5 tips om nieuwe content voor je blog te vinden

Zo vind je nieuwe content voor je blog

Bloggen is leuk. Het is een manier om wat van je af te praten, om nieuwe dingen te ontdekken en om jezelf scherp te houden. Maar het kan ook best een uitdaging zijn, zeker als je je blog na verloop van tijd ook best in zou willen zetten om er geld mee te verdienen. Juist dan is het extra belangrijk dat je regelmatig met nieuwe, goede content komt en dat je je lezers blijft boeien. Hoe je dat doet? Met deze 5 tips om nieuwe content voor je blog te vinden kom je al een heel eind!

Begin met een brainstorm

Als je net als ik bent, dan ben je geen fan van brainstormen. Want waarom eerst na gaan zitten denken, als je ook kunt doen en direct kunt kijken wat je wel of niet aanspreekt? Toch is het juist goed om eerst te brainstormen als je nieuwe content wilt hebben. Je krijgt daarmee misschien inderdaad 10 ideeën, waarvan er maar 1 het uitwerken waard is, maar dat ene idee is vaak wel groter dan een enkele blogpost. Bovendien zorgt het ook voor wat verdieping voor jezelf. Het is immers uiteindelijk leuker om ook jezelf uit te dagen tijdens het bloggen, in plaats van alleen maar ‘makkelijk’ te schrijven over wat je weet of over wat voor je neus ligt.

Plan blogtijd in

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen? Misschien lukt het je niet elke dag, maar met de inplanmogelijkheden is dat ook helemaal niet nodig. Een beetje structuur is echter wel belangrijk, dus probeer elke week tenminste een bepaald blok te gebruiken om te bloggen. Je zult merken dat het steeds makkelijker gaat als je dingen achter elkaar doet. Bovendien kun je je dan op andere momenten ook weer op je andere bezigheden concentreren.

Maak een redactiekalender

Het is het mooist als je je nieuwe content een beetje kunt verdelen en aan kunt passen op bepaalde periodes van het jaar. Dat geldt voor je eigen content, maar ook bijvoorbeeld voor advertorials. Met een redactiekalender houd je een overzicht van de onderwerpen die je nog klaar hebt staan, de blogs die nog op de planning staan en de eventuele gaten.

Maak een creativiteitsdagboek

Inspiratie komt overal en meestal op de minst gelegen momenten. Zorg er daarom altijd voor dat je een zogenaamd creativiteitsdagboek bij je hebt. Een notitieblokje is daarvoor genoeg, maar het is wel leuk als je deze wat opfleurt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld wat restjes inpakpapier, lintjes, stickers en andere frutsels gebruiken. Zodra is iets te binnen schiet: direct opschrijven! Het kan uiteindelijk tot niets leiden, maar het kan ook je volgende grote idee zijn.

Bedenk wat je anders kunt doen

Zoals ik al zei: het is heel makkelijk om te doen wat je altijd doet, vooral omdat je weet hoe dat moet. Maar de meest verrassende dingen komen juist als je bedenkt wat je anders kunt doen. Vraag je dat dan ook af bij alles wat je doet. Bedenk hoe je iets nieuws kunt doen met een alledaags item, een gebeurtenis of een bepaald ingrediënt. Je zult jezelf verbazen en daarmee vervolgens ook je lezers!

Wat lees jij graag op een blog? Of wat doe je om jouw eigen blog interessant te maken en te houden voor lezers?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Zelf heb ik geen blog en ook geen plannen, ben niet zo'n goede schrijfster.

  Ik lees wel graag en gebruik ZA als soort startpagina, en ik heb anderen bij favorieten staan in totaal 20-30, Ook foodblogs staan in apart mapje.
  Wat ik belangrijk vind is wat regelmaat, dus niet een en dan plotseling 3 in een week.

  Als ik in reactie iets duidelijks of vragen heb melden heb doe ik het, niet zo maar iets typen om maar toch te reageren.

 2. Goede tips, past ook helemaal in het doelen stellen. Doelen stellen lukt beter dan uitvoeren……
  Er zijn voldoende bloggers die het een tijd proberen, maar het niet volhouden. Bloggen is geen moeten, toch.
  Wat bijverdienen met bloggen is leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.