Aan het werk

Als je dan toch bezig bent, kun je maar beter meteen spijkers met koppen slaan: mijn parttime baan is erdoorheen. Ik heb nog wat onderhandeld over salaris en op €50 (bruto per maand bij fulltime, dus in mijn geval €10 per maand) na gekregen wat ik gevraagd heb. Volgende week kan ik al aan de slag. Het wordt een vaste dag, hoewel dat misschien nog een paar keer wat schuiven wordt, omdat ik natuurlijk ook al wat afspraken heb gemaakt die al stonden. En de vakantie natuurlijk!

Maar ik heb er wel zin in! Het geeft wat structuur, het lijkt me leuk werk, het zorgt voor wat professionele verdieping, meer sociale werkdingen (sociale dingen heb ik genoeg, maar het is ook leuk om wat te kunnen sparren over werk) en er komen natuurlijk weer praktische voordelen bij kijken als een salaris, bepaalde mate van verzekering, een kerstpakket (:O hoop ik dan), vakantiedagen, enzovoorts. En omdat het maar een dag is, is het prima te overzien. Ik denk dat motivatie opbrengen voor zo’n dag geen probleem moet zijn, wat al een stuk prettiger werkt, en het is dan ook niet echt een aanslag op mijn vrijheid. Beetje win-win-win dus, tenminste, zo voelt het.

Dit soort goede nieuws mag wat mij betreft wel binnen blijven komen, fijn! Hopelijk hoor ik ook snel wat van een aantal opdrachten die er nog aan zitten te komen, dan kan ik – met een deel van het Belastinggeld erbij – eindelijk ook weer eens wat gaan opbouwen aan een zakelijke buffer. ‘Straks’ (na de verkoop van mijn huis, maar dat zie ik gewoon als ‘straks’) heb ik in principe privé minder geld nodig, en kan ik bijvoorbeeld weer wat gaan terugstorten in mijn pensioenpot. De €3,89 die er nu in zit is ook een beetje triest. Daar kan ik straks denk niet eens een dag van leven…

Werk jij parttime of fulltime? Of misschien niet? En wat zou je het liefst willen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Wat leuk voor je!!

  In een perfecte wereld zou ik best wel twee halve daagjes willen werken. Maar het is lastig om zo'n baan te vinden…. En meer dan dat wil ik niet werken ivm Tobias

  1. Dank je! En dat klopt hoor! Dit was echt net toevallig bij een oude bekende, waar het nu voor hen ook erg goed uitkwam. Ik kwam tot nu toe ook erg veel dingen tegen voor bijvoorbeeld toch minimaal 3,5-4 dagen en dat is met mijn eigen bedrijf erbij voor mij ook gewoon te veel. Ik wil niet weer alleen maar werken en binnen 1 jaar 20 jaar ouder worden.

 2. Ik ben op zoek naar een parttime baantje. Gewoon een leuke, administratieve functie voor 12-16 uur per week.
  Helaas is dat heel moeilijk te vinden. Dus mocht iemand tips hebben, graag!
  Tot juli gewerkt als pedagogisch medewerkster op een kinderdagverblijf met een nul uren contract. Ontzettend veel kunnen werken. Maar na drie jaar contracten kun je toch vertrekken. Ze willen niemand in vaste dienst. Ja, over een half jaar mag je weer als nul uurder komen om de gaten te vullen.

  Monja

  1. Dat hoorde ik laatst inderdaad ook van iemand die hetzelfde te wachten staat. Inderdaad naar volle tevredenheid superveel kunnen werken, maar wel vast gemeld krijgen dat je straks er toch écht uitgaat, en dat je later weer terug mag komen. Misschien is zo'n functie te vinden bij een wat kleiner bedrijf, die juist geen fulltime administratief werk hebben?

 3. Leuk! Van harte!
  Ik zou zelf ook wel 1-1,5dag in de week betaald willen werken. Maar lijkt onmogelijk.
  Ik wil niet zoveel werken ivm de kinderen en veel vrijwilligerswerk.

 4. Leuk voor je, ga er van genieten! Zelf zou ik graag ook weer aan het werk gaan want…..werkloos 🙁 Ik wil wel zoveel mogelijk uren want alleenstaand, en met kinderen hoef ik geen rekening te houden. Maar hoewel de economie aan zou moeten trekken en ik om mij heen ook mensen weer aan het werk zie gaan, is het mij nog niet gelukt. Ik weet dat je zo niet moet denken maar ik voel me soms zo'n loser! Gelukkig heb ik nog even, maar die onzekerheid en dat gaan twijfelen aan jezelf is zo verschrikkelijk…. Lilian

 5. Voor ons geldt precies t zelfde. We werken beide, er komt genoeeg binnen, maar wwe willen ook graag flink sparen omdat we een huis willen kopen ipv huren, daar moeeten we dingen voor laten, maar we kunnen ook nog genoeg (in mijn ogen zelfs veel!) Leuke dingen doen. Heerlijk, voelt erg luxe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.