Eerste salaris!

Ik ben nog maar een paar keer bij mijn nieuwe job geweest, maar kreeg te horen dat ik deze week al mijn eerste salaris zou ontvangen! Ik ga ervan uit dat het dan niet het maandbedrag is, maar de helft ofzo (heb ook de helft van de maand gewerkt), maar dat maakt natuurlijk niet uit. Het is altijd lekker! Ik ben wel benieuwd hoe het uitpakt. Ik heb aangegeven dat ik de loonheffingskorting niet toegepast wil hebben, om te voorkomen dat ik later, vanwege mijn andere werk, toch nog terug moet betalen. Dan krijg ik in de eerste instantie liever wat minder.

Het liefst gebruik ik het salaris voor iets zinvols, zoals aflossing van de hypotheek. Of het vullen van het Emergency Fund, betaling voor de auto, of iets anders extra’s, dat op deze manier een beetje aantikt. Ik heb alleen nog niet echt een plan daarvoor, dus ik denk dat ik het deze eerste keer, nu het toch ‘maar’ een deel is, gewoon verdeel met 80% voor de buffer en 20% voor de vakantierekening. Dan kijk ik bij de volgende ‘hele’ betaling wel even wat de slimste optie is om er in het vervolg mee te doen.

Daarnaast heb ik weer wat dingen verkocht via Marktplaats én kreeg ik al een deel van de lening terug. Het deel van de lening gaat direct weer naar de buffer, waar het vandaan kwam. De Marktplaats-verkopen verdeel ik nu eerst ook nog volgens 80/20. De vakantie komt al behoorlijk dichtbij en ik vind het toch wel prettig om nog wat spending money te hebben. Vooral omdat ik begrepen heb dat je op de plek van bestemming praktisch niet met passen kunt betalen. Dan moet je het toch maar net contant bij je hebben.

Wat zou jij doen als je elke maand ineens een paar honderd euro extra had, die je op zich wel voor vaste lasten zou kunnen gebruiken, maar die je met een beetje opletten ook helemaal opzij zou kunnen zetten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
    1. Ja, 'enig' vind ik wel echt een leuk woord hiervoor 😀 Het voelt ook echt als een extraatje. En ik denk dat ik idd maar zoiets ga doen. Of tot het einde van het jaar het eerst nog gebruiken voor b.v. het Emergencyfonds en eventuele andere afbetaling ofzo. Volgens mij moet ik dat noodfonds voor het einde van het jaar wel vol krijgen hiermee, even afhankelijk van wat er uiteindelijk overblijft.

  1. wauw.. een paar honderd euro voor 1 dag werken in de week ??? ik werk bijna fulltime voor maar 800-1200 euro per maand (soms nog minder)… hier gaat al t inkomen gewoon op de grote hoop, geen specifieke doelen per inkomen.. alels bij elkaar opgeteld, vaste lasten/boodschappen/tanken/overig eraf voor de komende maand en de rest naar de spaarrekening.. 🙂 bevalt erg goed !

    1. Ja, ik heb dit keer wel iets beter onderhandeld dan de vorige keer. Het zit nog echt niet speciaal in de top van wat je zou kunnen verdienen als het fulltime bij een groter bedrijf is, maar voor hier en gezien dat het een dag kan (wat mij heel goed uitkomt), is het echt wel super. Voor 800-1200 in de maand zou mij geloof ik niet lukken, want als ik dat terugreken naar een dag, dan ben ik bijna meer kwijt aan reiskosten 🙁

  2. Op zij zetten, je geeft aan dat het extra binnen komt zodat je het denk ik niet mist als je alles spaart/aflost!
    Succes ermee,Groetjes Wilma

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.