Subsidies op inbraakbeveiliging

(Advertorial)

Wil jij beter beveiligd zijn tegen inbraak? Door verschillende preventiemiddelen toe te passen kan inbraak voorkomen worden. Denk hierbij aan het bevestigen van deur- en raam beveiliging of het installeren van alarmsysteem. Nu kan het aanbrengen van de juiste beveiliging behoorlijk aan de prijs zijn. Er zijn echter ook verschillende subsidieregelingen beschikbaar die het weer een stuk goedkoper kunnen maken!

Subsidie aanvragen bij de gemeente
Huiseigenaren die hun huis beter willen beveiligen kunnen vaak bij de gemeente terecht voor subsidie. De investeringskosten worden met een dergelijke regeling gedeeltelijk vergoed. De beschikbaarheid en hoogte van deze vergoeding verschilt per gemeente. Inwoners van Utrecht kunnen bijvoorbeeld 33 procent van de gemaakte kosten terugkrijgen tot een maximum bedrag van € 400. Hieronder een kort overzicht van gemeentes die inwoners bijstaan met een financiële bijdrage:
   
●    Almere
●    Amstelveen
●    Tilburg
●    Utrecht
●    Schiedam
●    ’s-Hertogenbosch
●    Voorschoten
●    Waddinxveen
●    Zoetermeer

Uiteraard zijn er meerdere gemeentes die subsidies verstrekken voor inbraakpreventie. Bekijk online de lokale regelgeving van jouw gemeente of neem telefonisch contact op voor meer informatie.

Subsidie via de overheid
Een overval is een ernstig misdrijf. Ben jij tussen 2010 en 2014 het slachtoffer geworden van een woningoverval? Dan is het tijdelijk mogelijk om subsidie aan te vragen voor beveiligingsmaatregelen. Je hebt nog tot 1 juli 2015 om een aanvraag in te dienen bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. De subsidie wordt verstrekt namens de minister van Veiligheid en Justitie en bedraagt maximaal €1.000.

Korting op een opstal of inboedelverzekering
Een goed beveiligd huis geeft niet alleen een veilig gevoel; het kan je ook verzekeringsvoordelen opleveren. Veel inboedelverzekeraars stimuleren namelijk beveiligingsmaatregelen. Voldoet jouw huisbeveiliging aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)? In dat geval zijn verzekeraars vaak bereid om een premiekorting te geven of een betere dekking te verlenen.

Mijn gemeente geeft helaas geen subsidie op beveiliging, maar ik heb door de jaren heen steeds wat extra’s toegevoegd. Veiligheid is onbetaalbaar en door steeds wat te doen, verspreid je ook de kosten. Heb jij je huis goed beveiligd? En ook zo goed dat je er korting voor krijgt op je verzekering?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.