Rente-extraatje

Toen ik van de week even inlogde op mijn MoneYou-app, kreeg ik de vraag of ik belangstelling had voor een ‘Rente-extraatje’. Uhm, ja hoor!

Volgens mij heeft bijna elke bank rond de vakantiegeldperiode wel zo’n actie, maar ik was het alweer vergeten. Dit keer lijkt het me vrij makkelijk om mee te doen, dus ik geloof dat ik maar het één en ander in ga plannen.

Hoe werkt het?

Je stort voor 17 juni vanaf je tegenrekening (dat is dus de rekening die gekoppeld is aan je spaarrekeningen bij MY) minimaal €1000 en laat dat er tot en met 1 september 16:59 op staan. Vervolgens krijg je 0,2% extra rente over het bedrag dat je extra gestort hebt. En die 0,2% is dan effectieve rente op jaarbasis, dus ik zou mijn hand er niet voor in het vuur durven steken dat je bijvoorbeeld bij €1000 dan €2 extra krijgt.

Ik weet het: het zet niet echt zoden aan de dijk en is ook niet echt royaal, gezien de rentedalingen van de afgelopen tijd, maar aan de andere kant: je kunt ook op 14 juni je rekeningen leegtrekken, alles er op 16 juni weer opzetten en vervolgens over je hele spaarsaldo (wat je dan in die tussenliggende periode wel aan mag vullen, maar niet mag verlagen, anders krijg je het weer niet) die 0,2% incasseren. Dan tikt het in verhouding nog steeds niet keihard aan, maar is het in geld wel weer leuk. Dan kan het soms toch vrij gemakkelijk enkele tientjes opleveren.

Je moet overigens wel even opletten: het gaat alleen op voor geld dat je op je spaarrekeningen met variabele rente zet.

Meedoen?

Ik kan me nog herinneren dat ik rekeningen opende bij MY omdat ze 5,5% rente boden en zo’n actie dan een hele of een halve procent extra opleverde. Toen heb ik er wel eens aan meegedaan. Nu denk ik dat ik misschien even wel wat schuif met geld, maar ik weet niet of ik speciaal erop ga letten. De regels zijn mij ook nog een beetje onduidelijk, want het gaat dus om een saldotoename, dus plaats mag vinden tussen half mei en half juni. Wat wordt dan als uitgangspunt genomen? Kortom, als ik nu – dus waarschijnlijk al in de actieperiode, maar ruim voor de ‘startdatum’ – met geld ga schuiven, telt dat dan mee of ben ik dan eigenlijk al te laat? En telt het ook mee als ik in die periode door sparen aan een extra bedrag van minimaal €1000 kom? Ik hink een beetje tussen de gedachten van ‘wie ’t kleine niet eert’ en ‘wat een gedoe’ en laat het denk ik maar vooral wat op z’n beloop. Het moet heel gek lopen, wil mijn spaarsaldo in die periode niet met tenminste €1000 omhoog gaan, dus in feite doe ik dan automatisch al mee…

Doe jij mee met dit soort acties?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. Het bedrag moet in 1 keer gestort worden. Vorig jaar was er een vergelijkende actie. Ik ben niet nagegaan of het wat heeft opgeleverd. Misschien 1000 euro op een doel spaarrekening zetten en als je tussentijds geld nodig hebt van een andere doel spaarrekening afhalen.

  1. Er staat juist wel dat je het in '1 of meerdere boekingen' mag overmaken en dat het geldt voor al je spaarrekeningen opgeteld. Volgens mij 'moet' je dan een noodspaarrekening hebben bij een andere bank, als je toch nog geld eraf wilt halen.

 2. Rekening van money you leeg trekken en weer storten mag niet. Het gaat om saldotoename vanaf 8 mei. Je kunt wel schuiven van andere bank eventueel. Ik heb bij ING een kleine spaarrekening. Daar is de actie bij €500 sparen een geschenksetje van rituels. Ik ga dat doen. Rente is wel lager dan mijn andere rekening maar voor €500 een paar maanden is het renteverschil €0,30 ofzo. Mascha.

  1. Ja, dat vroeg ik me dus af! Ik zie het nu bij inloggen, maar heb er nog geen mail van gehad, dus dan ben ik in feite al te laat met zo'n 'kunstgreep'. Dat van Rituals wist ik niet, daar ga ik ook even naar kijken. Ik heb een betaalrekening bij ING en heb nu net via de app daar ook een spaarrekening bij geopend. Bedankt voor de tip!

  2. Altijd leuk toch z'n setje. Ik heb mijn rekening bij ING ook ooit geopend met z'n aktie. Nu houd ik hem aan voor als ik direct geld nodig heb. Ik heb 0,5% bij ING. Dan heb je er waarschijnlijk meer opgezet als de rente bij je hoger is. Het meeste staat bij mij bij Zwitserleven tegen 0,9%. Mascha.

  3. Er stond helemaal niets op, ik heb hem net geopend, en er stond bij dat de rente 1% was. Bij Moneyou krijg ik 0,8. Ik heb nu voor morgen €1000 overgemaakt, zal dan wel even checken of de rente niet aangepast wordt… Er stond namelijk wel bij dat die rente was op basis van mijn huidige saldo.

 3. Ik heb even gekeken bij ING. 1% is aktierente nieuwe rekening eerste drie maanden. Daarna zal deze 0,5% worden. Kun je altijd daarna weer terug boeken. Mascha

 4. de laatste 2 jr wel meegedaan. maar dat ging automatisch. 2 jaar geleden stapten we over van ohra naar MY, dus toen was het een leuk extraatje omdat dat over het gehele spaarbedrag ging wat binnen die tijd overgestort werd 😉 vorig jaar iets minder maar. dit jaar houden we ons spaargeld op de spaarrekening van de ing, omdat we de tuin nog willen aanpakken nu we verhuisd zijn.

  1. ja idd. nu even niet meer, maar willen wel op korte termijn de tuin aanpakken zodat dat ook een mooi geniet plekje wordt ipv een door in t oog 😉 maar we weten zelf niet eens wat we willen en manlief heeft er zelf ook echt geen tijd voor.. (deze 4 weken alweer 80 overuren.. leuk voor de spaarrekening.. maar dat wordt dus investeren in iemand de tuin laten doen :p) maar de meeste andere kosten zijn gemaakt en klaar… (klussen, dubbele laten, nieuwe cv ketel, meubels enz.. 🙂 ) nog wel wensen (nieuwe keuken, evt ooit nieuwe badkamer en en en en… :p )

 5. Ik vind het dan leuker dat, wat betreft 'vakantiegeld' acties je dan bijv. een rituals pakket krijgt zoals bij ING. Dat is meer waard dan die 2€ en ik heb dan een leuk kadootje om weg te geven.

  1. Klopt, ik vind gratis geld altijd leuk, maar als je er best heel veel moeite voor moet doen en het levert erg weinig op, dan heb ik liever een product en een wat kortere doorlooptijd. Voor het rente-extraatje moet je in dit geval je geld ook echt maandenlang op die rekening laten staan. Dan ben ik (theoretisch gezien) al vergeten dat ik met die actie mee deed. Nu krijg ik als het goed is dat Rituals-pakket na 2 weken opgestuurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.