Voorraad haardhout

Voorraad haardhoutIk had beter m’n mond kunnen houden over die #Buynothingweek, want zodra ik er wat over zeg, gaat het ‘mis’. Hoewel dat ook weer wat te sterk geformuleerd is, want ik heb meer een weloverwogen besluit genomen om tóch een voorraad haardhout te bestellen. Ik heb er ook even aan gedacht om mijn bureau naar de kamer te verplaatsen (daar staat immers die heerlijke pelletkachel), maar dat idee stuitte me zo tegen de borst (anders had ik dat vorig jaar al wel gedaan), dat ik dan toch liever voor de haardhoutoptie ging.

Op zich gebruik ik de open haard in mijn kantoor niet heel vaak, vooral omdat het altijd zo’n gedoe is met hout. Ik stook al zo’n 5 jaar op verbouwingshout, dat heel snel weg is en niet altijd even schoon (lees: vrij van verf en andere onbestemde stofjes) is. Nu zijn alle relatief mooie stukken inmiddels wel opgebrand. Ik heb nog een houthok vol hout dat gekloofd (maar geen kloofmachine) moet worden, maar dat wordt ook bewoond door houtworm. Aangezien bijvoorbeeld de ondervloeren in het kantoor van hout zijn, weet ik niet of het nu zo’n geslaagd plan is om dat hout daadwerkelijk naar binnen te halen. Dan gebruik ik dat liever voor gezellige vuurtjes in de tuin.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Hout kopen, in plaats van hakken

En zo kwam een half jaar of wat geleden het idee boven om mezelf gewoon eens te trakteren op fatsoenlijk hout. Dat lekker brandt, makkelijk te gebruiken is en ook nog eens langer mee gaat dan 10 minuten. Oftewel: hout waarbij ik misschien maar één keer per dag met een kratje heen en weer hoef, in plaats van 3 tot 4 keer met een enorme postzak (no kidding). Nu het toch sneller koud wordt, heb ik dat hout maar liever in huis. Ik ben vrij gevoelig voor kou, zowel lichamelijk als geestelijk, en ik heb geen zin meer om te gaan blauwbekken. Vandaag wordt er dus een ‘easy pallet’ afgeleverd met mooi, direct stookklaar berkenhout. Zo’n easy pallet past mooi tegen de schuur aan (zit een klein afdakje) en is qua prijs net wat gunstiger dan een halve pallet. Ik kijk er gewoon nu al naar uit om straks niet alleen in de kamer, maar ook in het kantoor heerlijk comfortabel én gemakkelijk warm te zitten 🙂

En met die #Buynothingweek ga ik gewoon verder, helemaal opgeven hoeft natuurlijk ook niet, zeker niet voor die laatste paar dagen.

Voor de open-haard-eigenaars onder ons: koop jij je hout of haal je dat zelf overal vandaan? En wie heeft nog goede tips voor voordelige partijen (liefst met gratis bezorging)?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Eerlijk gezegd: tot nu toe kopen wij het gewoon bij de Gamma, per zak. Ik weet wel dat het onvoordelig is, maar anders is het zo'n gedoe met zo'n pellet die in je tuin wordt gezet enzo… We willen ooit op termijn wel een schuurtje (ik wil dat tenminste) waar we het dan in kunnen zetten.

  1. Je moet er inderdaad wel net even de ruimte voor hebben. En als je niet veel stookt, is het ook niet altijd voordeliger om een hele pallet te hebben. Ik denk dat ik met zo'n zakje niet heel lang kan doen en in verhouding vind ik ze dan te duur, dus nu maar even zo. Maar goed, ik heb ook de ruimte, dus dat scheelt weer.

 2. Ik las deze post omdat ik hoopte op informatie over goedkoop haardhout. Maar je hebt dezelfde vraag als ik!

  Wij hebben wel recent gratis hout gehaald via marktplaats. Maar daar moesten we wel eerst zelf de spijkers nog uithalen…

  1. Spijkers haal ik er echt niet uit, die blijven vanzelf liggen. Ik heb het nu bij Haardhoutcompany besteld, dat was de goedkoopste (die ik kon vinden) met gratis bezorging én die tussenmaatpallets. Maar ik denk wel dat het steeds weer even kijken is, want ik zag ook veel 'aanbiedingen'. En ik heb nu ook niet echt gekeken naar kosten als er wel verzendkosten werden gerekend (als de houtprijs dan lager is, dan kan het alsnog weer voordeliger uitpakken natuurlijk).

 3. Vooralsnog droom ik van een kacheltje. Eerst eentje in de tuin zodat we 's avonds wat langer kunnen blijven zitten en ooit hoop ik ook binnen een houtkachel te hebben. Lekker warm voor een koukleum zoals ik en vooral ook gezellig!

 4. Wij hebben ook 'verbouwingshout' gebruikt. Maar we zijn onlangs naar een kachel-/haardenleverancier geweest, omdat we een inzethaard willen aanschaffen en daar heb ik gezien hoe belangrijk het is om goed hout te hebben.
  De voordelen die zo'n inzethaard biedt, zijn voor mij: 1. Het hout brandt sneller, ik ben nu soms een kwartier- halfuur bezig, voordat het echt aan is, 2. Veel meer rendement: heb ik nu zo'n 10% rendement van de open haard (want veel gaat het rookkanaal in) heb je met zo'n inzethaard 70-80% rendement!
  Kortom: kostenbesparing op je energierekening en meer gemak. We hebben besloten de aanschaf een jaartje uit te stellen, want de aanschaf en plaatsing komt toch gauw op zo' € 2500,- € 3000,-. Ik ga maar eens rondkijken waar ik goedkoop hout in kan slaan. Je ziet het soms ook wel langs de weg, of bij boerderijen.
  Groet,
  Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.