Wat neem jij mee op vakantie?

Het begint zo langzamerhand wel tijd te worden om eens na te gaan denken over wat ik mee ga nemen op vakantie en ik merk dat ik een beetje met twee verschillende dingen loop.

Aan de ene kant wil ik zo licht mogelijk reizen. Eigenlijk wil ik helemaal geen ruimbagage mee. Ik heb wel een koffertje voldoet aan de handbagage-eisen en overweeg óf een rugzak mee te nemen in die koffer (terug zal ik die waarschijnlijk dan wel tijdens de reis gebruiken, heen stop ik alles gewoon in m’n zakken). Dat kost wel weer ruimte, maar normaal kom ik daar prima mee uit.

Er is alleen wel iets anders dan anders: ik wil eigenlijk m’n hardloopschoenen ook mee. Het is mijn bedoeling om daar ook een paar keer te hardlopen én ik heb een fitnessruimte in mijn hotel. En aangezien ik toch verder nergens rekening mee hoef te houden, leek het me wel een goed idee om – net als ik die andere keer gedaan heb – er een lekker gezonde vakantie van te maken. Dus lekker sporten, goed en gezond eten, de hele rataplan.

Die hardloopschoenen nemen echter wel weer veel ruimte in en ik wil er daar het liefst niet de hele dag op lopen. Dus waar ik normaal gesproken gympen aan doe voor onderweg en slippers meeneem, zal ik nu slippers én hardloopschoenen én gympen hebben. Niet ideaal… Daar staat wel tegenover dat de weersverwachtingen goed zijn, dus behalve de lange kleding die ik aan doe, denk ik niet dat ik wat extra’s meeneem.

Verder doe ik qua kleding niet zo moeilijk. Ik verwacht vooral onderweg te zijn en ga niet uit van fancy gelegenheden, dus ik doe dan lange kleding aan en neem verder misschien een setje of 3 mee. Dat is volgens mij meer dan genoeg voor een week.

Wat verder wél meegaat is m’n laptop (dingen opzoeken, series kijken en waarschijnlijk ook wel een beetje blijven werken), mijn reisgids. En misschien nog een gewoon boek. Qua persoonlijke verzorging heb ik allemaal mini-verpakkingen of proefmonsters, dat scheelt weer behoorlijk. Ik geloof niet dat de kans bestaat dat ik mijn snorkelspullen ga gebruiken, dus die kan ik eens een keer thuislaten. Die sleep ik echt al jarenlang tijdens alle vakanties mee, maar echt gebruiken doe ik ze niet vaak.

Verder weet ik het nog niet zo goed. Ik wil straks natuurlijk niet misgrijpen, maar koop liever iets kleins bij, dan dat ik straks thuis ben en allemaal dingen uitpak die ik helemaal niet gebruikt heb.

Wat neem jij mee op vakantie? En hoe doe jij het qua kleding; draag je dan meer verschillende dingen dan thuis, of juist minder?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

30 Comments
 1. we gaan meestal naar een huisje met de 2 kids.. dus speelgoed, kleding, toiletspullen, maar ook eten/drinken (en een boodschappenlijstje voor bij aankomst.. :p) vaak te veel mee.. ook beddengoed enz voor de nachtelijke ongelukjes en dus wasmiddel.. al wel blij dat ze iets ouder zijn en geen flessen enz meer mee hoef. heerlijk. en de ervaring leert dat ik maar weinig speelgoed mee hoef te nemen 😉 (wel extra broeken :p )

  1. ja en nee :p elk jaar zijn ze weer een jaar ouder en neem je dus andere dingen mee..denk wel eens dat ik de inpaklijst moet bewaen, maar die is elk jaar anders dus heeft nog geen zin haha

 2. Meestal neem ik teveel mee. Ben net terug van een weekje vakantie. Koffer mee in het vliegtuig, de helft niet gedragen. Had dus ook best met alleen handbagage kunnen gaan…

 3. Ik zou op vakantie vooral wel hardloopschoenen inpakken. Lekker ontspannen etc. Ik zou vooral de laptop lekker thuislaten. Series kijken kun je het hele jaar nog!

  1. Haha, snap ik! Maar die laptop 'moet' sowieso mee. Nu heb ik wel een hele lichte, dus dat valt wel mee. Maar ik wil gewoon daar dingen kunnen checken en regelen, vooral omdat ik niet zo lang ga. En mijn werk een beetje in de gaten houden, als ondernemer moet dat toch wel een beetje. Dan houd ik m'n offline periode liever als ik met vriend op vakantie ben 😉

 4. Vliegen zonder kinderen neem ik haast niets mee, in het ergste geval moet je het even zonder iets stellen of iets ter plekke kopen. Maar met de (kleine) kinderen in de auto op vakantie, dan gaat al-les mee… En het wordt ook allemaal gebruikt hoor… Ik kijk er naar uit dat ze over een paar jaar gewoon ook genoeg hebben aan wat kleding, een slaapzak, een stapeltje boeken en een muziek-iets 🙂

 5. ik ga 16 dagen naar Nederland en heb alleen handbagage mee. De set met zwaarste kleding doe ik aan en in de handtas , 1 nachtpon, 6 onderbroeken 1 bh 3awtjwa klwding 22 sjaals 1 vest en 1 blouse en 1 paar sandalen. Toiletspul gebruik ik het meeste vandaar alleen nog een geurtje ingepakt. Minimaal of niet

  1. haha ik zie nu pas je correctie, 2 sjaals is al wel beter maar nog steeds zie ik het nut er niet van in tenzij je een warme sjaal bedoelt.

   Groetjes Sas

  2. Haha, dat van die 22 sjaaltjes dacht ik ook even! Maar zo klinkt het wel logisch ja, en idd voor 16 dagen: héél netjes! Ik trek zelf ook altijd de zwaarste dingen aan. Een lekkere trui, jas/bodywarmer, lange broek, schoenen ipv slippers

 6. Wij nemen vaak kleding mee met een gaatje oid, vooral voor de kindjes ennatuurlijk ook een net setje, zo hebben wij minimale vakantie was want de kleding gaat op vakantie wg. Zo ook verwassen ondergoed, versleten badlakens, ruimt weer op.

 7. Ik heb altijd alleen maar een kleine rugzak bij me, tenzij ik ga backpacken dan heb ik 1 grote rugzak bij me maar dan moet er ook een tent, slaapzak enz mee.

  Ik heb 1 lang setje aan, en 1 kort setje bij me en regenkleding. Je hebt echt niet veel nodig als je op vakantie gaat. Ik doe altijd bergschoenen aan en neem sandalen of slippers mee.
  Sportief zijn op vakantie daar hou ik ook altijd van maar ik ben op een andere manier sportief dan jij, ik ga de bergen in.

  Groetjes Sas

  1. Regenkleding neem ik eigenlijk écht nooit mee, maar ik kan me voorstellen dat dat in de bergen wel lekker is. Ik wil daar sporten en veel te voet doen, maar dat is idd sportief waar je toch (behalve dan die hardloopschoenen) relatief weinig voor nodig hebt qua extra materiaal/kleding.

 8. Och…ik neem altijd zoveel mee dat ik ieder jaar weer plechtig beloof; nu neem ik echt niet zoveel meer mee hoor!! En natuurlijk gaat er teveel mee. Wij gaan naar de zon met het vliegtuig, overdag zijn we wel vaak op pad, of we lassen een halve dag strand in. Maarja, 's avonds uit eten en om nu elke avond in hetzelfde te lopen? Maar voor deze zomer ben ik van plan om "maar" 3 setjes voor 's avonds mee te nemen en voor overdag 2 korte broeken, 2 hemdjes en van die flodderjurkjes.

  Strand/zwembadhanddoeken wegen er ook altijd in. Neem altijd 2 mee, 1 hammamdoek en 1 badlaken. 2 bikini's, flipflops, sandalen en dichte schoenen vaak al aan. En dan die toilettas. Ik neem vaak aangebroken flacons van alles mee en laat alles daar achter wat ervan over is.

  Ooit zal er een tijd komen dat ik wellicht samen met mijn vriend 1 koffer kan delen…..hoop ik haha

  Gr. Boukje

  1. Nou… ik moet wel eerlijk zeggen dat ik mét vriend ook meer mee neem hoor! Dan wil ik idd ook niet elke avond in hetzelfde lopen en zijn er meer 'gelegenheden'. Aan de andere kant; dan is er ook hulp bij het dragen 😉 Bovendien redt hij het sowieso al niet met 1 handbagagekoffertje, dus dan moeten we toch al wachten bij de band.

 9. Ik ga met de fiets van de Pyreneeën naar huis fietsen. En ik ga onderweg kamperen! Alles moet dus mee op de fiets, weinig ruimte voor kleding dus. Vandaar dat ik dus twee sets fietskleding heb (één aan, één schoon), regenjas, afritsbroek, 1 t-shirt, 1 warm vest en 2 onderbroeken. Oja, en mijn sandalen. Maar dat is het zo'n beetje. Het is heel handig om geen keuze te hebben, word je lekker rustig van.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.