Naar de 350.000?

Mijn eigenlijke hypotheekdoel voor 2015 was het jaar uitgaan met een hypotheekschuld van €345.000. Dat zou betekenen dat ik dit jaar een dikke €8000 af moest lossen. Vanwege de verhuis-/verkoopplannen, is het aflossen een klein beetje in de slop geraakt. Ik wilde juist liever wat contant geld op de spaarrekening hebben en besloot daarom eerst mijn buffer op te bouwen.

Nu die buffer op peil is, begint direct de volgende stap: nog meer bufferen! Wat werkt dat verslavend zeg, dat spaarsaldo te zien groeien! Hoewel ik eigenlijk al afscheid had genomen van het doel om op het einde van het jaar op €345.000 uit te komen, zie ik nu wel dat de €350.000 ineens best dichtbij komt. Nog een kleine €2.500 en ik zit daar onder. Nu komt er nog ongeveer €500 aan aflossingen op de annuïteitenhypotheken, dus als ik een kleine €2000 zelf zou kunnen aflossen, dan lukt dat wél. Op zich zou dat wel heel mooi zijn, dan ben ik toch weer onder een grens en heb ik inmiddels – over de hele looptijd – al meer dan €60.000 afgelost op mijn hypotheek. Niet gek, dacht ik zo!

Ik denk dat ik na de vakantie maar even goed ga kijken naar wat er allemaal nog binnenkomt, wat er nog betaald moet worden  en wat er dan nog is om te sparen. Als ik het plaatje helder heb, dan vind ik het altijd veel makkelijker om gemotiveerd te sparen én gaat het vaak veel harder. Dat zag ik bijvoorbeeld ook wel bij het bij elkaar sparen van de buffer. Toen ik dat doel eenmaal helder had en het ook daadwerkelijk in de buurt kwam, ging dat ineens echt keihard. En ik heb inmiddels wel geleerd dat het soms even snel binnen kan komen, maar dat het er net zo hard weer uit kan vliegen, dus ik wil er nu zo verstandig mogelijk mee om gaan, zonder helemaal alle leuke dingen op te geven natuurlijk. Maar gewoon even iets meer de dingen op een rijtje krijgen. De hypotheek naar iets dat te doen is voor één persoon, wat lopende zaken afbetalen, een mooie buffer hebben. Gewoon weer eens flink naar boven, in plaats van steeds wat schipperen. Ook zolang het huis nog niet verkocht is en die lasten dus gewoon doorlopen…

Volgens mij komt er bij mij in het najaar altijd meer binnen dan in het voorjaar en de zomer. Is dat bij jullie ook zo? Pot je in die periode ook bewust?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Wij sparen het hele jaar door en fanatiek
  Dit jaar spaarden we 60% van ons salaris( en we zijn echt geen grootverdieners)
  Onze hypotheek dendert naar beneden, over motiverend gesproken 🙂
  Nog 4-5 jaar en dan zijn we hypotheek vrij, hebben we ons hele verdere leven profijt van .

 2. 60% is erg knap…
  Wij zijn wel (in onze ogen) grootverdieners. (115K eur netto per jaar) en sparen daarvan ongeveer 52%

  onze hypotheek gaat zo hard als mogelijk naar beneden, daarnaast sparen we nog meer dan voldoende. (maar da's niet zo moelijk in ons geval)

 3. Wij sparen 15% van mijn inkomen. En we leven onder de armoedegrens. Dit is echter voor tijdelijk. Ik hoop dat ik ooit ook zoveel kan sparen!

 4. Hier komt er door vakanties juist nu minder binnen..in mei vaakantiegeld van mn.man, in juni zn 13e maaand (wekelijks loon), weinig vakanties van mn.opvangkids dus volle werkweken, man.neemt.weinig dagen op dus draait zn overuren

 5. Hier komt er door vakanties juist nu minder binnen..in mei vaakantiegeld van mn.man, in juni zn 13e maaand (wekelijks loon), weinig vakanties van mn.opvangkids dus volle werkweken, man.neemt.weinig dagen op dus draait zn overuren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.