Vakantiegeld: dat viel mee!

Toen ik aan het begin van deze maand mijn plan bedacht voor mei, had ik rekening gehouden met ongeveer €125 vakantiegeld via mijn loondienstbaan. Voor wie het niet mee heeft gekregen: ik werk 8 uur in de week ‘op locatie’ en krijg daar gewoon via de loonrol voor betaald. Dat vakantiegeld viel behoorlijk mee; daar bleef een dikke €200 van over. Mooi!

Ik heb dat direct overgemaakt volgens mijn spaarplannetje, maar dat wil niet zeggen dat het extra is. In feite is het eigenlijk al op. Huh? Toen ik het vakantiegeld kreeg, kon ik het overmaken naar de spaarrekening. Het volgende bedrag dat echter onderweg is (een deel van mijn salaris dat straks komt) en dat ook meegenomen is in mijn spaaroverzicht, zal waarschijnlijk niet volledig gespaard kunnen worden. We zijn namelijk deze maand nog een heerlijk weekendje weg geweest. En hoewel het een mooie deal was qua hotel enzo, tikt dat toch altijd weer aan.

Als ik zo even snel tel, dan vermoed ik dat ik daardoor niet helemaal aan mijn streefbedrag kom, maar om eerlijk te zijn kan ik daar ook niet helemaal wakker van liggen. Voor iets als dit heb ik het over; dit zijn juist de dingen die maken dat ik het niet erg vind om de was buiten te hangen, een theezakje niet na 1x weg te gooien (oké, ik drink superslappe thee en heb geen zin om steeds nieuwe te pakken, dat helpt ook mee) of mijn groenten te snijden voor ik ze gebruik, in plaats van ze kant en klaar te kopen.

Natuurlijk ga ik nog wel even mijn best doen en er iets harder aan trekken. Ik heb immers nog genoeg om op te ruimen, waar ik misschien via Marktplaats nog wat voor kan krijgen.

Vanaf volgende maand gaat het sparen waarschijnlijk wat trager, omdat ik dan zakelijk een paar dingen heb aangepast. Aan de andere kant heb ik inmiddels mijn administratie voor 2014 ingeleverd; hopelijk komt daar nog wat geld van terug. Dan heb ik in ieder geval nog één keer een mooie impuls en wordt het daarna weer even opnieuw bekijken hoe alles zit. Maar dat is voor later!

Voor wie van jullie vakantiegeld kreeg: viel het mee of viel het tegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Mijn vakantie geld is al binnen, en eigenlijk al op. Dat van manlief komt eind van de week en is ook al op. Nou ja, we laten de gevel renoveren volgende maand. En daar is het voor.

 2. Bij mij viel het mee, oftewel ik was erg tevreden 🙂
  Het is toch mooi een dertiende maand.
  Momenteel leven we een jaar of 3 onder de armoedegrens. We hebben kleine kinderen en vorig jaar zijn we 2 keer 2 dagen op vakantie geweest in een tent.
  We hebben dit geld op onze gezamenlijke rekening gezet en gaan hiermee onder andere een midweek in Nederland op vakantie in een huisje betalen:) Ook kunnen we voor onze kinderen hiervan een paar maanden een extra zwemles betalen.En voor mijn oudste zoon 2 judotoernooien. Al met al hebben we een mooi doel voor mijn vakantiegeld.

 3. Mijn vakantiegeld is ook al binnen, en ik ben er blij mee. Ik vind persoonlijk dat vakantiegeld nooit echt tegen kan vallen aangezien het extra is.

  Mijn vakantiegeld heb ik op mijn spaarrekening gestort.

  Gister was er een familielid bij mij op bezoek en die vond dat ik op een verkeerde manier zuinig was. Ik wist niet dat je een "verkeerde manier" van zuinig zijn kon hebben maar blijkbaar heb ik dat?!?
  Het voorbeeld wat mijn familielid had was dat mijn oven is al een tijd stuk maar ik heb nog geen andere oven gekocht, ik vind het namelijk zonde van het geld en ik kan prima zonder oven overleven. Soms is het wel is jammer omdat ik ook wel is trek in een ovenschotel heb maar aan de andere kant blijven er genoeg andere lekkere gerechten over om te maken op het fornuis. Dus zie ik de noodzaak er niet van in hem te vervangen.
  Ik had natuurlijk ook een deel van mijn vakantiegeld kunnen gebruiken om een (tweedehandse) oven te kopen. Maar dat heb ik niet gedaan.

  Grotjes Sas

  1. dat is hele goede zuinigheid! Bewust kiezen noem ik dat. Verkeerde zuinigheid zou ik "penny wise, pound foolish" noemen, als zuinigheid je uiteindelijk meer kost. Maar tja, ieder heeft zo zn eigen defintie van verkeerd 😉

 4. Manlief ontvangt altijd in april vakantiegeld en een bonus en in maart nog een andere bonus. Ik krijg in mei vakantiegeld. En ja, dat is bij elkaar een hele berg, vooral als je bedenkt dat deze maand ook nog de belasting gestort is. Ik 'hartje' maart/april/mei.

  1. ik ook niet. ook geen doorbetaalde vakantiedagen, dus in de maand dat we vakantie nemen (of eigenlijk de maand erna als de gewerkte uren uitbetaald worden) zijn erg krappe weken..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.