet je maar afwachten of je allemaal nog wel kunt doen. En krijg je 0 euro in de bijstand, waar anderen die altijd luxe hebben geleefd de volle uitkering krijgen.

  1. Mmm… ik geloof niet dat ik dat zo aantrekkelijk vind klinken. Ik denk niet dat het zin heeft om te leven zoals je dat eerst schetst, dan trek je inderdaad aan het kortste eind. Maar het andere is ook weer een extreem uiterste. Ik combineer het liever wat. Plezier hebben van mijn geld (en dat is voor mij bijvoorbeeld ook op vakantie gaan), maar het ook niet over de balk smijten, zodat er een reserve is voor noodgevallen. Dat je dan niet direct bent aangewezen op bijvoorbeeld de overheid. Want het is maar de vraag of er überhaupt nog een potje aan uitkeringen is op het moment dat ik daar aan toe ben, qua leeftijd dan.

  2. Ik ben het daar niet helemaal mee eens.
   Ik kan juist wel heel veel leuke dingen doen zonder dat het veel geld kost.
   Het is maar net waar je de voldoening uit haalt.
   Ben het wel eens dat je niet op een houtje hoeft te gaan bijten omdat je perse je huis wil aflossen

  3. Dat laatste is idd het belangrijkst. Ik kan ontzettend genieten van dingen die niets kosten (en ook van dingen die wel wat kosten). Voor mij is het vooral belangrijk dat comfortabel/vrij leven kan. En dat betekent aan de ene kant leuke dingen doen en daar soms ook geld aan uitgeven en aan de andere kant het niet over de balk smijten, maar ook een beetje slim investeren/uitgeven. Geld maakt misschien niet gelukkig, maar geen geld ook niet. En een dak boven je hoofd is sowieso ook altijd prettig, zeker als het er ook nog een is die je aanstaat, op een plek die je aan staat.

 3. nee ik hou geen bewuste weken of maanden waarin ik niets koop. we kopen weinig overbodige dingen, shop nauwelijks, t liefst online (nadeel dat je niet kan passen, maar scheelt tijd vinden en met kinderen naar winkels enz) soms is er opeens iets nodig (voor de kids, voor onszelf, voor mn opvang of ik kom aanbiedingen tegen van spullen die ik nodig heb maar nog te duur vond zonder aanbieding enz) . in mn excel hou ik wel bij of de aankopen wel of niet kunnen, maar juist omdat we goed met ons inkomen omgaan en op bepaalde zaken besparen (geen abonnementen bijv, geen dure hobbies, enz veel krijgen van mn schoonouders, vooral voor de kinderen) blijven we sparen ondanks extra uitgaven. dus op moment ben ik iets minder zuinig..geen onnodige aankopen, wel iets makkelijker. erg fijn dat besparen dus beloont wordt. (en we toch nog blijven sparen!)

  1. Dat is inderdaad normaal gesproken mijn tactiek. En dan is het uitgeven ook niet zo erg, tenminste, ik vind het niet erg om te betalen voor iets waar ik plezier van heb. Als het niet hoeft, ook prima, maar als het wel moet, ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.