Gezond lijf, wat een luxe!

Er stonden hier nog een paar klusjes op de agenda die behoorlijk veel weg hadden van krachttraining. Eén daarvan was de hele nieuwe voorraad pellets naar binnen slepen. Bij elkaar zo’n 1000 kilo, verdeeld over zakken van 15 kilo. Normaal gesproken weet ik wel hoe dat eindigt: het gaat wel, maar daarna voel ik me als een overreden bejaarde en is de kans groot dat als ik net iets verkeerd beweeg, ik in die – meestal bijzonder vreemde – positie blijf staan.

Niet vreemd dat ik daar dus een beetje tegenaan zat te hikken.

Maar goed, door wat omstandigheden móest de boel nu wel geregeld worden en besloot ik gisteren direct maar door te pakken. Het was toch vrijdag en m’n agenda liet het op zich toe om na deze actie meteen in te storten. Liever niet natuurlijk, maar als het moest, dan kon het.

Dus, zo bedacht en gedaan. De eerste paar zakken pakte ik per stuk, maar de gedachte dat ik dan iets van 70 keer moest lopen maakte het aantrekkelijker om twee zakken tegelijk te pakken. En dat ging eigenlijk best heel makkelijk. Zo makkelijk, dat ik na het verplaatsen van die hele 1000 kilo eigenlijk geen centje pijn had. Natuurlijk voelde ik wel dat ik wat gedaan had, maar niet op de manier zoals dat normaal gesproken meestal ging.

Ik vond het zelf wel heel opvallend om te zien (want zo vul ik het dan in) hoe krachtig een gezond lichaam kan zijn. Nu ik niet meer onder vrijwel doorlopende spanning sta, maar regelmatig rust neem, meestal gezond eet en regelmatig sport, kan mijn lijf blijkbaar veel meer hebben. En met het stukje dat ik dan niet zelf in de hand heb, heb ik heel erg veel geluk. Er zijn genoeg mensen die bovenstaande dingen ook doen, maar door ziekte/beperkingen/watdanook toch niet alles kunnen doen wat ze misschien graag zouden willen. Of überhaupt ‘voelen’ dat ze een gezond en krachtig lijf hebben.

Als je het dan hebt over luxe of wensen, dan moet ik toch zeggen dat een gezond lijf hebben een ontzettende luxe is. Eentje waar je, zeker als je gezond bent, ook best wel eens bij stil mag staan én wat voor mag doen, ongeacht je leeftijd. 

Kun jij ook wel eens opkijken van dit soort dingen? Dat luxe eigenlijk vaak meer zit in de dingen die je voor lief neemt omdat je ze misschien al gewoon vindt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Ik realiseer me dat ik ook in zo'n luxe positie zit; gezond zijn. Als je de blogjes leest van de andere blogsters dan kom je er inderdaad achter dat het niet altijd zo vanzelfsprekend is. Ook binnen mijn familie zijn er nogal wat met (ernstige) gezondheidsklachten.

  2. Nou en of ik me dat realiseer. Ik ben geopereerd wegens kanker en het ziet er naar uit dat het goed voor me gaat aflopen. Deze periode heeft een ongelofelijke impact op me gehad en ik ben nu extra blij met mijn gezondheid.

  3. Ik realiseer me hoe gezond ik was, voor mijn hernia, ondertussen ben ik geopereerd maar kan ik al 14 weken niet wat ik eerder kon… langzaam maar zeker kan ik weer meer en dat waardeer ik enorm, daar kan ik intens van genieten!

  4. sinds ik slijtage in mijn knie heb zijn er een aantal dingen die ik niet meer vanzelfsprekend kan doen, bukken bijvoorbeeld , dus iets onderuit een schap in de winkel of een laag keukenkastje pakken is een heel gedoe geworden terwijl ik daar voorheen niet eens bij stilstond , nu moet ik heel goed opletten hoe ik het doe want anders kom ik never nooit meer overeind. en dat is nog maar een heel klein ongemak vergeleken bij waar andere mensen met grotere gezondheidsproblemen tegen aan lopen. dus toch maar weer heel blij dat dat het enige is wat mij mankeert, hoe lastig en pijnlijk het elke dag ook is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.