Winkelen helpt niet bij een slecht humeur!

Mannen maken er maar wat graag grapjes over: vrouwen die winkelen om hun slechte humeur te verdrijven. Wat ik eigenlijk wel wist blijkt ook waar te zijn: dat klopt van geen kant. Winkelen tegen een slecht humeur werkt bij mij altijd maar in één geval; als het gaat om dingen die ik sowieso moest hebben en dan bij voorkeur dingen die te maken hebben met klusjes die ik door die aankoop eens door kan pakken, in plaats van dat ik er de hele tijd tegenaan zit te loeren. Maar kopen om het kopen? Dat levert vaak alleen maar meer ergernis op, want eenmaal thuis moet ik het uitpakken, of ik laat het in de tas liggen en heb vervolgens de ergernis over hoe zonde het wel niet is.

Maar goed, zo werkt het bij mij. Ik ben ook niet zo’n enorme winkelaar. Als ik ga ‘winkelen’, dan staat dat meer gelijk aan bijkletsen en lekker eten, niet echt aan winkel in, winkel uit. Bovendien heb ik vaak óf helemaal geen zin om te passen, óf wel zin, maar verdwijnt die ook na 2x m’n kleren uitgetrokken te hebben. En op drukke dagen de stad in? Dat staat juist garant voor een slecht humeur! Als je in een normale situatie wel veel plezier uit winkelen haalt, dan ligt dit misschien ook weer anders.

Houd jij van winkelen? En helpt het bij jou tegen een slecht humeur?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. De kans dat ik juist een slecht humeur krijg van winkelen is groter, ha, ha… Wel een goed humeur krijg ik van het bemachtigen van koopjes. Noodzakelijk aankopen die ik voor minder binnensleep. Maar dat wordt hier waarschijnlijk niet bedoelt met 'winkelen'…

  2. voor dekids? leuk! voor mezelf? drama..! ben maar 1.57.. broeken lengte 30 of 28 zijn er niet veel of erg duur.. inkorten heb ik geen tijd voor/zin in/gaat ten koste van model.. ik heb maat 42 van broeken maar slanke benen.. een broek maar 40 zit dan supermooi om mn benen, maar krijg ik niet dicht..b roek 42 is gelijk 3x zo wijd is en niet meer skinny/slim fit te noemen… maar gewoon recht model..:S zo lastig dan om te vinden wat je zoekt 🙁 bestel nu regelmatig bij zalando, soms ook in een pestbui idd en dan gaat 80% weer terug :p maar heb ook gewoon geen tijd om te shoppen.. werk fultime als gastouder en dochter gaat naar school dus doordeweeks gaat niet, weekenden zitten snel vol, dochter is hsp en hierdoor is winkelen te druk en niet fijn met haar. dus gaan we 2x per jaar ofzo even inslaan voor dekids en onszelf ovor nieuw seizoen (voor kids een nieuwe maat voor ons enkele nodige dingen meer niet) en de rest als het nodig is tussendoor zoals nu in de sale bij zalando. deel bestellen, passen en weer terug. en dan evt nog een x bestellen (alles in 1x bestellen vind ik te dur :p vond nu toevallig meerdere leuke items.. en al mn schoenen zijn verslten zo erg dat ik natte sokken kreeg in bijna al mn schoenen met de storm… dus moet nieuwe sneakers, nieuwe lage/enkellaarsjes en nieuwe hoge laarzen.. tot nu toe alleen geslaagd voor hoge laarzen,die ik nog t minst van allen draag maar ja, is iig iets..)

  3. Winkelen doe ik tegenwoordig online, dan koop ik ook een stuk minder 😉
    Waar ik van opknap is paardrijden, of iets anders actiefs in de frisse buitenlucht. En inderdaad ook klusjes afmaken waar ik al heel lang tegenaan gehikt heb…

  4. Picture this: blij naar de stad want zin in nieuwe kleren. Winkel in, winkel uit, pashokje in – warm – pashokje uit, en weer opnieuw – nog warmer. Niets past, niets staat, alles is te klein (en nee…ik ga níet voor die grotere maat). Resultaat: chagrijnig. Dan in die grote winkel van de rookworsten: wat zie ik? Rijstevlaai!! Kijk, daar word ik zowaar weer blij van. Rijstevlaai mee naar huis en met m'n jas nog aan al een stuk opeten. Eventjes heeel blij. Daarna spijt en gevoel nóg een maat groter nodig te hebben.
    Nee…winkelen is niet altijd goed voor je humeur 😉
    Lilian

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.