Staartje aan de inentingen

Nu leek het er even op dat het inenten qua kosten nog mee ging vallen, maar dat pakte toch wat anders uit…

In de eerste instantie meende ik twee prikken nodig te hebben, voor dus in totaal een dikke €90. Tijdens mijn gesprekje met de GGD-arts bleek echter dat de kans heel groot was dat ik 1 variant al gehad had. Zelf dacht ik dat ik ook de herhalingsprik gehad had (ik dacht alleen dat het iets anders was), waardoor ik nog steeds beschermd was. Dus ging het bedrag ineens door de helft. Mooi natuurlijk!

Bij de GGD adviseerden ze me echter wel om nog even mijn gegevens bij de huisarts op te vragen. En ik weet niet waarom (ik ben namelijk een ontzettende uitsteller, weet dingen soms liever niet, had nog maar heel weinig tijd en zag extra kosten natuurlijk ook niet zitten), maar dat deed ik. En toen bleek dat ik die herhaling helemaal niet gehad had! Kortom: die moest er nog bij, of ik liep alsnog risico. En voor zover ik me erin verdiept had, was dat ook meteen de naarste, qua wat je op kunt lopen.

Natuurlijk redde ik het nu niet meer om naar de GGD te gaan. Wel kon ik gelukkig met wat kunst- en vliegwerk terecht bij een huisarts in de buurt. Uiteraard weer mét consult en dus alsnog die prik. De rekening moet ik nog krijgen (misschien valt dit consult wel onder de basisverzekering), dus wat precies de schade is weet ik nog niet, maar ik houd rekening met iets van €70, bovenop de bijna €50 die ik al betaald heb. Jammer, maar helaas. Het is een hoop geld, maar als ik wel ziek zou worden, dan zou ik die €70 waarschijnlijk wel tien keer willen betalen om het terug te draaien.

Nu was het natuurlijk ook allemaal extra duur, omdat ik me beroerd had voorbereid. Ik had totaal niet stilgestaan bij dat je überhaupt ergens voor ingeënt moest worden en ik kwam er echt stomtoevallig achter. Als ik eerder was geweest, had ik langer dan 56 minuten om mijn entboekje erbij te vinden, had ik alles in één keer goed kunnen doen en had ik zelfs nog tijd gehad om me aan te melden voor de goedkoopste GGD. Een mooie les dus voor een volgende keer. Achteraf had ik deze vaccinaties namelijk ook al moeten hebben voor mijn ‘grote’ vakantie….

Staan jullie bij vakanties altijd stil bij vaccinaties?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Nee hoor. Wij gaan zonder inentingen naar landen toe. Het ligt ook aan het doel van je reis. Wij verblijven alleen op ons resort (altijd 5 sterren) dus dan ga ik geen entingen halen, maar ga je rondreizen dan vind ik het wat anders. Daarbij zullen ze je nu aanraden de enting nog een keer te herhalen, zodat je 10 jaar beschermd bent.

  1. Juist op een resort loop je risico: veel mensen dicht op elkaar die met z'n allen gebruik maken van de zelfde faciliteiten. Veel mensen ook die niet ingent zijn en uit landen komen waar deze ziekten regelmatig voorkomen.

   Zelfs voor Zuid-Spanje en Turkeije wordt een vaccinatie tegen Hepatitis A al jaren aangeraden. Zo ver hoef je dus niet weg.

   Afhankelijk van welke enting je herhaald kan het 3 – 25 jaar zijn dat de bescherming voldoende is.

 2. Nee hoor. Wij gaan zonder inentingen naar landen toe. Het ligt ook aan het doel van je reis. Wij verblijven alleen op ons resort (altijd 5 sterren) dus dan ga ik geen entingen halen, maar ga je rondreizen dan vind ik het wat anders. Daarbij zullen ze je nu aanraden de enting nog een keer te herhalen, zodat je 10 jaar beschermd bent.

 3. Ja, altijd, zelfs voor Zuid Spanje en Turkeije wordt Hep A al aangeraden. En in Scandinavie heeft een tijd mazelen rond gewaard waartegen dochter toen nog niet vaccineerd was.

 4. Ja zeker, ik heb zelf met mensen gewerkt die Hep B hadden en daarmee wil je echt niet mee besmet raken. Ik denk dat veel mensen het risico onderschatten. Wist je dat wanneer iemand met Hep B zich prikt aan een naald, de bloeddruppel nog 5 dagen de hep b met zich meedraagt? Daarnaast is Hep b in bepaalde opzichten gelijk aan hiv, maar dat is waar weinig mensen zich bewust van zijn.

 5. Mijn inentingsboekje ligt al jaren in de kluis te wachten tot ik weer eens echt ga reizen. Na het consuminderen dus. Er wordt veel verdiend aan inentingen. Ook de huisarts wil nu graag inenten. Het is nog nooit zo geweest dat dit in je zorgkostenverzekering zit. Reizen is niet nodig namelijk.

  Succes er mee, geniet van je tripjes.

 6. Ik laat me voor alles dat aangeraden wordt inenten en het liefst nog meer. Ik ben een beetje een watje op dat gebied, haha. Maar ik zie inentingen als een investering in mijn eigen gezondheid. Gezondheid is iets waar ik nooit op bespaar.

 7. Soms welen soms niet…ligt aan de ziekte.
  Malariapillen slik ik in elk geval niet meer, doodziek word ik daarvan. En je bent beschermd genoeg als je eenmaal besmet in het ziekenhuis komt en dan pas gaat slikken.(ervaring mee)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.