Boodschappenuitdaging voor deze week

Hoewel ik nog steeds niet zoveel zin heb om geld uit te geven en daardoor best een hoop bespaar, zit ik nu een beetje in mijn financieel rustige weken, waardoor je het toch sneller merkt als er geld uit gaat. En dat gaat er natuurlijk wel; ook hier waren sinterklaasvieringen waar cadeautjes voor gekocht moesten worden en gezellige avondjes waarop we besloten om lekker even uit eten te gaan.

Dat soort uitgaven vind ik op zich niet erg, want ik kies er dan bewust voor. Wél vind ik het prettig om het een beetje in balans te houden. De kosten betaalde ik van een deel van een wat grotere Marktplaats-verkoop, die ik niet in de financiële planning op had genomen. Dat is aan de ene kant mooi, maar aan de andere kant wil ik er natuurlijk wel iets aan over houden, zodat het weer een beetje extra plust op de spaarrekening.

Daarom besloot ik net om nog een paar verse dingetjes te halen en voor de rest van de week boodschappenvrij te leven. Of eigenlijk: uit de vriezer/kast, enzovoorts. Ik heb net weer een nieuwe voorraad biologisch vlees binnengekregen, eet waarschijnlijk ook nog één of twee keer deze week ergens anders (op uitnodiging, niet bewust om te besparen) en heb volgens mij echt nog bergen spul in de vriezer en in de kast. Ook heb ik nog een paar restjes van zaterdag, die mooi kunnen dienen als lunch. Volgens mij moet dat wel lukken!

Het enige dat ik vandaag dan nog heb uitgegeven aan boodschappen was €2,95 bij de Lidl, waarvoor ik een doosje kastanjechampignons kreeg, een flinke courgette, een zak mandarijnen en een pak sojamelk (daar ontbijt ik vaak mee, in combinatie met havermout en kaneel – vult goed!). Niet gek, dacht ik zo!

Let jij deze maand – of in zo’n tussenweek als deze – nog extra op de boodschappen, of heb je je er wel bij neergelegd dat het sowieso een dure maand wordt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Ik heb me er maar bij neergeld dat ik het met de 6,80 die ik nog heb in de boodschappenpot niet meer ga redden de rest van de maand 😉

  1. Voor de hele maand lijkt me dat inderdaad wel een beetje krap! Of je moet nog héél veel voorraad en uitjes gepland hebben… Maar misschien wel leuk om voor de week een budget vast te stellen? Een week is (vind ik dan) goed te overzien en dan houd je het toch makkelijker binnen de perken dan als je er niet meer op let. Tenminste, dat heb ik dan.

  2. voor ons geen tussenweek omdat we een verjaardag hebben eind van de week. Maar daarvoor heb ik afgelopen weken al steeds wat in huis gehaald. Onze koelkast is voor ons doen erg leeg, maar we hebben 2 vriezers die nog vol zitten met groenten en wat vlees + vis en die gaan ik nu wat leger maken. Ik wacht op een mooie aanbieding van Kaas! We zijn echte kaaseters (5x) dan slaan we veel in.

  3. Misschien een tip voor die kaas; hier hebben ze (op verschillende plekken, in het noorden) winkels met alle kaassoorten voor iets van €6 per kilo. Vooral voordelig als je graag oudere/duurdere soorten eet. Je betaalt dat bijvoorbeeld ook voor de 20+-kaas, die elders heel duur is. Kaas is superlekker, enige 'nadeel' is dat de winkels vaak alleen vanaf donderdag tot en met zaterdag open zijn. Maar het voordeel weegt daar wel tegenop!

 2. sowieso elke week een weekmenu met boodschappenlijstje, dat is nu niet anders. nu idd een normale week. er nog meer op bezuinigen lukt bijna niet. koop de normale dingen zoals altijd..

  1. Dan heb je het inderdaad denk ik al redelijk scherp. Bij mij is het soms best rommelig, omdat ik soms met vriend hier eet, soms bij vriend, soms bij familie, soms wat mee krijg, enzovoorts. Alleen ben je daar een stuk flexibeler in, wat het veel makkelijker maakt om dan even straf te besparen/niets te kopen. Aan de andere kant is het soms wel wat minder gezond en grijp je ook wel eens mis. Maar dat doe ik dan weer liever dan dat ik van alles in heb gekocht, dat ik niet op tijd op krijg.

  2. helemaal waar 🙂 wij eten elke avond thuis met gezin… 😉 hooguit een x bij schoonouders ofzo, maar dat weet ik ook van te voren. zoals 5 dec, 1e kerstdag enz 😉 weinig spontaans met een druk gezin :p (omdat alles gewoon al druk genoeg is.. )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.