Hardlopen weer oppakken

Vorig jaar ging het echt supergoed, maar dit jaar schiet het hardlopen er steeds wat bij in. Mijn hardloopbuddy heeft bijna geen tijd en ik merk dat ik dan zelf ook sneller een kans laat schieten. Tel daarbij op dat het vaak vies weer is, ik minder thuis ben dan ik vorig jaar was en het vroeg donker is en ik heb voor mezelf tal van slechte redenen om niet te gaan. Want ja, ik zie zelf ook wel dat het slechte redenen zijn.

Omdat ik mijn welzijn (wat in feite natuurlijk regelmatig sporten is, werken aan je welzijn) natuurlijk niet af moet laten hangen van een ander, probeer ik de draad gewoon weer op te pakken. Ik heb mijn netwerk met hardloopbuddy’s een beetje uitgebreid en heb ontdekt dat je met muziek en Evy ook best zelf een training vol krijgt. Dan ga ik gewoon even niet meer de 5 kilometer-rondjes aan één stuk door, maar pak ik er weer een oude training bij van bijvoorbeeld 2x 5 minuten hardlopen en 2x 7 minuten hardlopen, afgewisseld met wandelen. Dat maakt de drempel net wat lager, waardoor ik mezelf sneller kan motiveren om toch even de hardloopkleren aan te trekken en aan de slag te gaan.

Want: wat voel ik me ontzettend trots als ik klaar ben! En wat was ik blij met m’n lijf, dat nog nooit zo goed getraind was als vorig jaar. Nu ben ik nooit echt dik geweest, maar ik merk natuurlijk wel het verschil tussen strak en toch een beetje opgeblazen.

Aangezien ik niet zo iemand wil zijn die bijvoorbeeld voor vakantie, bikiniseizoen, een bruiloft of iets anders ineens als een gek moet sporten, ga ik gewoon op zoek naar een andere motivatie. Ik heb nu in ieder geval dus instaplessen, was al van plan steeds een kledingsetje beneden te leggen en denk dat ik mijn buddy-afspraken niet afwacht, maar steeds zelf mijn plan trek. Kan iemand dan mee, mooi, maar anders hoor ik het vaak weer ’te’ laat, waardoor ik zelf ook niet meer ga. Dat is zonde, want wordt het natuurlijk nooit wat.

Dus, maar weer met goede moed ertegenaan! Heb jij ook van die periodes dat je veel minder sport dan je eigenlijk zou willen? En dat de tijd dan gewoon vliegt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Ha, ik wilde daar ook net een blog over schrijven. Hier ligt het een beetje stil. Vorige week weer een keer geweest, maar het lukt niet zo makkelijk er weer een goed ritme in te brengen nu het zo vroeg donker is.

 2. Ik heb mijn ritme juist weer gevonden. Samen met mijn loopmaatje 3 x per week om 6 uur 's morgens, zijn om 7:15 dan weer thuis. Douchen en ontbijten en dan werken. Hoe druk dan de rest van de dag ook is, mijn trainingsrondje heb ik al in de pocket. Als ik alleen loop, neem ik muziek mee en loop dan wel een kleiner rondje.

 3. Nee, ik ben daar heel gedisciplineerd in. Want ik vertrouw mezelf voor geen meter dat als ik verslap ik het nooit meer oppak. Dus ik loop vrijwel elke dag hard, 's ochtends in het donker nu.

  Huisvlijt

 4. Om mijn conditie weer een beetje op te vijzelen ben ik sinds een aantal weken wel weer meer gaan bewegen. Elke dag een uur wandelen of fietsen. Dus als ik op de fiets naar mijn werk ben gegaan hoef ik in de middag niet meer te wandelen. Maar als het echt slecht weer is, dan sla ik een keertje over hoor. Kom ik toch gemiddeld op 5 uur bewegen in een week… niet slecht vind ik zelf.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

 5. Sinds een kleine twee maanden ben ik ook aan het sporten, weliswaar in het tempo dat ik kan. Inmiddels heb ik het opgebouwd naar 20 min crosstrainer, 30 minuten loopband en aansluitend aquajoggen. Op dinsdag zit er nog een uurtje oefeningen bij. Dit doe ik 3 keer in de week.
  Ik voel me er super bij en merk inmiddels aan de kleding dat het allemaal minder strak zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.