Moet je alles verzekeren?

Op het moment heb ik meer verzekeringen dan ik ooit heb gehad. Toch heb ik nog lang niet alles. Ik heb bijvoorbeeld geen begrafenisverzekering, ik heb geen telefoonverzekering, ik heb geen aanvullende zorgverzekering, ik heb geen huisdierenverzekering en zo zijn er vast nog veel meer dingen die ik niet heb. Maar wat heb ik wel?

Overlijdensrisicoverzekering

Van de bank hoefde het niet, maar omdat ik ook een deel van de hypotheek via familiebank heb (en de officiële bank waarschijnlijk eerst komt en natuurlijk echt niet z’n best gaat doen om het volledige hypotheekbedrag uit het huis te halen), besloot ik die ORV af te sluiten. Hij kost me in de maand net iets meer dan €15 en als ik kom te overlijden, wordt er €300.000 uitgekeerd. Daarmee kan niet de hele hypotheek worden afgelost, maar ik kan me niet voorstellen dat dit huis niet voor meer dan de resterende €50.000 ofzo verkocht kan worden.

Woonhuisverzekering

Inboedel en opstal, waarvoor ik samen ongeveer €25 betaal. Veel is daar niet aan te doen, dat hangt samen met de waarde van je huis. Wel ben ik al eens overgestapt, wat me ongeveer de helft scheelde.

Rechtsbijstandsverzekering

Deze sloot ik dit jaar af, toen ik besloot mijn huis te koop te zetten. Ik verwacht daar verder geen problemen mee te krijgen, maar weet hoeveel het kost als je juridische bijstand nodig hebt. En omdat dit een ouder huis is, dacht ik, laat ik dat voor die €13 per maand maar afsluiten. Als er al gebreken zijn, dan zijn ze op dit moment voor mij ook verborgen, dus in theorie kan daar niets mis mee gaan, maar ik heb al wel vaker gezien dat er echt wel een verschil zit tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Deze verzekering zeg ik waarschijnlijk ooit ook wel weer eens op, maar nu dus even niet.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als ik iets bij een ander stuk zou maken, dan is dat voor een euro of €3 in de maand gedekt. Dit schijnt toch wel een normale verzekering te zijn om te hebben, dus toen ik erachter kwam dat je die eigenlijk wel moest hebben, sloot ik die af. Alle drie de bovenstaande zaken heb ik bij één aanbieder, zodat ik meer korting krijg.

Autoverzekering

Die is de laatste tijd dus wat omhoog gegaan; daarvoor betaal ik nu een dikke €50 in de maand. Daarvoor is mijn auto wel all-risk verzekerd en heb ik volgens mij geen eigen risico.

Doorlopende reisverzekering

Hiervoor betaal ik ongeveer €45 per jaar. Dat bleek een stuk goedkoper te zijn dan af en toe een kortlopende afsluiten én ik ben nu ook gedekt op momenten waar ik zelf niet zo snel aan zou denken, dus bijvoorbeeld met een weekendje weg. Voorlopig heb ik deze nog bij Univé, omdat hij daar het voordeligst was, maar als ik weer een actiecode heb, dan stop ik hem er misschien ook wel bij Inshared bij, net als het meeste van de rest. Nu zou ik daar echter nog bijna vier keer zoveel betalen, dat gaat me toch net wat te ver.

Zorgverzekering

Ik zou hem bijna vergeten, maar dat komt ook omdat hij verplicht is. Ik heb dus ook een zorgverzekering. Daarvoor betaal ik net geen €70 in de maand, met ingang van 2016. Dat is met maximaal eigen risico en zonder aanvullende modules.

Eigenlijk schrik ik er best een beetje van. Voor iemand die niet graag (over)verzekert, ben ik dus toch nog iets van €200 per maand kwijt aan verzekeringen…

Wat voor soort verzekeringen heb jij? En wat ben je daar in de maand aan kwijt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
  1. Weet je hoeveel een begrafenis of crematie kost zoals jij hem wil? 5000 is toch echt wel een minimum als je dat wil en er een bijeenkomst in aula gaat komen en vervoer met 1 auto voor de nabestaanden.

   Hier kwamen we kort geleden ook pas achter toen mijn vader was overleden en het echt een heel simpel gebeuren was met alleen onze familie van 8 personen.

   Je kan voor iets mee dan 2000 al wat regelen maar dan is er geen enkele keus in locatie en tijd en geen bijeenkomst.

 1. Eerlijk gezegd vind ik niet dat je er op mag rekenen dat de beste vriend gratis juridisch advise geeft in voorkomende gevallen. Je vraagt toch ook niet aan een bevriende huisschilder om je woning te verven, of een bevriende arts om je been te spalken?

 2. Je hebt eigenlijk wel wat nodig is dacht ik zo, opstal/inboedel en aansprakelijkheid is 23 euro bij ons. De zorgverzekering zit ik op 68 euro met de hoogste eigen risico. voor de man en de kinderen is dat anders aangezien de kinderen orthodontie nodig hebben. Ik heb ook een begrafenisverzekering ooit afgesloten kost in totaal 5 euro per maand. (toen wist ik nog niet beter ;-))
  Autoverzekering hoeven we niet, dat wordt allemaal betaald.

 3. Hetzelfde als jij, behalve dan de rechtsbijstandsverzekering. Manlief heeft wel een aanvullende zorgverzekering, voor de beugels van de kinderen. Dat dekt het wel af, voor iets anders zouden we het niet nodig hebben gehad.

 4. Als ik het goed heb, ben jij zelfstandige of niet? Vind je dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet nodig? Ik weet dat deze duur zijn, maar als je onverhoopt lange tijd niet zou kunnen werken, heb je nu geen inkomen en dan moet je wel een grote buffer hebben om dat op te kunnen vangen.
  Je krijgt overigens een flink deel van de premie van de belasting terug, dus dat scheelt.

 5. monuta uitvaart verzekering 6,50 per maand, auto verzekering 30 per maand, cz zorgverzekering, nu nog even geen idee hoeveel per maand, wordt automatisch op mans salaris ingehouden, volgend jaar niet meer, dus an krijgen we dat bedrag erbij aan salaris, maar zijn t net zo hard weer kwijt aan cz.. 😉 inboeder en wa verzekering bij ohra en mogelijk een rechtsbijstand, maar weet dat niet eens zeker.. 11 euro p/m volgend jaar komt daar ook opstal bij en orv (7,14 per maand voor een uitkering van 50.000 als 1 van ons komt te overlijden, maar dat bouwt af per jaar (bij jou ook llmm?? ) omdat we ook aflossen op de hypotheek (annuiteiten) we gaan nog kijken of we nog extra orv gaan afsluiten (ik verdien veel te weinig om het op te kunnen vangen nl)

  dus nu 50 en dan nog de zorgverzerking voor 2 personen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.